Buletin de presa - 28.10.2009

MINISTERUL  ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI ROMANE
SECTIA   REGIONALA   DE   POLITIE   TRANSPORTURI CONSTANTA
Tel . FAX :  0241.665001                                                                 
Constanţa, 28 octombrie 2009

BULETIN  DE PRESĂ


In ultimele 24 de ore, unităţile şi subunităţile de poliţie feroviară şi navală din teritoriu au desfăşurat activităţi de cercetare, constatare si soluţionare a evenimentelor sesizate, efectuând acţiuni in vederea prevenirii si combaterii comiterii faptelor cu violenţă, descoperirea furturilor de bunuri din zona de competenţă, identificarea persoanelor ce călătoresc fraudulos pe trenurile de călători si prevenirea furturilor din bagajele călătorilor, respectiv asigurarea liniştii si ordinii publice au fost înregistrate mai multe evenimente, după cum urmează:
  
1. La data de 27.10.2009, în jurul orei 0140, lucrătorii Serviciului de Poliţie Maritime Port Constanţa au fost sesizaţi, telefonic, despre faptul că o persoană de sex bărbătesc pe care o cunoaşte sub porecla “CALU’”, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, provoacă scandal şi ameninţă cu un cuţit persoanele aflate în zona porţii de acces nr. 1 Port Constanţa.
 Constantându-se realitatea celor sesizate, persoanei în cauză, respectiv numitului DUMITRU CRISTIAN, de 31 ani, din mun. Constanţa, fără ocupaţie, cu antecedente penale, i s-a întocmit dosar penal pentru port ilegal de armă albă.

 2. La data de 27.10.2009, ora 16:10, lucratorii Serviciului de Politie Maritima Port Constanta, au fost sesizaţi telefonic, despre faptul că la bordul navei “ V. USPENSKIY”, sub pavilion Rusia, ancorată în rada exterioară a Portului Constanţa se află un marinar de naţionalitate rusă, decedat şi urmează a fi adus la mal cu pilotina aparţinând CANAL SERVICES SRL.
Echipa operativă constituită la nivelul Serviciului, coordonată de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, s-a deplasat la faţa locului, ocazie cu care  a constatat că persoana decedată se numeşte GUK VYACHESIAV, de 41 ani, marinar pe nava menţionată. În timp ce nava se deplasa în apele teritoriale ale Ucrainei, dinspre Portul AZOF/Rusia, înspre Portul DILISKELESI/ Turcia, în jurul orelor 08:00, marinarului i s-a făcut rău şi ulterior, a decedat.
 Cadavrul nu prezenta urme vizibile de violenţă şi nu au fost găsite alte indicii care pot susţine ipoteza unei agresiuni fizice, fiind transportat şi depus la Morga Cimitirului Central Constanţa în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului.
 
3. La data de 27.10.2009, ora 20:00, lucratorii Serviciului de Politie Maritima Port Constanta au fost sesizaţi telefonic de catre un lucrător din cadrul Căpităniei Zonale Constanţa, despre faptul că  în zona intersecţiei Terminal Containere Socep în Portul Constanţa, a avut loc un accident rutier soldat cu o victimă.
 Echipa operativă constituită la nivelul Serviciului s-a deplasat la faţa locului unde  a constatat faptul că, numitul IONESCU NICULAE, de 54 ani, din mun. Constanţa, în timp ce se deplasa cu  motoscuterul, proprietate personala, spre poarta de acces nr. 5, la intersecţia menţionată, s-a dezechilibrat, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a căzut pe carosabil, suferind vătămări corporale, motiv pentru care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru acordarea primului ajutor şi investigaţii medicale, fiind diagnosticat cu “policontuzie prin accident rutier, fractură claviculă dreaptă, etilism acut”.
 Persoanei în cauză i-au fost recoltate probe biologice la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru stabilirea alcoolemiei, acesta fiind în afara oricărui pericol.
 În urma accidentului motoscuterul nu a suferit avarii.

 OFITER RELAŢII MASS-MEDIA,         


   Subcomisar de politie
MIRON CERASELA


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șofer sub influența substanțelor psihoactive, depistat în urma unui accident rutier, în Năvodari, județul Constanța. S-a întocmit dosar penal

28 Mar 2024 573

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 1

28 Mar 2024 327

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victime pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1878

Accident rutier pe bulevardul IC Brătianu din Constanța! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

27 Mar 2024 671

A fost activat Planul Roșu de intervenție la Techirghiol, în urma unui accident rutier. Detalii de la IPJ Constanța (VIDEO)

27 Mar 2024 775

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Mărturiile emoționante ale tatălui uneia dintre fetele rănite în urma impactului (VIDEO)

27 Mar 2024 5252

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Șoferița implicată în evenimentul rutier face declarații! (VIDEO)

27 Mar 2024 1969

A fost activat Planul Roșu de intervenție! UPDATE. Accident rutier între o mașină și un microbuz în Techirghiol. Mai mulți copii răniți (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 6277

Corpul de Control al Ministerului Justiției a finalizat verificările la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, în cazul Vlad Matei Pascu. Ce s-a stabilit

26 Mar 2024 651

Știri Constanța Accident rutier în apropierea canalului Dunăre-Marea Neagră! Șoferul a fugit de la fața locului

26 Mar 2024 551

IPJ Constanța Șofer vitezoman, depistat de polițiști fără permis, după ce a produs un accident și a fugit de la locul faptei (VIDEO)

26 Mar 2024 551

IGPR InfotraficTrafic ]ntrerupt pe DN 11

26 Mar 2024 247

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 07

26 Mar 2024 256

UPDATE Știri Constanța Accident rutier cu victime în zona Palas. O dubă a intrat în gardul Jandarmeriei!(FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 2960

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 11

25 Mar 2024 339