Evenimente, Expozitii, Concerte

Târgul Gaudeamus Carte Şcolară, la final

Cea de a XI-a ediţie a Târgului Gaudeamus Carte Şcolară, găzduit 11 zile de Piaţa Universităţii, în premieră în acest an, s-a încheiat duminică, 29 septembrie. Evenimentul a fost organizat de Radio România şi s-a desfăşurat sub semnul dublei aniversări din acest an: 85 de ani de la prima transmisiune a postului public de radio din România (una dintre primele instituţii de acest gen din lume) şi ediţia 20 a Târgului Internaţional Gaudeamus, cel mai longeviv şi mai important eveniment expoziţional dedicat cărţii din România.
Târgul Gaudeamus Carte Şcolară, manifestare organizată în mod tradiţional la începutul anului şcolar, cu o ofertă adecvată momentului, face parte dintr-un program de anvergură naţională, iniţiat şi derulat de Radio România – Programul Lectura, al cărui principal obiectiv este susţinerea, prin evenimente, a culturii scrise în ţara noastră.
Bilanţul statistic al acestei ediţii, în unanimitate considerată de către expozanţi drept una dintre cele mai reuşite din istoria târgului, include:
40 de expozanţi (reuniţi în peste 30 de standuri), oferta prezentată în cadrul târgului fiind reprezentativă pentru piaţa românească de manuale, auxiliare şi materiale didactice, în măsură să ofere tuturor celor implicaţi – elevi, personal didactic, profesionişti, un cadru optim de analiză, selecţie şi achiziţie a instrumentelor de lucru pentru anul şcolar 2013 – 2014;
peste 30.000 de vizitatori – număr record deopotrivă pentru Târgul Gaudeamus Carte Şcolară şi pentru Programul Lectura 2013;
o valoare totală a vânzărilor de două ori mai mare decât la ediţia precedentă;
peste 9.000 de volume donate de către vizitatori în cadrul proiectului Cărţile se întorc acasă. Prin acest proiect, iniţiat şi derulat de Radio România la începutul anului 2010, se urmăreşte colectarea de cărţi de la edituri şi de la persoane particulare dispuse să renunţe la o parte din volumele din biblioteca personală, acestea donându-se către biblioteci din mediul rural care au mulţi abonaţi dar nu au mai primit fonduri pentru achiziţii. Numărul volumelor adunate cu prilejul Târgului Gaudeamus Carte Şcolară 2013, prin generozitatea vizitatorilor şi a unora dintre expozanţi (editurile Casa Radio şi Semne) reprezintă un record al întregului proiect, de la inaugurarea sa. Cărţile au ca destinaţie bibliotecile publice din comuna Costache Negri (judeţul Galaţi), distruse de inundaţii.
Sâmbătă, 28 septembrie, în cadrul târgului a avut loc finala zonală a celei de a XI-a ediţii a Concursului Naţional de Lectură Mircea Nedelciu, competiţie dedicată elevilor de liceu şi denumită astfel în amintirea regretatului scriitor şi cofondator al Târgului Gaudeamus. Laureaţii concursului au fost: Andrei Şuvăroiu (Colegiul Tehnic Petru Maior din Bucureşti) - locul 1, Valentin Stanciu – locul 2 şi Marian Gabriel Mitu – locul 3 (ambii, elevi ai Liceului Tehnologic nr. 1 din Fundulea). Ocupanţii locurilor 1 şi 2 vor participa la finala naţională a concursului, organizată în luna noiembrie în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus.
Partenerii evenimentului au fost, la această ediţie: Primăria Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Regia Autonomă de Transport Bucureşti, Spectacular şi Şapte Seri.
Următorul eveniment din cadrul Programului Lectura 2013 va fi Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură, ediţia 20, care va avea loc în perioada 20 - 24 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Persoană rănită în urma unui carambol rutier produs pe șoseaua Mangaliei

16 Jul 2019 556

UPDATE Incendiu la o casă din Movila Verde. Intervin pompierii ISU Constanţa (galerie foto+video)

16 Jul 2019 635

Plasticul, pericol pentru berze. Păsările, monitorizate de aplicaţia mobilă „Uite, Barza!” (galerie foto)

16 Jul 2019 413

UPDATE Accident rutier grav, pe Autostrada Soarelui, spre Constanţa. O persoană a decedat

15 Jul 2019 3387

Judeţul Constanţa Accident rutier între Lumina şi Ovidiu. O persoană, rănită (galerie foto)

15 Jul 2019 7686

UPDATE Incendiu la acoperișul unei case din localitatea Vlahii

13 Jul 2019 427

UPDATE Un minor aflat la volan, a intrat într-un grup de persoane, în Medgidia. Două femei și-au pierdut viața (galerie foto+video)

12 Jul 2019 17920

Incendiu la o terasă din Satul de Vacanță. Intervin pompierii

11 Jul 2019 558

Accident rutier în stațiunea Olimp. O victimă

11 Jul 2019 762

Incendiu în Constanța. Vezi ce arde (galerie foto)

10 Jul 2019 2335

Constanța Motociclist, lovit de un autoturism, pe bulevardul A. Lăpușneanu (galerie foto)

09 Jul 2019 5840

Accident rutier în Mangalia. Intervine ISU

08 Jul 2019 633

Incendiu în localitatea Galeşu. O autoutilitară a luat foc (video)

08 Jul 2019 513

Pompierii intervin în localitatea Cuza Voda. Ce s-a intamplat

07 Jul 2019 523

Intervenţie de urgenţă a pompierilor ISU. Un copil a rămas blocat într-un apartament din staţiunea Neptun

07 Jul 2019 501