Proiectie speciala la Constanta a filmului „Nu sunt faimos, dar sunt aroman” , in prezenta regizorului Toma Enache si actorului Lica Gherghilescu Tanasoca

Pentru a marca Ziua Nationala a Armânilor, regizorul Toma Enache si actorul Lica Gherghilescu Tanasoca,  invita publicul constantean la:
- proiectia speciala a filmului "Nu sunt faimos, dar sunt aroman", un film rar de limba veche, primul film în aromână din istorie : Vineri, 23 Mai - orele 18:15, Cinema Cityplex
- piesa de teatru “Conul Leonida fata cu reactiunea”: Sambata, 24 Mai - orele 17:30, Teatrul Elpis
La finalul filmului si piesei de teatru, gazdele vor oferi cu drag autografe tuturor celor prezenti . Intrarea este LIBERA. Invitatiile se pot procura de la sediul Comunitatea Aromana (Bd. Tomis nr 218, zona Victoria) – Mirela Goga – tel. 0723.722299
                                                         
   Publicul va avea ocazia să-i întâlnească și să le pună întrebări protagoniștilor filmului: regizorul TOMA ENACHE si actorilor LICĂ GHERGHILESCU-TANAŞOCA, NICU BATURI.  Toma va multumi publicului constantean foarte receptiv, Constanta fiind pe primul loc in tara ca si numar de spectatori si incasari.
La finalul filmului, gazdele vor oferi tuturor celor prezenti sampania speciala a filmului, vinuri alese si vor imparti cu drag autografe.
 
Filmul a fost premiat in Italia, la Babel FILM Festival, cu premiul Maestrale UNICA, pentru cea mai buna reprezentare a unei minoritati lingvistice intr-un film. Festivalul se desfasoara sub inaltul patronaj al Parlamentului European.
 
Lungmetrajul care marchează debutul lui Toma Enache în regia de film, dar şi o premieră în industria cinematografică românească, filmul „Nu sunt faimos, dar sunt aromân” a putut fi vizionat in cinematografe de spectatorii din România, la doi ani de la începerea filmărilor, începând cu 25 octombrie 2013.
O producţie cinematografică independentă La Steaua Film Studios, filmul are un buget de aproximativ 360.000 de  euro, finanţarea acestuia provenind în totalitate din surse private.
Toma Enache realizează un proiect cinematografic unic prin dialogurile în exclusivitate în limba aromână, echipa de actori şi realizatori formată aproape integral din aromâni şi printr-o  poveste romanţată, centrată pe originile poporului aromân.
 
Rolul principal feminin este interpretat de un top model de origine aromână care trăieşte şi lucrează în Hollywood, Linda Croitoru, iar cel masculin de Toma Enache.
 „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, povestea unei călătorii iniţiatice

„Nu sunt faimos, dar sunt aromân“ este o dramă romantică ce spune povestea lui Toni Caramuşat, un regizor faimos, fascinat de ideea că ar putea descoperi un al 13-lea adevăr absolut despre aromâni. Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul sau. Toni se întâlneşte cu fete din întreaga lume, cu speranţa că soarta îi va scoate în cale şi adevărul, şi femeia la care visează.
  
“Povestea este una armânească, însă mi-am dorit să facem un film pentru publicul larg iubitor de cinema, de aceea mesajul filmului este că adevărul uneşte oameni şi destine indiferent de loc şi de timp. Cel de-al 13-lea adevăr pe care îl caută Toni Caramuşat, este un adevăr nu doar al aromânilor ci al tuturor celor ce caută, speră, iubesc!” a declarat regizorul Toma Enache.

 
Distributia: Toni Caramuşat - TOMA ENACHE, Armânamea -  LINDA CROITORU, Tatal -  LICĂ GHERGHILESCU-TANAŞOCA, Haida -  TEODORA CALAGIU GAROFIL, Iorgu -  RUDY ROSENFELD, Tana -  CAMELIA ŞAPERA, Mara -  MARA PANAITESCU
Trailer si detalii despre film pe: www.lasteaua.ro.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Programul atragerii investiţiilor în producţia de film, prelungit cu peste doi ani. Anunțul Ralucăi Turcan

21 Mar 2024 394

Nedoritele premii Zmeura de Aur 2024. Printre premianți, actorul Sylvester Stallone pentru rolul din „Expend4bles"

10 Mar 2024 662

Starul hollywoodian născut în Constanța, Sebastian Stan, a primit Ursul de Argint la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin

25 Feb 2024 1019

Filmul „Hai, România! - Povestea Generației de Aur”, în avanpremieră la Constanța. Când va avea loc

20 Feb 2024 922

Filmul „FAMILIAR”, proiecție specială la Constanța, în prezența actorului Emanuel Pârvu

07 Feb 2024 582

Istoria Dobrogei Semion Petrescu a adus animatograful lui Edison la Constanța

02 Feb 2024 6042

Constanța Kira Hagi, pe scena Casei de Cultură, în „Sistemul Perfect“. Interes deosebit pentru spectacol (GALERIE FOTO)

30 Jan 2024 1369

George Motoi, membru din „generația de aur” a teatrului românesc, originar din Dobrogea

21 Jan 2024 3977

Legea inteligenţei artificiale din UE permite supravegherea cetăţenilor

20 Jan 2024 729

Arnold Schwarzenegger şi-a continuat călătoria. Fusese reţinut de vameşii germani pe aeroportul din München

18 Jan 2024 664

Filmul Oppenheimer, câștigător la categoria cel mai bun film-dramă, în cadrul celei de-a 81-a gale a premiilor Globurile de Aur

08 Jan 2024 753

Horoscop pentru luni, 08 ianuarie 2024! Este o zi excelentă pentru una dintre zodii

08 Jan 2024 891

''Barbie'', în fruntea nominalizărilor la Globurile de Aur. Iată cine se mai află pe listă

07 Jan 2024 667

Incendiu la Ferma Dacilor Avocatul fostului primar al comunei prahovene Gura Vadului face declarații!

02 Jan 2024 811

Teatrul românesc, în doliu! Un cunoscut actor s-a stins din viață la doar 54 de ani

29 Dec 2023 1099