E timpul sa incurajam frumos din tineri!

 S-a încheiat cea de-a 14-a ediție a celui mai mare concurs de arte pentru liceenii din România, LicArt, condus de jurnalistul și scriitorul Radu Herjeu. Ca în fiecare an, finaliștii celor două secțiuni, Poezie și Fotografie, au petrecut o săptămână în Tabăra de Creație de la Poiana Brașov, organizată cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului. Aici, utilul s-a lăsat împletit cu plăcutul, la numeroasele workshopuri susținute de poetul Răzvan Țupa și fotografii Vlad Eftenie, Dan Beșliu și Ionuț Stoica, în cele câteva excursii tematice și în numeroasele concursuri interdisciplinare. 

  La finalul taberei au fost anunțați și câștigătorii actualei ediții LicArt. La Fotografie, cele 4 premii, în valoare de 1500 de lei fiecare (sponsorizate parțial de Fotohobby), au mers la Andrei Arion (Aleșd) - fotografie alb-negru, Costin Fetic (Buzău) - fotografie portret, Patricia Hilbert (Baia Mare) - fotografie diversă, Ioana Sanda (Tg. Mureș) - serie fotografică. La poezie, premiul I (o tabletă Samsung 10” + 300 de lei) a revenit lui Mihnea Bâlici (Piatra Neamț). El a  fost urmat pe podium de Mircea-Andrei Florea (București) (premiul II - 700 de lei) și Costel Onofraș (Sibiu) (premiul III - 500 de lei). Premiul pentru cea mai bună serie poetică (600 de lei) a ajuns la Suceava, prin Cosmina Ștefania Oniciuc. Găsiți toate creațiile premiate pe site-ul www.licart.ro

Marile Jurii la cele două secțiuni au fost formate din personalități marcante din domeniile respective: poeții Răzvan Țupa, Radu Vancu și criticul Paul Cernat, respectiv fotografii Vadim Ghirdă, Vlad Eftenie și Bogdan Panait.

La ediția a 14-a a LicArt s-au înscris 832 de liceeni la secțíunea Fotografie și 427 la Poezie. Valoarea totală a premiilor (neincluzând Tabăra) a fost de 15.000 de lei. 

În curând va începe ediția aniversară, a 15-a, a celui mai mare concurs de arte din România, LicArt.

                                                                        ***
LicArt, cel mai mare concurs din Romania e pe cale sa devina una dintre cele mai puternice miscari culturale din tara. De 14 ani, zeci de mii de liceeni au avut oportunitatea de a-si masura fortele artistice, de a-si arata talentul si de a fi apreciati de personalitati remarcabile .
                                                                         
LicArt a stimulat simtul artistic al multor tineri, nu doar prin organizarea celui mai mare concurs de acest gen, prin oferirea la finalul fiecarei editii a unor premii deosebite sau a posibilitatii de a participa la work-shop-uri sustinute de profesionisti, dar, in primul rand, prin faptulul ca ofera an de an posibilitatea ca o noua generatie sa fie integrata in Familia LicArt.


                                                                        In aceasta perioada dificila, LicArt ramane printre prea putinele spatii de afirmare a valorii, in care tinerii se pot exprima, pot comunica, pot fi recunoscuti si intelesi. 

LicArt este organizat de Clubul Nouă ne Pasă, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tineretului!
                                                                  Către site-ul LicArt  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.