Evenimente, Expozitii, Concerte

Târgul Gaudeamus Carte Şcolară, la final

Cea de a XI-a ediţie a Târgului Gaudeamus Carte Şcolară, găzduit 11 zile de Piaţa Universităţii, în premieră în acest an, s-a încheiat duminică, 29 septembrie. Evenimentul a fost organizat de Radio România şi s-a desfăşurat sub semnul dublei aniversări din acest an: 85 de ani de la prima transmisiune a postului public de radio din România (una dintre primele instituţii de acest gen din lume) şi ediţia 20 a Târgului Internaţional Gaudeamus, cel mai longeviv şi mai important eveniment expoziţional dedicat cărţii din România.
Târgul Gaudeamus Carte Şcolară, manifestare organizată în mod tradiţional la începutul anului şcolar, cu o ofertă adecvată momentului, face parte dintr-un program de anvergură naţională, iniţiat şi derulat de Radio România – Programul Lectura, al cărui principal obiectiv este susţinerea, prin evenimente, a culturii scrise în ţara noastră.
Bilanţul statistic al acestei ediţii, în unanimitate considerată de către expozanţi drept una dintre cele mai reuşite din istoria târgului, include:
40 de expozanţi (reuniţi în peste 30 de standuri), oferta prezentată în cadrul târgului fiind reprezentativă pentru piaţa românească de manuale, auxiliare şi materiale didactice, în măsură să ofere tuturor celor implicaţi – elevi, personal didactic, profesionişti, un cadru optim de analiză, selecţie şi achiziţie a instrumentelor de lucru pentru anul şcolar 2013 – 2014;
peste 30.000 de vizitatori – număr record deopotrivă pentru Târgul Gaudeamus Carte Şcolară şi pentru Programul Lectura 2013;
o valoare totală a vânzărilor de două ori mai mare decât la ediţia precedentă;
peste 9.000 de volume donate de către vizitatori în cadrul proiectului Cărţile se întorc acasă. Prin acest proiect, iniţiat şi derulat de Radio România la începutul anului 2010, se urmăreşte colectarea de cărţi de la edituri şi de la persoane particulare dispuse să renunţe la o parte din volumele din biblioteca personală, acestea donându-se către biblioteci din mediul rural care au mulţi abonaţi dar nu au mai primit fonduri pentru achiziţii. Numărul volumelor adunate cu prilejul Târgului Gaudeamus Carte Şcolară 2013, prin generozitatea vizitatorilor şi a unora dintre expozanţi (editurile Casa Radio şi Semne) reprezintă un record al întregului proiect, de la inaugurarea sa. Cărţile au ca destinaţie bibliotecile publice din comuna Costache Negri (judeţul Galaţi), distruse de inundaţii.
Sâmbătă, 28 septembrie, în cadrul târgului a avut loc finala zonală a celei de a XI-a ediţii a Concursului Naţional de Lectură Mircea Nedelciu, competiţie dedicată elevilor de liceu şi denumită astfel în amintirea regretatului scriitor şi cofondator al Târgului Gaudeamus. Laureaţii concursului au fost: Andrei Şuvăroiu (Colegiul Tehnic Petru Maior din Bucureşti) - locul 1, Valentin Stanciu – locul 2 şi Marian Gabriel Mitu – locul 3 (ambii, elevi ai Liceului Tehnologic nr. 1 din Fundulea). Ocupanţii locurilor 1 şi 2 vor participa la finala naţională a concursului, organizată în luna noiembrie în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus.
Partenerii evenimentului au fost, la această ediţie: Primăria Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Regia Autonomă de Transport Bucureşti, Spectacular şi Şapte Seri.
Următorul eveniment din cadrul Programului Lectura 2013 va fi Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură, ediţia 20, care va avea loc în perioada 20 - 24 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incendiu, în apropierea cetății Enisala (video)

20 Feb 2019 392

„Revolta“ angajaţilor din SRI! Ce s-a întâmplat ieri la Tribunalul Constanţa

20 Feb 2019 4355

Accident rutier la intersecția străzilor Nicolae Iorga cu Mihai Viteazu din Constanța. O mașină suspendată pe parapeți (galerie foto)

16 Feb 2019 4522

Mandat european de arestare Un bărbat din Constanța fura tot ce îi cădea în mână. Prefera plaja Rodos din Grecia

15 Feb 2019 472

UPDATE. Accident rutier în Ovidiu, județul Constanța. Două autoturisme, printre care și o ambulanță, împlicate. O victimă (galerie foto)

15 Feb 2019 4429

Accident neobișnuit în Portul Constanța Sud Agigea. Un autoturism Dacia Duster a ajuns în mare (galerie foto+video)

12 Feb 2019 9450

Accident rutier la intersecția străzilor Theodor Burada cu IL Caragiale din Constanța. Două mașini implicate (galerie foto)

11 Feb 2019 888

Explozie pe I.C.Brătianu din Constanţa! (galerie foto+video)

11 Feb 2019 9220

ISJ Constanța, anunț importat pentru personalul didactic pensionat care solicită reîncadrarea în funcţie

10 Feb 2019 2540

Imagini de la eveniment Constanța. Carambol la sensul giratoriu de pe bulevardul 1 Decembrie. Patru mașini implicate. Un șofer a fugit (galerie foto-video)

09 Feb 2019 13685

Imagini de la eveniment. Accident rutier pe strada Baba Novac din Constanța, zona Cimitirului Municipal. Victima este un copil (galerie foto+video)

05 Feb 2019 4804

A fost activat Planul Roşu de intervenţie. Explozie la o staţie de încărcat butelii. Ce spun oficialii

05 Feb 2019 1234

Mihaela Geoană, implicată într-un accident rutier. Trei autoturisme s-au ciocnit. În ce stare este aceasta

04 Feb 2019 775

Imagini de la eveniment. Accident rutier în localitatea Cumpăna, județul Constanța. Victima, un pieton (galerie foto+video)

04 Feb 2019 8754

Constănţean urmărit internaţional pentru infracțiuni de furt în Austria, reţinut de poliţişti

01 Feb 2019 490