Moş Nicolae va ajunge în noaptea aceasta şi mâine la copiii din mediul rural

Moş Nicolae va ajunge în noaptea aceasta şi mâine la 18.00 la copii din mediul rural, cu dulciuri, jucării, rechizite, spectacole şi multe alte bucurii. Şi fiindcă este vrednic, Moş Nicolae şi-a început activităţile anul acesta, împreună cu organizaţia World Vision România –Biroul Constanţa, încă de pe 5 decembrie, când va patrona evenimentul de caritate organizat de Şcoala Petre Ispirescu, în beneficiul copiiilor care mănâncă la cantina socială din Cobadin.

Impresionaţi de soarta grea a celor 70 de copii din comuna Cobadin, care au nevoie de o masă caldă la cantina socială pentru a-şi continua studiile, elevii Şcolii cu clasele I – IV Petre Ispirescu din Constanţa şi cadrele didactice au decis să organizeze pe data de 5 decembrie, orele 16, în City Park Mall, un eveniment caritabil special pentru a-i ajuta. Micuţii au pregătit un spectacol şi au confecţionat decoraţiuni pentru Crăciun şi alte obiecte minunate pe care le expun şi speră să le vândă în beneficiul copiilor din Cobadin. Gestul lor frumos şi truda cu care au lucrat săptămâni în şir delicatele obiecte, stau dovadă faptului că solidaritatea între copii există şi este mai vie ca oricând, un exemplu de profundă omenie şi puritate pentru toţi adulţii din judeţ, care uită de multe ori cât de mult se bucură un copil când îi oferi o ciocolată. 

Tot astazi, elevii clasei a 5-a D de la Şcoala cu clasele I-VIII, nr.12 din Constanţa, împreună cu părinţii, au pregătit o surpriza pentru un număr de 20 de elevi ai Şcolii din Vadu, comuna Corbu. Elevii au cumpărat dulciuri, rechizite şi jucării pentru colegii lor din Vadu şi le vor înmâna personal după ce ies de la ore, tocmai pentru a interacţiona unii cu alţi şi a se bucura împreună: unii pentru că oferă din tot sufletul, ceilalţi pentru că primesc ceva în dar!

La fel de implicaţi sunt şi tinerii, care doresc să-şi ajute aproapele, făcându-le o bucurie copiilor mai necăjiţi. Asociaţia Cumpăna Tinerilor din Cumpăna, infiintata de organizatia World Vision, va organiza in comuna Cumpăna, un bal de caritate. Cu banii strânşi, tinerii îşi doresc să însenineze sărbătorile unor copii din familii cu venituri reduse, oferindu-le daruri. Tot la Cumpăna, se lansează mâine a IV-a ediţie a campaniei Fă-le o bucurie!, prin care se vor colecta bunuri alimentare, vestimentare şi bani pentru 10 -15 familii din comunitate.

Şaptezeci şi unu de copii cu dizabilităţi de la Cernavodă şi Medgidia, beneficiari ai Centrelor Multifuncţionale World Vision care funcţionează deja de un an de zile în cele două locaţii, îl aşteaptă cu nerăbdare pe Moş Nicolae să le lase în ghetuţe daruri. Ei au fost toţi cuminţi şi au luptat din greu să se recupereze prin activităţi de kinetoterapie, art terapie, consiliere psihologica şi alte activităţi speciale şi de aceea vor primi cadou, multe dulciuri gustoase.

Nu în ultimul rând, în comunele Cobadin, Corbu şi Cumpăna, se vor organiza în colaborare cu primăriile, spectacole distractive pentru toţi copiii.
Contact:
Isabela Ştefan-Iorga
Specialist Relaţii Publice şi Comunicare - World Vision România- Biroul Zonal Constanţa

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Grupul consilierilor locali PSD au înregistrat proiectului „Protocol pentru Viitor. Intership plătit pentru tinerii din Constanţa” !

22 Apr 2024 439

Județul Constanța Familiile tinerilor uciși la 2 Mai au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 549

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 592

Ministerul Educației Iată care pot fi cauzele comportamentului violent în rândul copiilor

17 Apr 2024 510

Unde slujește în perioada următoare ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

15 Apr 2024 599

Expoziția „Constanța anilor `60, `70, `80 – Demolări, Realizări Arhitecturale și Urbanistice”, prin ochii lui Radu Cornescu. „Am vrut să arăt tinerilor cum s-a clădit Constanța modernă” (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 887

ITM Constanța Concursul național „Știu şi aplic - Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândește de pe băncile școlii” (FOTO)

10 Apr 2024 414

IPJ SibiuDrumul spre libertate

05 Apr 2024 304

Competiția de comunicare pentru tineri cercetători, „Games of Science 2024”, la Universitatea Ovidius din Constanța

04 Apr 2024 493

Organizația de tineret a PSD Murfatlar a trecut în corpore la filiala PNL din localitate

28 Mar 2024 1512

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1392

Amical Dunărea Călărași - Farul Constanța cu șapte goluri, toate marcate în repriza a doua! Au învins gazdele (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 1649

LIVE VIDEO Părinții tinerilor uciși în tragedia de la 2 Mai, județul Constanța, au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 1360

Raport de activitate 2023 Care au fost cele mai grave situații în care Avocatul Poporului, Biroul Teritorial Constanța s-a autosesizat?! Ce recomandări s-au formulat?

07 Mar 2024 718

COTROCENI CREATIV JUNIOR – ediția a V-a la Muzeul Național Cotroceni

01 Mar 2024 415