Enel România face noi numiri la conducerea departamentelor de Achiziții și Reglementare

București, 1 septembrie 2015 – Enel România l-a numit pe Cosmin Trofin în funcția de director de Reglementare, în timp ce funcția de director de Achiziții, ocupată anterior de Trofin, a fost preluată de către Giovanni de Vita.
 
În calitate de director de Reglementare, Cosmin Trofin, care a condus Departamentul de Achiziții al Enel timp de 5 ani, va conduce o echipă de 15 persoane, având ca obiectiv principal definirea, reprezentarea și promovarea poziției companiei pe probleme de reglementare și antitrust. De asemenea, el va fi responsabil de identificarea tendinței de reglementare pentru evaluarea impactului economic și financiar al reglementărilor asupra liniilor de afaceri locale și de gestionarea problemelor și procedurilor de reglementare și antitrust față de părțile interesate relevante, abordarea și monitorizarea respectării reglementărilor de către linii de afaceri locale și definirea strategiei optime la nivel local. Poziția de director de Reglementare a fost ocupată anterior, ad interim, de Toni Volpe, Country Manager al Enel România.
 
Înainte de a se alătura Enel, Cosmin Trofin a dobândit o vastă experiență în achiziții în alte mari companii multinaționale din domeniile energiei și produselor alimentare. Trofin deține o diplomă de licență în Inginerie de la Universitatea Politehnică din București - Facultatea de Mecanică.
 
Giovanni De Vita, cu peste 20 de ani de experiență în domeniul energetic, este noul director de Achiziții. El s-a alăturat Enel în 1996 și a deținut mai multe funcții în cadrul Diviziei de Distribuție din Italia și în Divizia Internațională a Grupului Enel. În februarie 2012, s-a alăturat echipei Enel Distribuție în România, unde a ocupat funcțiile de director pentru Managementul Performanței și, din martie 2014, director de Calitate, Mediu și Îmbunătățirea Proceselor. În calitate de director de Achiziții, el va conduce o echipă de 24 de persoane și va juca un rol-cheie în activitățile de achiziționare pentru toate filialele Enel în România. De Vita deține un MBA de la LUISS Business School și o diplomă de licență în Inginerie de la Universitatea "Federico II" din Napoli. El are, de asemenea, dreptul de a preda Electrotehnică în Italia.
 
 ***
 
 Despre  Enel
Enel este o companie energetică multinațională, jucând un rol important pe piața de electricitate și gaze naturale din lume. Grupul Enel activează în peste 30 de țări de pe patru continente, are o capacitate instalata netă de 96 GW, generează electricitate și distribuie electricitate și gaz printr-o rețea cu o lungime însumată de 1,9 milioane km. Cu cei 61 de milioane de consumatori în toată lumea, Enel deține cea mai mare bază de clienți comparativ cu societățile europene din acest sector și este printre cele mai mari companii de electricitate în Europa în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat.
 
Prezentă pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției si furnizării de electricitate, dar si al producției de energie electrică din surse regenerabile. Enel are peste 3.100 de angajați în România si oferă servicii unui număr de 2,7 milioane de clienți din trei zone importante ale tării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind aproape o treime din piața locală de distribuție.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.