Pro Istoria Fest

Pro Istoria Fest a mai bifat încă o ediție memorabilă la Cetatea Enisala, atât pentru turiști, cât și pentru artiști

În weekend, pe 28 si 29 august, Pro Istoria Fest și-a pus din nou amprenta pe dealul Cetății Enisala, după mai bine de trei ani de la prima ediție, cu multă muzică folk și voie bună.

Mii de oameni, de la localnici până la turiști veniți din județele alăturate, s-au relaxat timp de două zile cu momente folclorice, dar și cu muzica artiștilor precum: Nicu Alifantis & ZAN, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Marius Baţu, Zoli Toth Project, Alina Manole, Alexandra Ușurelu si grupul Folk Frate!.

Nu doar turiștii au avut parte de un adevărat spectacol, ci și artiștii care au fost copleșiți de ropote de aplauze.

"Pentru mine festivalul acesta este surpriza verii. Este ca un loc nou, unde nu am poposit niciodată. Oamenii sunt minunați, locul acesta înconjurat de istorie, toate creează o atmosferă extraordinară. Ca dovadă, mulțimea de oameni care a venit aici. Mă bucur că am fost invitat și sper să vin și la anul", a spus Mircea Baniciu.

 “Mă bucur că am avut un recital bun, în care nu am cântat doar eu, ci și spectatorii. Aici la Enisala este o sărbătoare cum rar am întâlnit", a declarat Mircea Vintilă.

Și Alexandra Ușurelu a avut parte de o experiență frumoasă: "Mă bucur că, deși am cântat pentru prima dată la Enisala, m-am simțit ca și cum aș fi fost acasă".

Artistul care a încheiat ultima seară de festival, Nicu Alifantis, a fost cuprins de un amalgam de emoții: "Mă bucur că am avut prilejul să cânt pentru prima dată în viața
vieților mele aici la Enisala. A fost extraordinar, organizare excelentă. Publicul absolut senzațional, minunat și foarte mult. Eu nu mă așteptam ca aici, în câmp, la ruinele cetății să vină atâta lume și să fie o atmosferă atât de minunată".


Copiii au avut și ei parte de spectacole de de teatru de păpuși și s-au putut distra la locurile de joacă special amenajate pentru ei. De asemenea, micuții au avut posibilitatea să fie pictați pe față și să participe la piñata.

La Festivalul Pro Istoria au fost prezenți și meșteșugarii locali care si-au expus creațiile, sculpturi din lemn inspirate din fauna Deltei Dunării și picturi 3D realizate pe carton.

La sfârșitul celor două seri, cei prezenți au putut urmări câte un film documentar, unul despre istoria comunei Sarichioi, pe teritoriul căreia se află cetatea şi unul dedicat Cetăţii Enisala.

Festivalul a fost încheiat cu un uriaș foc de tabară în jurul căruia oamenii s-au adunat și au putut admira Cetatea Enisala care se vedea sub jocul de lumini.

Numărul celor care au “pășit” pentru câteva ore pe locul încărcat de atâta istorie, este un prim semn că Pro Istoria Fest a fost un real succes.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cluburile din Constanța își așteaptă petrecăreții la evenimente unice

19 Apr 2024 412

Iată unde pot ieși locuitorii din Constanța în acest weekend

18 Apr 2024 1304

IPJ Buzău Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară

18 Apr 2024 276

Poliția RomânăIntervenții ale polițiștilor

18 Apr 2024 211

Curtea de Apel Constanța, protocol cu Inspectoratul Școlar Județean pentru educația juridică în școli! Elevii vor putea vizita instanțele de judecată

17 Apr 2024 447

IPJ GalațiEvenimente

17 Apr 2024 239

ISU Iași124 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore

17 Apr 2024 260

Horoscop pentru miercuri, 17 aprilie 2024. Apar cheltuieli de tot soiul pentru una dintre zodii

17 Apr 2024 602

IPJ Buzău Acţiuni preventive ale polițiștilor de la Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității

16 Apr 2024 227

IPJ SibiuInstabilitate atmosferică accentuată, ploi și vijelii în cursul acestor zile

16 Apr 2024 218

Intervențiile polițiștilor în ultimele 24 de ore. Constatări

14 Apr 2024 483

Sondaj de opinie Unde veți petrece sărbătorile Pascale anul acesta?

14 Apr 2024 510

Aproximativ 1000 de șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore

14 Apr 2024 428

Bulgaria va trece la moneda euro de anul viitor

13 Apr 2024 468

Evenimente în Constanța Unde ne putem petrece ziua de sâmbătă

13 Apr 2024 714