Un nou comandant american preia conducerea Fortei Operationale Intrunite de Est

Comunicat de presă
Forţa Întrunită de Est
Biroul de Relaţii Publice
Centrul Administrativ
Mihail Kogălniceanu
Tel: 0241-608-364
Mobil: 0747-289-328

08 iunie, 2009
Comunicat nr. 20090608-1

Un nou comandant american preia conducerea Forţei Operaţionale Întrunite de Est

Lt. Col. Daniel E. Herrigstad, Şeful Biroului de Relaţii Publice al JTF-E
 
Aerodromul M. Kogălniceanu, Constanţa – Noul comandant american al Forţei Operaţionale Întrunite de Est (JTF-E) a sosit săptămâna trecută, însoţit de un detaşament precursor, la aerodromul din Mihail Kogălniceanu pentru a conduce exerciţiul mixt româno-american ce se va desfăşura în vara şi toamna acestui an în judeţele Constanţa şi Tulcea.
Colonelul Gary R. Russ face parte din Armata a 7-a a Statelor Unite din Europa (USAREUR) cu Comandamentul la Heidelberg, Germania. El va coordona rotaţia din acest an împreună cu omologul său român, Colonelul Mihail Nicolescu, de la Divizia 1 Infanterie “Dacica” din Bucureşti. “Mă bucur că am ajuns, în sfârşit”, spune Col. Russ.  “Eu şi echipa mea aşteptăm cu nerăbdare să reluăm pregătirile împreună cu partenerii noştri români, cu care deja lucrăm foarte bine. Continuarea colaborării va duce la îmbunătăţirea oportunităţilor de antrenament.”
Născut în Arizona, Colonelul G. Russ care este ofiţer al Trupelor Terestre ale SUA de aproape treizeci de ani, a lucrat ca inginer militar atât în Irak cât şi în Afghanistan.  Colonelul este căsătorit şi are trei copii. 
Vara aceasta JTF-E va desfăşura cea de a treia rotaţie anuală, ca parte a preocupării constante a Statelor Unite pentru perfecţionarea interoperabilităţii şi dezvoltarea relaţiilor cu partenerii militari din teatrele de operaţiuni. Peste 2100 de militari români şi americani se vor antrena în acest an în România. Tot sub comanda JTFE vor avea loc în paralel antrenamente în Bulgaria.
Personalul de sprijin al JTF-E - peste 160 membri - este aşteptat să sosească la Aerodromul din M. Kogălniceanu în ultima săptămână a lunii iunie. Prima rotaţie a trupelor, care va cuprinde militari ai Gărzii Naţionale din Tennessee şi un pluton românesc de infanterie, este programată pentru începutul lunii august. Unităţile se vor antrena împreună în Poligonul Babadag, judeţul Tulcea, timp de 21 de zile.
Până la sfârşitul lunii octombrie, alte plutoane româneşti de infanterie vor participa la exerciţii similare împreună cu trei companii americane ale Regimentului 2 Cavalerie “Stryker” (2SCR) din Germania, pe intervale de timp de câte 21 de zile.
Militarii Gărzii Naţionale Americane, împreună cu militari români, vor efectua iniţial exerciţii tactice de pregătire la nivelul unităţilor mici de infanterie şi vor folosi vehicule Humvee pentru manevre. Ulterior, militarii din Regimentul 2 Cavalerie şi partenerii lor români vor executa manevre cu transportoare amfibii blindate româneşti şi americane (vehicule de luptă de tip “Stryker”) în poligonul Babadag şi în împrejurimi. Exerciţiile vor pune accent pe antrenamente de recunoaştere, trageri cu armament de calibru mic şi cu cel de pe vehiculele de luptă.  “Pregătirea comună cu partenerii români se realizează pe etape” a spus Col. Russ.  “În fiecare an consolidăm şi extindem antrenamentele mixte. Anul acesta va merge foarte bine, sunt sigur; anul viitor, şi mai bine.”


Forţele americane participante la rotaţii vor pleca spre casă până la sfârşitul lunii octombrie 2009. Doar un efectiv mic de personal şi un detaşament de constructori militari ai forţelor navale americane (Seabees) vor rămâne aici. Seabees vor continua proiectele civic-umanitare împreună cu şase parteneri militari români de aceeaşi specialitate.
Finalizarea lucrărilor de construcţie a spaţiilor de cazare permanentă din vecinătatea aerodromului M. Kogălniceanu este programată pentru sfârşitul acestei toamne. Proiectul,  care a costat aproximativ 50 de milioane de dolari americani, prevede posibilităţi de cazare şi masă pentru un maximum de 1600 militari, care urmează să participe la exerciţiile de pregătire în cadrul viitoarelor antrenamente ale coaliţiei.
Forţa Operaţională Întrunită de Est continuă să fie una dintre priorităţile strategice ale USAREUR, cu un rol decisiv pentru Comandamentul European al Armatei Statelor Unite (EUCOM) în cadrul programului său de Cooperare pentru Securitate în teatrele de operaţiuni. Intenţia JTF-E este să asigure interoperabilitatea şi relaţiile profesionale şi personale necesare succesului coaliţiei româno-americane, cât şi al coaliţiei cu alte naţiuni partenere, în cadrul operaţiunilor internaţionale. În prezent, o companie de infanterie americană se află sub comanda directă a unui batalion român de infanterie, unităţile luptând umăr la umăr în Afganistan.

Pentru informaţii suplimentare despre Forţa Operaţională Întrunită de Est vă rugăm contactaţi Biroul de Relaţii Publice, Manuela Stroescu, tel: 0241 608 364 sau 0747 289 328, manuela.stroescu@eur.army.mil


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a jucat barajul pentru Euro 2024 Ucraina a completat grupa României

29 Mar 2024 166

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 546

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1065

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 507

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 642

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 465

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vrea să obțină în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de folosință gratuită a sediului (DOCUMENT)

23 Mar 2024 1646

Clubul Sportiv Dinamo București va avea o arenă multifuncțională modernă! Câte locuri va avea arena

21 Mar 2024 470

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 359

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 449

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 306

Tulceanul Sorin Andrici stabilește un nou record pentru România în competiția din Spania

19 Mar 2024 459

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 650

Județul Tulcea Sportivii de performanță, susținuți financiar mai degrabă de familii

13 Mar 2024 500