Comunicat presa - DSVSAC - 27 Octombrie 2015

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de către inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în perioada 19.10.2015 –23.10.2015, s-au materializat prin verificări la 116 obiective: 17 restaurante, 6 fast food, 2 snack baruri, 1 bar, 2 pizzerii, 2 cantine, 12 laboratoare cofetărie/patiserie, 3 unităţi de produse proaspete din pescuit, 2 puncte debarcare peşte, 2 pescării, 6 super/hipermarketuri, 16 depozite alimentare, 2 unităţi procesare lapte, 5 centre prelucrare lapte, 2 carmangerii, 1 unitate procesare carne, 6 magazine alimentare, 4 unităţi fabricare pâine şi specialităţi de panificaţie, 1 unitate de morărit, 1 unitate  fabricare apă de masă, 3 unităţi fabricare vin, 7 depozite seminţe consum, 5 producători particulari, 3 transportatori animale vii, 2 exploataţii profesionale, 1 exploataţie nonprofesională, 1 farmacie veterinară, 1 cabinet veterinar.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, produse alimentare din categoriile: carne şi produse din carne – 6540 kg, lapte şi produse lactate – 2109 kg,  peşte şi produse din peşte – 1665 kg, ouă – 57 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 104.953 lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.