Psiholog român, nominalizat la premiile World Autism Festival, aleargă un MARATON pentru copiii diagnosticați cu AUTISM

Psihologul Adrian Gemănaru, nominalizat în anul 2015 la prestigioasele premii World Autism Festival din Canada, pentru o terapie complementară, menită să reducă stimulările la nivel senzorial ale copiilor afectați de autism, va alerga 42 de kilometri la Maratonul Internațional Brașov, eveniment care va avea loc duminică, 14 iunie.

              Sub deviza “Alerg pentru Autism Marea Neagră”, Adrian Gemănaru și alți specialiști în autism ai Centrului „Marea Neagră”, al cărui președinte este, vor alerga la toate cursele competiției sportive, respectiv 10 km, 21 km și 42 km. Scopul este promovarea ineditului proiect realizat de psihologul român “Sensory therapy legs”, care ușurează activitatea terapeutică prin reducerea stărilor de agitație și agresivitate, proiect care a fost nominalizat la World Autism Festival.
              Totodată, prin participarea la acest eveniment sportiv internațional, psihologii doresc să convingă Consiliul Județean Constanța să accepte un alt proiect revoluționar, care ar putea fi premiat internațional într-un viitor apropiat, intitulat “Delfinoterapie – șansă de recuperare pentru copiii cu dizabilități”. Proiectul este inițiat tot de Adrian Gemănaru, care este singurul psiholog din România acreditat pe terapia cu delfini. Centrul Psihologic “Marea Neagră” a derulat inedita terapie, în parteneriat cu Delfinariul din Constanța, dar protocolul a fost suspendat la decizia Consiliului Județean Constanța.

              “Avem încredere că, prin acest mesaj pe care dorim să-l transmitem cu ajutorul mass-media, vom reuși să determinăm autoritățile locale să înțeleagă că acești copii nu dispun de timpul necesar, pentru că anumite mentalități să fie schimbate. Până la urmă, așa cum proiectul “Sensory therapy legs” a fost nominalizat la unul dintre cele mai mari premii internaționale de psihologie, există mari șanse ca și terapia cu delfini să fie premiat în anii următori. Voi alearga 42 km pentru asta, chiar daca nu am alergat niciodată mai mult de 21 km și, împreună cu parintii copiilor diagnosticati cu autism și prietenii mei vrem să tragem un puternic semnal de alarmă cu privire la acest fenomen din ce în ce mai răspindit în România și în lume”, declară psihologul Adrian Gemănaru, ce este în curs de acreditare B.C.B.A. la Universitatea North Texas din SUA.

      Terapia asistată de delfini este o modalitate de recuperare extrem de apreciată în întreaga lume, iar reușita acestui proiect ar reprezenta enorm în recuperarea copiilor cu autism din România.      

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Psihologul Adrian Gemănaru şi echipa sa aleargă pentru drepturile persoanelor cu autism

25 May 2016 1879

La Semimaratonul Internaţional Bucureşti vor concura şi copii de la Constanţa diagnosticaţi cu autism

11 May 2016 1976

Copiii diagnosticaţi cu autism îşi depăşesc limitele şi aleargă la Semimaratonul Internaţional Bucureşti

10 May 2016 1864

Psihologul Andrei Gemănaru va alerga 84 de kilometri la „Maratonul Nisipului“

25 Mar 2016 2373

Psihologul Adrian Gemanaru aleargă 84 de kilometri pe nisip, pentru copiii cu autism

24 Mar 2016 2573

Psiholog român, nominalizat la premiile World Autism Festival, aleargă un MARATON pentru copiii diagnosticați cu AUTISM

09 Jun 2015 1051

Psihologul Adrian Gemănaru aleargă la maraton pentru copiii diagnosticați cu autism

09 Jun 2015 2051

Adrian Gemănaru, psihologul care a vrut să facă delfinoterapie la Constanţa - „CJC a solicitat suspendarea proiectului“

16 May 2015 9301

Terapie revoluționară pentru recuperarea copiilor autiști Psiholog român, nominalizat la prestigioasele premii World Autism Festival din Canada

13 May 2015 1418