Ultima proiectie speciala la Constanta a filmului „Nu sunt faimos, dar sunt aroman” , in prezenta regizorului Toma Enache si actorului Lica Gherghilescu Tanasoca

Pentru a marca finalul de an, intr-o atmosfera festiva, regizorul Toma Enache si actorul Lica Gherghilescu Tanasoca, invita publicul constantean la ultima proiectie speciala a filmului "Nu sunt faimos, dar sunt aroman", primul film în aromână din istorie. Proiectia va avea loc Duminica, 29 Decembrie, orele 19:00, la Teatrul Elpis, o locatie calda, primitoare, aproape de sufletul gazdelor: Toma Enache si Lica Gherghilescu Tanasoca.
Publicul va avea ocazia să-i întâlnească și să le pună întrebări protagoniștilor filmului: regizorul TOMA ENACHE si actorilor LICĂ GHERGHILESCU-TANAŞOCA, NICU BATURI. Toma va multumi publicului constantean foarte receptiv, Constanta fiind pe primul loc in tara ca si numar de spectatori si incasari.
La finalul filmului, gazdele vor oferi tuturor celor prezenti sampania speciala a filmului, vinuri alese si vor imparti cu drag autografe.
 
Filmul a fost premiat de curand in Italia, la Babel FILM Festival, cu premiul Maestrale UNICA, pentru cea mai buna reprezentare a unei minoritati lingvistice intr-un film. Festivalul se desfasoara sub inaltul patronaj al Parlamentului European.
 
Tarif bilet - 20 lei / persoana, Rezervari: 0241 / 618992 - Teatrul ELPIS
 
Lungmetrajul care marchează debutul lui Toma Enache în regia de film, dar şi o premieră în industria cinematografică românească, filmul „Nu sunt faimos, dar sunt aromân” a putut fi vizionat in cinematografe de spectatorii din România, la doi ani de la începerea filmărilor, începând cu 25 octombrie 2013.
O producţie cinematografică independentă La Steaua Film Studios si distribuit de MediaPro Distribution, filmul are un buget de aproximativ 360.000 de euro, finanţarea acestuia provenind în totalitate din surse private.
Toma Enache realizează un proiect cinematografic unic prin dialogurile în exclusivitate în limba aromână, echipa de actori şi realizatori formată aproape integral din aromâni şi printr-o poveste romanţată, centrată pe originile poporului aromân.
 
 
Rolul principal feminin este interpretat de un top model de origine aromână care trăieşte şi lucrează în Hollywood, Linda Croitoru, iar cel masculin de Toma Enache
 „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, povestea unei călătorii iniţiatice
„Nu sunt faimos, dar sunt aromân“ este o dramă romantică ce spune povestea lui Toni Caramuşat, un regizor faimos, fascinat de ideea că ar putea descoperi un al 13-lea adevăr absolut despre aromâni. Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul sau. Toni se întâlneşte cu fete din întreaga lume, cu speranţa că soarta îi va scoate în cale şi adevărul, şi femeia la care visează.

 
“Povestea este una armânească, însă mi-am dorit să facem un film pentru publicul larg iubitor de cinema, de aceea mesajul filmului este că adevărul uneşte oameni şi destine indiferent de loc şi de timp. Cel de-al 13-lea adevăr pe care îl caută Toni Caramuşat, este un adevăr nu doar al aromânilor ci al tuturor celor ce caută, speră, iubesc!” a declarat regizorul Toma Enache
 
Distributia: Toni Caramuşat - TOMA ENACHE, Armânamea - LINDA CROITORU, Tatal - LICĂ GHERGHILESCU-TANAŞOCA, Haida - TEODORA CALAGIU GAROFIL, Iorgu - RUDY ROSENFELD, Tana - CAMELIA ŞAPERA, Mara - MARA PANAITESCU
Trailer si detalii despre film pe: www.lasteaua.ro.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Take, Ianke și Cadîr”, în interpretarea artiștilor de la Teatrul Jean Bart Tulcea

14 Mar 2024 607

„Muzicanții din Bremen”, la Teatrul Jean Bart din Tulcea

18 Feb 2024 569

„Take, Ianke și Cadîr”, fermecătoarea poveste despre toleranță și prietenie se joacă la Teatrul Jean Bart din Tulcea

07 Feb 2024 882

Documentar proiectat la Muzeul de Artă Constanța pentru celebrarea a 107 ani de la nașterea lui Oleg Danovski

07 Feb 2024 615

18 ani petrecuți la Teatrul Dramatic Constanța In memoriam Ion Maximilian, regizorul atras spre comedie „atât de gena paternă, cât și de natura sa psihică”

19 Jan 2024 765

Un nou proiect pregătit de Teatrul de Stat Constanța Regizorul Andrei Șerban face parte din echipa care va pune pe scenă o piesă de a lui Shakespeare (GALERIE FOTO)

07 Jan 2024 1205

Doliu pe scena culturală şi nu numai! „S-a stins o voce puternică într-un spațiu fundamental pentru societate- cultura“

02 Jan 2024 1504

In memoriam Paul Barbăneagră, regizorul din Tulcea, cu activitate desfășurată în Franța

12 Oct 2023 1134

Gheorghe Vitanidis, nume important în breasla regizorilor, născut la Mangalia

29 Sep 2023 1177

Veteranii Michael Mann și Luc Besson participă la Festivalul de Film de la Veneţia

31 Aug 2023 1025

Andrei Ungureanu, al treilea câștigător al concursului ZIUA de Constanța și florăria Prima Donna Flower Shop. Cadou înmiresmat pentru ziua fiicei sale!

28 Aug 2023 1028

A decedat la Constanța Florin Orezeanu, regizorul ce a activat pentru televiziunea de pe litoral, TV Neptun

27 Jul 2023 1563

Maria Magiru și Lică Gherghilescu, propuși pentru tilul de Cetățean de Onoare al județului Constanța (DOCUMENTE)

20 Jul 2023 1334

Decor ca în filme. „Miresica noastră!“ Cununia religioasă pentru fosta gimnastă Cătălina Ponor, care și-a și botezat fiul (GALERIE FOTO)

09 Jul 2023 7744

Gheorghe Jora, regizor al unor importante spectacole montate la Teatrul Dramatic Constanța

28 Jun 2023 1081