Fiscul iese in strada pentru a le reaminti contribuabililor sa–si depuna declaratiile de venit D20

Nr.  1090354 / 13.05.2009                                
                                                                     
C O M U N I C A T   D E   P R E S Ă
FISCUL IESE ÎN STRADĂ PENTRU A LE REAMINTI CONTRIBUABILILOR PERSOANE FIZICE CĂ PÂNĂ LA 15 MAI INCLUSIV AU OBLIGAŢIA DEPUNERII FORMULARELOR D200

Începând de astăzi, Fiscul iese în stradă pentru a le reaminti contribuabililor persoane fizice că au obligaţia, până la 15 mai inclusiv, de a–şi depune  declaraţiile de venit D200.
Prin intermediul unor echipe de promoteri, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală le reaminteşte contribuabililor care sunt modalităţile de depunere a acestor formulare: la sediul administraţiilor fiscale, prin poştă (scrisoare recomandată) sau online (pentru cei care deţin certificate digitale). Campania de informare a Fiscului se desfăşoară la nivel naţional, în toate marile oraşe ale ţării. (Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Cluj, Iaşi Braşov etc).
Până în acest moment, doar 24% dintre contribuabilii persoane fizice care au obţinut venituri în anul 2008 din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole impuse în sistem real, câştiguri din transferul titlurilor de valoare (acţiuni, părţi sociale,etc.), câştiguri din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen au depus formularele D200.                                                                                                                     
Ţinând cont de faptul că au mai rămas doar trei zile în care contribuabilii pot depune formularele D200, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a trimis echipe de promoteri în gări, mall-uri, parcuri, care vor oferi contribuabililor materiale informative referitoare la depunerea declaraţiilor de venit. 
În acelaşi timp, începând de astăzi şi până la 15 mai inclusiv, programul de lucru al administraţiilor financiare a fost prelungit, iar numărul ghişeelor a fost suplimentat, astfel încât să fie evitată aglomeraţia care s-ar putea crea la depunerea declaraţiilor de venit.
Un ghid de completare a formularului 200 se găseşte şi pe site-ul ANAF, www.anaf.ro.


Agenţia Naţională de Administrare Fiscală este organ de specialitate al administraţiei publice centrale, instituţie publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Finanţelor Publice. În cadrul ANAF se organizează şi funcţionează Garda Financiară, Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV), direcţiile generale ale finanţelor publice (DGFP) judeţene, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti şi Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).

DIRECŢIA DE COMUNICARE, RELAŢII PUBLICE ŞI MASS-MEDIA


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ANAF a publicat Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală

18 Apr 2024 369

Digitalizarea Fiscului cu SRI mai are un pas. Urmează votul final la Camera Deputaților

17 Apr 2024 435

Marius Mocanu, fostul avocat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, executat silit de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

14 Apr 2024 5918

Justiție Constanța Contestație împotriva deciziilor administrative fiscale. Confort Urban SRL versus ANAF

03 Apr 2024 572

AJFP Constanța. Ce seminarii web se vor desfășura în luna aprilie 2024?

03 Apr 2024 464

A doua licitație, organizată de fiscul din Constanța pentru valorificarea a două terenuri deținute de Primăria Cogealac (DOCUMENT)

29 Mar 2024 683

Vergil Chițac câștigă definitiv procesul deschis Fiscului, în urma unei amenzi civile aplicate de judecători Primarului Municipiului Constanța (MINUTA)

27 Mar 2024 590

A cerut eșalonarea contribuțiilor restante aferente lefurilor pentru 2023 Primarul Cristian Radu jonglează iar cu salariile angajaților din administrația locală de la Mangalia! (DOCUMENT)

26 Mar 2024 1018

ANAF vinde vila de lux a Prințului Paul, de la Sinaia!

26 Mar 2024 641

Atenție! ANAF avertizează asupra unor mesaje false trimise în numele instituției

20 Mar 2024 636

Reorganizarea ANAF, aprobată de guvern (DOCUMENT)

14 Mar 2024 932

Vergil Chițac, proces cu Fiscul, pentru o amendă civilă aplicată Primarului Municipiului Constanța. Verdictul, la finalul lunii

12 Mar 2024 785

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 788

Deficiențe cu influențe semnificative asupra situațiilor financiare găsite de angajații Camerei de Conturi Constanța la primăria 23 August (DOCUMENT)

06 Mar 2024 713

O mică avere Vergil Chițac a învins în instanță Fiscul, la Judecătoria Constanța! Nemulțumiri. Povestea din dosar (MOTIVARE)

21 Feb 2024 1229