Alegeri la Federatia FAPT

Ieri, 25 februarie, a avut loc Adunarea Generala de alegeri la Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania. Pentru urmatorii 4 ani, Asociatia Litoral-Delta Dunarii continua sa detina presedentia Federatiei, pozitiile de vicepresedinte au fost adjudecate de Asociatiile de Promovare Sibiu si Prahova, iar Asociatiile de promovare Bucovina si Oradea sunt membri in Consiliul Director.
 
Secretariatul Federatiei FAPT va fi asigurat de Asociatia Judeteana de Turism Sibiu.
 
Declaratie Corina Martin, Presedinte FAPT : „Multumesc colegilor mei din cele15 Asociatii regionale de management de destinatie din Romania, pentru increderea pe care mi-au acordat-o, de a reprezenta, in continuare, Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica a Romaniei, ca Presedinte!
Ma bucur ca Sibiul si Prahova sunt si mai bine reprezentate in pozitia de vicepresedinte, iar in perioada imediat urmatoare voi avea intalniri de lucru la Sibiu, Cluj, Suceava, Oradea, Bucovina si Timisoara.
Conducerea FAPT ramane in continuare la Asociatia Litoral-Delta Dunarii, model dupa care s-au constituit alte asociatii de promovare a turismului in Romania, precum cele de la Gorj sau Timis si model pentru implementarea taxei de promovare a turismului. Pentru urmatorii 4 ani la conducerea FAPT, voi continua sa sustin direct si personal infiintarea de noi Asociatii judetene de promovare si dezvoltar a turismului in acelasi sistem de parteneriat public-privat, si lucram deja la noi Asocuatii in judetele Hunedoara, Iasi si Satu Mare.
Continui sa cred ca parteneriatul public-privat este cheia si motorul dezvoltarii si promovarii turismului romanesc si vom continua sa sustinem ca Romania are nevoie de un minister al turismului, pentru a transforma turismul intr-o industrie strategica.
De asemenea, promovarea Romaniei trebuie sa treaca in administrarea unei Organizatii Romane de Turism, in formula de parteneriat public-privat ( Autoritatea Nationala pentru Turism sau noul minister ar urma astfel sa administreze numai autorizarea si controlul).”
 
Declarație Alin Chipăilă, Vicepreședinte FAPT:
„Asociația Judeteană de Turism Sibiu, cu experiența sa de peste zece ani de zile în promovarea și managementul destinației turistice Județul Sibiu, un model recunoscut de parteneriat între autorități publice, mediul privat și cercetare,  își propune să aducă în continuare în FAPT  know-how-ul său în materie de management integrat și marketing turistic.   
Diversitatea care există la momentul actual în ceea ce privește modelul de organizare și funționare a Asociațiilor de Promovare și Dezvoltare Turistică este o provocare pentru funcționarea Federației. Profesionalismul care caracterizează cei 15 membri FAPT este o garanție pentru dezvoltarea viitoare a acestei structuri și pentru atingerea scopului nostru de promovare și dezvoltare a destinațiilor turistice din țară.
Împreună cu membrii FAPT vom milita pentru apariția mult discutatei Legi a Turismului, care să asigure un cadru coerent și predictibil de desfășurare și dezvoltare a turismului în România.”
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Voi candida și voi și câștiga Primăria Năvodari!“ Tribunalul Constanța a respins cererea lui Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, privind reabilitarea (MINUTĂ)

27 Mar 2024 3421

Arestare de ultim moment la Tribunalul Constanța!

27 Mar 2024 703

IPJ ClujPoliția Rurală Apahida au dispus reținerea unui bărbat de 39 de ani

27 Mar 2024 500

Operator din Portul Constanța, amendat cu 60.000 lei, de Garda de Mediu Constanța. Iată pentru ce

25 Mar 2024 601

DNA a trimis în judecată un șofer! Dare de mită, ultraj, distrugere și amenințare

25 Mar 2024 393

Decizia nu este definitivă Prefectul județului pierde procesul cu CLM Constanța. Este vizat proiectul „Stop depresia"!

25 Mar 2024 407

Horoscop pentru luni, 25 martie 2024. Pentru unii nativi este o zi importantă pentru relații sentimentale

25 Mar 2024 761

Poliția Municipiului București - Dosar penal de tâlhărie calificată

22 Mar 2024 270

Un polițist din Constanța a refuzat mită 500 de euro! Prima condamnare

21 Mar 2024 654

În județul Constanța Încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă. Pentru ce faptă a ajuns după gratii

14 Mar 2024 521

IPJ SibiuUn medieșean cercetat penal pentru furturi calificate a fost reținut

13 Mar 2024 288

Camerele de supraveghere, „dușmanul” vitezomanilor din Constanța (VIDEO)

13 Mar 2024 985

IPJ SibiuReținuți în urma unui scandal

11 Mar 2024 285

Flagrant! Autopsier prins când primea 600 de lei pentru cosmetizarea și îmbălsămarea unei persoane decedate

08 Mar 2024 772

Iată ce lucruri îi motivează cel mai mult pe angajați și îi fac să rămână pe termen lung într-o companie!

08 Mar 2024 361