Peste 350 de elevi vor sustine un spectacol cultural impresionant la cea mai ampla manifestare interculturala din Romania

Cea de-a III-a editie a Galei Culturale Romano-Turca va strange pe 12 martie 2014 peste 350 de copii cu varste cuprinse intre 3 si 19 ani pentru a sustine un spectacol cultural de anvergura la Sala Palatului din Bucuresti.
Pe 14 martie 2014 reprezentatia artistica se va repeta si in Constanta la Casa de Cultura.


Organizata de Lumina Institutii de Invatamant - una dintre cele mai importante retele de invatamant privat din Romania - Gala Culturala Romano-Turca are ca scop promovarea si intarirea relatiilor bilaterale dintre Romania si Turcia. Evenimentul va aduce impreuna talente din cele 2 tari sub forma de dansuri, cantece, poezie si interpretari artistice la instrumente traditionale specifice.
“Prin acest eveniment Lumina Institutii de Invatamant doreste sa promoveze frumusetea celor 2 culturi, prietenia, obiceiurile comune si traditiile bilaterale pe care le impartim de sute de ani. In plus, prin acest spectacol vrem sa ne ajutam elevii sa aiba mai multa incredere in ei si sa descopere noi abilitati pe baza carora sa-si poate defini viitorul drum in viata. Scopul nostru ca institutie de invatamant este sa largim orizontul copiilor si sa-i ajutam sa-si atinga potenatilul maxim. O astfel de performanta publica are un impact semnificativ asupra psihicului unui copil si il poate motiva sa scoata la lumina talente nebanuite.” Fatih Goktas, director general Lumina Institutiii de Invatamant.

Evenimentul va dura in jur de 2 ore, iar spectacolul va fi moderat de Andreea Marin si binecunoscutul prezentator TV din Turcia Ramazan Umit Simsek. Cei care doresc sa participe la aceasta gala pot procura de pe www.eventim.ro
Gala Romano-Turca reprezinta in acealsi timp faza nationala a Olimpiadei de Limba Turca; finalele nationale se desfasoara concomitent in 150 de tari ale lumii, iar Olimpiada desfasurata la Istanbul va aduce impreuna peste 100.000 de oameni ce vor asista la un spectacol extraordinar, cu o investitie artistica si tehnica impresionanta.
Editia din acest an este organizata cu sprijinul Fundatiei Lumina, Universitatii Europei de Sud Est Lumina, RODIAP, APRT, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Muzeul Satului, Palatului Copiilor, Sala Palatului, numerosi parteneri media si mari companii din Romania.
“In fiecare an suntem placut surpinsi de cat de deschisi sunt romanii in ceea ce priveste Gala Culturala Romano-Turca, de la elevi, parinti, copii pana la institutii publice, companii private si institutii media, toti sunt gata sa intinda o mana de ajutor pentru realizarea acestui eveniment care celebreaza prietenia si colaborarea dintre cele doua natiuni.” Fatih Goktas, director general Lumina Institutii de Inavatamant

Fondata in 1994, reteaua de institutii de invatamant privat Lumina cuprinde in acest moment 11 scoli gimnaziale in orase precum: Bucuresti, Constanta, Cluj, Timisoara, Iasi si Ploiesti si o universitate in Bucuresti.
Printre cele mai importante competitii organizate de Institutiile Lumina se numara LuminaMath, FirstStep si deja celebrul concurs international de IT – Infomatrix care in 2013 a adunat peste 300 de echipe din 38 de tari si a adus Romaniei numeroase medalii.
Scolile Lumina au dezvoltat in ultimii ani cei mai multi laureati ai olimpiadelor nationale si internationale din sistemul de de invatamant romanesc. Traduse in medalii, succesele internationale reprezinta un total de 404, dintre care 130 de aur, 48 de argint, 101 de bronz, 20 mentiuni si 5 premii speciale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tradiții pentru spor și sănătate de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe! Fetele de măritat îşi pot vedea ursitul

23 Apr 2024 402

Muzeul de Artă Populară Constanța Tradiții populare în Postul Mare - „Sâmbăta Ursului”

20 Apr 2024 393

„Tradiții pascale la români. Încondeierea ouălor”, la Muzeul de Artă Populară Constanța

19 Apr 2024 371

Centrul „Teodor T. Burada” Constanța și-a asigurat serviciile lui Fuego pentru Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești (DOCUMENT)

02 Apr 2024 785

Catolicii din România sărbătoresc azi Floriile. Tradiții și obiceiuri

24 Mar 2024 715

Postul Paştelui 2024 începe astăzi, 18 martie. Tradiții și obiceiuri românești

18 Mar 2024 1771

Superstiții legate de ziua Sfinților Mucenici. Ce spun tradițiile populare despre vreme

09 Mar 2024 773

„Tradiții de primăvară la români”, expoziție temporară la Muzeul de Artă Populară Constanța. Prima sărbătoare, Dragobetele

22 Feb 2024 729

Valentine’s Day 2024. Tradiții de Ziua Îndrăgostiților și legenda Sfântului Valentin

14 Feb 2024 845

Tradiţii pentru sănătate şi spor la Întâmpinarea Domnului, cumpăna dintre anotimpul rece şi cel cald

02 Feb 2024 754

Tradiții pentru spor și sănătate de Sfântul Ioan Botezătorul! Cine nu se veselește în această zi va fi trist tot timpul anului

06 Jan 2024 1103

Boboteaza. Tradiții, obiceiuri, superstiții. Ce nu ai voie să faci în această zi

06 Jan 2024 2894

Tradiții pentru spor și sănătate în Ajunul Bobotezei! De ce își pun fetele busuioc sub pernă

05 Jan 2024 918

Tradiții pentru ultima zi din an. Alimente specifice în noaptea de Revelion pentru a atrage norocul

31 Dec 2023 937

Tradiții și superstiții de Revelion. De ce se luminează cerul de artificii

29 Dec 2023 1236