Declaraţie de presă Fundaţia Tomis Kart Constanţa - Clubul Sportiv Tomis Kart Constanţa

Fundatia Tomis Kart si Clubul Sportiv Tomis Kart Constanta sunt infiintate in baza legislatiei in vigoare, cu toate drepturile si obligatiile care le revin.
In anul 2002 am incheiat un contract de inchiriere cu Palatul Copiilor Constanta pentru pista de karting si cladirea aferenta, care ulterior au fost prelungite anual pana in 2014.
Cu toate ca am depus nenumarate adrese la Secretariatul Palatului Copiilor Constanta, in care solicitam prelungirea contractului de inchiriere pentru anul 2015, raspunsul conducerii a fost acela ca prelungirea se poate face doar prin Hotarare de Guvern.
Inspectoratul Scolar Judetean si Palatul Copiilor Constanta nu au reusit nici pana acum sa obtina aceasta hotarare care blocheaza functionarea noastra si nici nu sunt dispusi sa gaseasca alte cai de rezolvare pana la aparitia acestei hotarari.
Ca urmare, in data de 07.05.2015 am primit notificarea nr. 86/05.05.2015 prin care suntem somati sa parasim spatiul in termen de 30 de zile.
In situatia aceasta, Fundatia Tomis Kart si Clubul Sportiv Tomis Kart Constanta sunt in imposibilitatea de a-si desfasura activitatea de cursuri si instruire cu copii inscrisi in anul 2015 la scoala de karting.
Clubul Sportiv Tomis Kart Constanta detine un numar de 20 de karturi pentru scoala, competitii si agrement, de asemenea o autoutilitara pentru transportul materialelor de concurs si a pilotilor, absolut necesare desfasurarii acestei activitati, toate acestea fiind depozitate in spatiul din incinta Palatului Copiilor Constanta.
Clubul Sportiv Tomis Kart Constanta este membru fondator al Federatiei Romane de Karting, care este recunoscuta pe plan national de institutiile statului roman si pe plan international de CIK-FIA (Comisia Internationala de Karting).
Clubul Sportiv Tomis Kart Constanta este afiliat la FRK si abilitat de aceasta pentru Scoala de Karting, avand personal calificat, si anume un instructor sportiv in domeniul karting-ului, cu diploma recunoscuta de Ministerul Educatiei Nationale si Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret.
Mentionam ca cercul de karting al Palatului Copiilor Constanta a fost inchis in anul 1992, iar in anul 2002, cand am preluat pista de karting si spatiul aferent a trebuit sa facem investitii majore, deoarece acestea erau intr-o stare avansata de degradare.
Cu ajutorul sponsorilor si cu forte proprii am reusit sa reamenajam si sa reluam activitatea de karting, chiar daca Directia Judeteana de Tineret si Sport nu ne-a sprijinit in demersurile noastre.
De aceea nu intelegem ca dupa atatea eforturi si sacrificii sa ajungem in situatia ca aceasta activitate adresata copiilor si tinerilor din Constanta sa fie inchisa.
Daca aceasta pista de karting exista de 40 de ani, fiind singura din Sud-Est-ul tarii, unde copii se pot instrui si pot incepe un sport de performanta, de ce conducerea Palatului Copiilor Constanta nu tine cont de dorinta copiilor care vor sa practice acest sport.
In acest sens va putem aduce adeziuni de sustinere din partea parintilor care vin cu copii lor la scoala de karting, considerand ca este o activitate educativa si recreativa care se desfasoara in aer liber, intr-un mediu benefic.
Dorinta noastra pe care am facut-o cunoscuta si autoritatilor orasului Constanta, a fost si este de a modifica si reabilita pista existenta pentru a o introduce in circuitul Campionatului National de Karting.
Fundatia Tomis Kart Constanta desfasoara si activitatea de agrement, fiind singura sursa de venit care ne asigura plata chiriei, a utilitatilor, a salariilor angajatilor, precum si a texelor catre stat. De asemenea intretinerea cladirii, a pistei de karting si a spatiului aferent pistei este asigurata din acelasi buget.

Fundatia Tomis Kart Constanta pune la dispozitie Clubului Sportiv Tomis Kart Constanta o parte din spatiul pentru depozitarea materialului de concurs, a atelierului de reparatii si de asemenea pe pista de karting se fac antrenamentele cu copii care merg in competitii.
Cu aceasta sustinere,  Clubul Sportiv Tomis Kart Constanta a reusit sa participe atat in Campionatul National de Karting cat si in concursuri internationale, si a obtinut rezultate notabile la toate categoriile.
Tomis Kart este un nume reprezentativ al orasului Constanta, recunoscut pentru competenta si suces in lumea kartingului.

Palmaresul nostru din ultimii ani este:
Campionatul National de Karting:Vicecampion la clasa PromoBB – 2014;
Locul 3 la clasa PUFO – 2013;
Campion la clasa Kid – 2012;
Vicecampion la clasa Kid – 2012;
Locul 3 la clasa Kid – 2012;
Vicecampion la clasa KF3 – 2012;
Vicecampion la clasa KF3 – 2010;
Campion la clasa KF3 – 2009;
Locul 3 la clasa KF3 – 2008;
Campion la clasa MINI – 2007;
Campion la clasa MINI – 2006.
Campionatul Sud-Est European:Vicecampion la clasa KF3 – 2009;
Locul 4 la clasa KF3 – 2008.
Participare la CIK-FIA World Karting Championship & Karting Academy Trophy – Germania, Franta, Spania – 2010
Guinness Book – Karting 24 de ore Bucuresti – 2007.In cadrul Scolii de Karting au fost inscrisi pana in prezent un numar de peste 300 de copii, care au obtinut diplome de absolvire si unii dintre ei au decis sa se indrepte spre performanta.
In acest an avem inscrisi aproximativ 30 de copii pe care ii pregatim pe aceasta pista, iar 8 dintre ei urmeaza sa participe in luna august a acestui an la un test care se va desfasura pe pista din Bucuresti, pentru obtinerea licentelor de accedere in Campionatul National de Karting, acestea fiind eliberate de Federatia Romana de Karting.
Facem apel catre edilii si toate institutiile de profil ale orasului Constanta sa ne sprijine in demersul nostru pentru deblocarea situatiei in care ne aflam si astfel sa ne putem desfasura activitatea in continuare.
 
Fundatia Tomis Kart                                            Club Sportiv Tomis Kart
    Administrator                                                                    Presedinte
     Bacioiu Gigel                                                               Bacioiu Bogdan
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.