Enel România premiază tinerii talentați în cadrul programelor educaționale Play Energy și We are energy

 Enel România premiază creativitatea tinerilor și angajamentul pentru cunoștințe în domeniul energiei prin competițiile Play Energy și We are energy

 Cătălin Măruță și Andra au delectat participanții în cadrul unei gale dedicate tinerilor campioni în energie

București, 14 decembrie 2011 - Enel România a premiat astăzi câștigătorii competiției naționale Play Energy și pe cei ai concursului intern We are energy. Prin cele două proiecte, copii și tinerii descoperă lumea științei și energiei, acumulând cunoștințe practice și teoretice din acest domeniu.

„Trăim într-o realitate complexă și în continuă schimbare, iar pentru face față, trebuie să pregătim tinerele generații să înțeleagă și să susțină schimbările, dar și să le gestioneze. Participanții celor două competiții au venit cu soluții eficiente pentru a îmbunătăți calitatea vieții, promovând utilizarea rațională a energiei în locurile în care trăim, transformând orașele în modele de eficiență și economisire a energiei, în beneficiul mediului și al întregii societăți", a declarat, la ceremonia de premiere, Luca D'Agnese, country manager Enel România.

Play Energy este un proiect internațional dezvoltat de Enel în 11 țări (România, Slovacia, Italia, Grecia, Rusia, SUA, Panama, Costa Rica, Chile și Guatemala), dedicat școlilor generale și liceelor. Scopul proiectului este de a crește gradul de conștientizare în rândul tinerelor generații asupra lumii complexe a energiei. Tema de anul acesta, „Pe urmele energiei", a ajuns în peste 300 de școli din România, respectiv la 40.000 de copii din țară.

Premiul întâi în cadrul competiției pentru licee a fost acordat anul acesta elevilor din clasa X MI3 de la Colegiul Național Constantin Diaconovici Loga, Timișoara, pentru proiectul „Energie! Nu mai este o întrebare". Îndrumați de cei doi profesori coordonatori (Alexandra Petrescu și Laura Inășel), cei 30 de elevi au construit un panou solar funcțional care, atașat la un transformator și o priză, poate fi folosit pentru a încărca un telefon mobil sau un alt aparat electronic. Proiectul lor a inclus și o aplicație Flash cu informații numeroase, întrebări, jocuri și un film despre mediu și electricitate. Elevii și profesorii vor lua parte la o ceremonie de premiere organizată la Roma, anul viitor.

Pe locul doi s-au clasat elevii din clasele IX A și XII RPZ de la Grupul Școlar Industrial ID Hurmuzescu Medgidia, județul Constanța, pentru proiectul „Energia deşeurilor - între teorie şi practică". Locul trei a fost ocupat de elevii clasei X de la Colegiul Grigore Moisil din București, cu proiectul „Macheta ECO".

La categoria școală generală, premiul întâi a fost câștigat de elevii clasei VII D de la Școala nr. 279 Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, București, pentru proiectul „Orașul care se reinventează singur". Locul doi a fost ocupat de proiectul „ Joc SUDOKU" al clasei VII B de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Constanța. Locul al treilea a fost acordat clasei VII B de la CTE Dragomir Hurmuzescu, Deva, cu proiectul „Turnul lui Andrei".

Cel de-al doilea concurs, We are energy, se adresează copiilor angajaților Enel, având drept scop educarea tinerei generații în spiritul valorilor sociale. Tema de anul acesta, „Aventură 3D în viitor", invită tinerii să se gândească la viitor, să își imagineze cum va fi lumea, să fie creativi și îndrăzneți. Cei 16 câștigători (cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani) provin din toate județele în care Enel activează în România.

În cadrul evenimentului, câștigătorii au fost felicitați de conducerea Enel România, dar și de numeroase vedete de televiziune. Binecunoscutul prezentator TV Cătălin Măruță și cântăreață Andra au făcut un show memorabil, spre încântarea tinerilor participanți.

***

Enel este cea mai mare companie energetică din Italia, şi a doua mare companie de utilităţi listată din Europa, după capacitatea instalată. Enel este un grup integrat, cu activităţi în domeniul electricităţii şi gazelor naturale. Grupul operează în 40 de ţări din întreaga lume, are o capacitate instalată de peste 96,000 MW şi comercializează electricitate şi gaze naturale către 61 milioane de clienţi la nivel global.

Prezentă pe piaţa din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile. Compania are 4.700 de angajaţi pe plan local şi oferă servicii unui număr de 2,6 milioane de clienţi din trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, totalizând aproape o treime din piaţa locală de distribuţie. Enel a investit în România peste 1,8 miliarde de euro, până în prezent, şi continuă dezvoltarea unui program semnificativ de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Publicare de comunicate în presa națională, locală sau regională, plus promovare, cu eAdvertising

12 Dec 2022 1206

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan

13 Aug 2022 1250

ISU Prahova Buletin informativ - Măsuri de prevenire pentru perioadele caniculare

22 Jun 2021 1287

ISU Ialomița Comunicat de presă - 15.06.2021

15 Jun 2021 1219

IPJ Iași Buletin de presă - 3.06.2021

03 Jun 2021 1380

ISU Ialomița Comunicat de presă - 28.05.2021

28 May 2021 1516

IPJ GalațiBuletin informativ - 24.05.2021

24 May 2021 1977

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 21.05.2021

21 May 2021 1584

ISU Bihor Buletin de presă - Incendiu la un garaj din Oradea

21 May 2021 1528

IPJ Iași Buletin de presă - Acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2

20 May 2021 1451

Ministerul Sanatatii Informare cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

15 Mar 2021 1623

Ministerul Sanatatii Comunicat de presa 19 februarie 2021

19 Feb 2021 1867

„Mărturii de epocă privind istoria Dobrogei (1878-1947)“ Cu amărăciune, despre „plămânii bolnavi ai viitoarei metropole a românismului dobrogean”.

01 Sep 2020 3798

Editorial Campania din spatele prezidenţiabililor

19 Oct 2019 3132

Interviu live Punem proiectele pe masă. Priorităţile Consiliului Judeţean Constanţa în 2019!

14 Jan 2019 6202