Moş Nicolae va ajunge în noaptea aceasta şi mâine la copiii din mediul rural

Moş Nicolae va ajunge în noaptea aceasta şi mâine la 18.00 la copii din mediul rural, cu dulciuri, jucării, rechizite, spectacole şi multe alte bucurii. Şi fiindcă este vrednic, Moş Nicolae şi-a început activităţile anul acesta, împreună cu organizaţia World Vision România –Biroul Constanţa, încă de pe 5 decembrie, când va patrona evenimentul de caritate organizat de Şcoala Petre Ispirescu, în beneficiul copiiilor care mănâncă la cantina socială din Cobadin.

Impresionaţi de soarta grea a celor 70 de copii din comuna Cobadin, care au nevoie de o masă caldă la cantina socială pentru a-şi continua studiile, elevii Şcolii cu clasele I – IV Petre Ispirescu din Constanţa şi cadrele didactice au decis să organizeze pe data de 5 decembrie, orele 16, în City Park Mall, un eveniment caritabil special pentru a-i ajuta. Micuţii au pregătit un spectacol şi au confecţionat decoraţiuni pentru Crăciun şi alte obiecte minunate pe care le expun şi speră să le vândă în beneficiul copiilor din Cobadin. Gestul lor frumos şi truda cu care au lucrat săptămâni în şir delicatele obiecte, stau dovadă faptului că solidaritatea între copii există şi este mai vie ca oricând, un exemplu de profundă omenie şi puritate pentru toţi adulţii din judeţ, care uită de multe ori cât de mult se bucură un copil când îi oferi o ciocolată. 

Tot astazi, elevii clasei a 5-a D de la Şcoala cu clasele I-VIII, nr.12 din Constanţa, împreună cu părinţii, au pregătit o surpriza pentru un număr de 20 de elevi ai Şcolii din Vadu, comuna Corbu. Elevii au cumpărat dulciuri, rechizite şi jucării pentru colegii lor din Vadu şi le vor înmâna personal după ce ies de la ore, tocmai pentru a interacţiona unii cu alţi şi a se bucura împreună: unii pentru că oferă din tot sufletul, ceilalţi pentru că primesc ceva în dar!

La fel de implicaţi sunt şi tinerii, care doresc să-şi ajute aproapele, făcându-le o bucurie copiilor mai necăjiţi. Asociaţia Cumpăna Tinerilor din Cumpăna, infiintata de organizatia World Vision, va organiza in comuna Cumpăna, un bal de caritate. Cu banii strânşi, tinerii îşi doresc să însenineze sărbătorile unor copii din familii cu venituri reduse, oferindu-le daruri. Tot la Cumpăna, se lansează mâine a IV-a ediţie a campaniei Fă-le o bucurie!, prin care se vor colecta bunuri alimentare, vestimentare şi bani pentru 10 -15 familii din comunitate.

Şaptezeci şi unu de copii cu dizabilităţi de la Cernavodă şi Medgidia, beneficiari ai Centrelor Multifuncţionale World Vision care funcţionează deja de un an de zile în cele două locaţii, îl aşteaptă cu nerăbdare pe Moş Nicolae să le lase în ghetuţe daruri. Ei au fost toţi cuminţi şi au luptat din greu să se recupereze prin activităţi de kinetoterapie, art terapie, consiliere psihologica şi alte activităţi speciale şi de aceea vor primi cadou, multe dulciuri gustoase.

Nu în ultimul rând, în comunele Cobadin, Corbu şi Cumpăna, se vor organiza în colaborare cu primăriile, spectacole distractive pentru toţi copiii.
Contact:
Isabela Ştefan-Iorga
Specialist Relaţii Publice şi Comunicare - World Vision România- Biroul Zonal Constanţa

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Locuințe ANL, repartizate tinerilor constănțeni

29 Dec 2020 1221

Dosarul tinerilor din Medgidia care ar fi fost violați de un cetățean american a fost amânat pentru la anul

26 Nov 2020 528

Klaus Iohannis, declarații cu prilejul Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului

20 Nov 2020 690

Se lansează proiectul „Un alt fel de brăduț”, la Constanța

16 Nov 2020 1262

Manifestări prilejuite de Ziua Armatei Române, la Cumpăna

25 Oct 2020 1435

Sondaj de opinie Tinerii ar trebui să aibă acces în curțile școlilor, este opinia majorității respondenților

12 Oct 2020 678

Tineri înotători din Constanța, pe podium la Campionatul Național

03 Oct 2020 2162

Evenimente de marcă, organizate pe scene virtuale Festivalul constănțean al tinerilor pianiști de pretutindeni

29 Sep 2020 3379

Stelian Ion a votat! Declarații

27 Sep 2020 1128

Concurs local de proiecte organizat de DJTS Constanța. Bani nerambursabili pentru tineret

15 Sep 2020 661

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța organizează concursul local de proiecte de tineret 2020

01 Sep 2020 2329

Prefectura Tulcea va primi vizita ministrului agriculturii Nechita Adrian Oroș

18 Aug 2020 589

Federația Tinerilor din Constanța (FTC) are o nouă echipa de conducere

13 Aug 2020 498

Este Ziua Tineretului. Constanța, orașul câștigător al titlului „Capitala Tineretului din România”, ediția 2020-2021

12 Aug 2020 778

În premieră, Gala Tânărului Actor HOP 2020 va avea loc la București

11 Aug 2020 1882