Comunicat - Fundația Mișcarea Populară

Fundația Mișcarea Populară a depus marți, 29 iulie 2014, o sesizare penală la Parchetul General prin care solicită anchetarea in rem a unor presupuse fapte de abuz în serviciu comise în vara anului 2012 de un grup de politicieni, între care și premierul, în contextul demersurilor pentru suspendarea președintelui. Anunţul a fost făcut de preşedintele FMP, Cristian Diaconescu.
 
“Cerem Parchetului General să administreze probe în ceea ce priveşte o grupare de oameni politici care în vara anului 2012 au acţionat organizat şi premeditat, folosind mijloace ce au fost deturnate de la funcţionalitatea lor legală cu scopul de a obţine demiterea Preşedintelui României.”, a precizat Cristian Diaconescu.
 
Președintele FMP a amintit că, pe 3 iulie 2012, tot într-o zi de marți, erau înlocuiți Avocatul Poporului și președinții celor două Camere ale Parlamentului.
 
"Pe 10 decembrie 2013, ceea ce denumim marțea neagră, se punea în discuție amnistia și grațierea inclusiv pentru fapte de corupție, act normativ care și astăzi așteaptă în Parlament vremuri mai bune din punct de vedere politic pentru a fi aplicat. Scopul demersurilor politice din România și, evident, ținta viitorului președinte — dacă acesta, Doamne ferește!, va fi din zona de stânga — este adoptarea cât mai repede a acestui act normativ. Chiar înainte de deciziile ce urmează să fie luate în ceea ce privește reorganizarea sistemului judiciar", a mai declarat Cristian Diaconescu.
 
El a precizat că îi cheamă pe Mihai Răzvan Ungureanu şi Monica Macovei să se alăture acestei acţiuni a Fundaţiei Mişcarea Populară, arătând că ar fi un semn de consecvenţă din partea lor.
"Îi chem pe Mihai Răzvan Ungureanu, pe Monica Macovei, cei care în acea perioadă au fost alături de câţiva politicieni care au mai crezut în sistemul democratic din România să se alăture acestei acţiuni a Fundaţiei Mişcarea Populară. Ar fi din partea lor un semn de consecvenţă", a mai spus preşedintele FMP.
 
 Departamentul de Relaţii cu Presa
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ştiripesurse.ro Traian Băsescu o refuză pe Elena Udrea şi se duce la Fundaţia Mişcarea Populară

28 Dec 2014 5051

În Tulcea Dialog spumos între Cristian Diaconescu și nepotul lui Crin Antonescu

21 Jun 2014 3360

Comunicat - Fundația Mişcarea Populară

13 Jun 2014 1333

Mihai Gîrţu a părăsit Fundaţia Mişcarea Populară „Locul meu este la universitate“

11 Jun 2014 3108

Conducerea Fundației Mișcarea Populară a fost preluată de Cristian Diaconescu

10 Jun 2014 2155

Prima reacţie a lui Mihai Gîrţu după demisia sa din Fundaţia Mişcarea Populară „Nu mă mai regăseam“

10 Jun 2014 1996

Mihai Gîrţu a demisionat din Fundaţia Mişcarea Populară

10 Jun 2014 2365

Marian Preda, demisie din fruntea FMP „Nu este posibilă o schimbare din interior a clasei politice din România, ea vine din exterior“

10 Jun 2014 1666

Traian Băsescu “Obiectivul meu e ca până în noiembrie Ponta să ajungă la un nivel la care să nu mai poată candida”

17 May 2014 2501