Comunicat de presa- Cod galben - Dobrogea - situatie ora 1400

Constanța, 19 ianuarie 2016 - Din cauza condiţiilor meteo deosebite, a viscolului și caderilor masive de zăpadă (cod portocaliu, ce s-a încheiat ieri, persistând avertizarea de cod galben), au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii Enel Distribuţie Dobrogea.
În data de 19 ianuarie, la ora 14:00, situaţia se prezenta astfel: 
  • în judeţele Tulcea și Ialomița toate localitățile sunt alimentate cu energie electrică.
 
  • în judeţul Constanța sunt nealimentate total o linie electrică aerienă de medie tensiune și 3 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 15 posturi de transformare, fiind afectate 2 localităţi (Saraiu, Cloșca).
Se lucrează la remedierea avariei ce afectează parțial localitatea Cumpăna, pentru refacerea liniei aeriene de medie tensiune ce a fost doborîtă de viscol la pământ pe o distanță de 1,2 km.
 
  • în judeţul Călăraşi sunt nealimentate parțial o liniie electrică aerienă de medie tensiune și un post de transformare, fiind afectată parțial localitatea Dragalina.
 
În toate zonele se înregistrează  deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.
Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).
 
În pofida condiţiilor meteo severe, cu rafale de vânt de peste 80km/h şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, a drumurilor blocate si a lipsei vizibilitaţii în teren (câmp) sub 50 metri, echipele Enel Distribuție Dobrogea şi ale contractorilor lucrează neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor.
Colaborăm cu autorităţile locale, cu care păstrăm un contact permanent şi care sprijină intervenţia echipelor Enel.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.