Buletin informativ - Garda de Coasta

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Aproximativ o tonă de melc de mare confiscată la Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni bulgari şi unul român care recoltaseră 963 kilograme vieţuitoare marine din specia rapană (melc de mare), prin desfăşurarea unor activităţi de pescuit comercial fără a poseda licenţă sau autorizaţie.
 
● În data de 20.06.2013, în jurul orei 16.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost sesizaţi, printr-un apel telefonic al SNUAU 112, că în zona digului de sud al Portului Constanţa mai multe persoane, aflate într-o ambarcaţiune, desfăşoară activităţi de pescuit prin scufundare.
La faţa locului s-au deplasat două ambarcaţiuni rapide din cadrul Grupului de Nave Constanţa, care au identificat la aproximativ 100 metri de mal, în zona Portului Constanţa Sud Agigea, o ambarcaţiune cu motor, în care se aflau trei cetăţeni bulgari şi unul român.
Cele patru persoane desfăşurau activităţi de scufundare pentru recoltarea vietăţilor acvatice din specia rapană (melc de mare), fără a poseda licenţă sau autorizaţie pentru pescuit comercial în zona de competenţă a Gărzii de Coastă.
În ambarcaţiune a fost găsită cantitatea de 963 kilograme din specia rapană, evaluată la 597 lei, care a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Poliţiştii de frontieră au mai ridicat în vederea confiscării ambarcaţiunea în cauză, motorul acesteia, un sistem GPS şi echipament de scufundare, bunuri evaluate la aproximativ 29.000 euro.
 
● În aceeaşi zi, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au acţionat în zona de competenţă, alături de reprezentanţi ai A.R.B.D.D., unde au oprit pentru control o ambarcaţiune neînmatriculată condusă de cetăţeanul român C.S., în vârstă de 54 ani.
În ambarcaţiune au fost găsite 46 de plase tip monofilament, în lungime de 2.445 metri, care au fost ridicate în vederea confiscării.
 
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „nedeţinerea licenţei/autorizaţiei de pescuit comercial, pescuit recreativ/sportiv, după caz”, respectiv „deţinerea plaselor tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Lengerie intimă susceptibilă a fi contrafăcută, confiscată în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China, articole de lenjerie intimă pentru femei susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 350.000 lei dacă ar fi originale.
În data de 20.06.2013, în jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa de control fizic al containerelor din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, verificarea unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Suceava.
În urma controlului au fost descoperite 11.900 articole de îmbrăcăminte (lenjerie intimă pentru femei), bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 350.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa purta însemnele distinctive ale unei mărci cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali pentru a fi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 44 ani, cu domiciliul în judeţul Suceava, actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. „Colonel de securitate” din Serviciul de Informații Externe, în așteptarea deciziei definitive

26 Sep 2022 451

Fost ofițer SRI Dobrogea a bătut palma cu DNA! A fost desemnat Tribunalul Militar care să analizeze cauza

24 Sep 2022 932

UPDATE Motociclist rănit într-un accident rutier în zona Popas Cișmea între Constanța și Ovidiu

23 Sep 2022 913

Accident rutier în parcarea unui hipermarket din zona Tomis Nord. Primele informații!

22 Sep 2022 1419

Accident rutier pe DN2A, între Hârșova și Hanul Morilor. O persoană a fost rănită

22 Sep 2022 555

Mașină cuprinsă de flăcări la ieșire din Ciocârlia. Pompierii intervin

22 Sep 2022 1336

UPDATE Accident rutier în județul Constanța! Două femei au fost rănite. Intervine autospeciala pentru Descarcerare

22 Sep 2022 4817

Accident rutier pe bulevardul Mamaia. O femeie și doi bărbați, accidentați pe trecerea de pietoni. Primele informații!

21 Sep 2022 3687

UPDATE Pieton implicat într-un accident rutier la ieșire din localitatea Valu lui Traian spre Constanța

19 Sep 2022 1065

Incendiu în Constanța! Persoane autoevacuate! În ce zonă s-a produs evenimentul

18 Sep 2022 1426

Evenimente de acest fel în tot județul UPDATE. Mare atenție constănțeni! Un copac stă să cadă în zona Abator din Constanța. Imagini de la fața locului (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Sep 2022 1892

Circulație blocată pe DJ391 între localitățile Cobadin și Ciobănița. Ce s-a întâmplat acolo

18 Sep 2022 769

UPDATE. Intervine elicopterul SMURD O mașină s-a răsturnat la ieșire din Nazarcea spre Poarta Albă. O persoană rănită grav. Primele informații! (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Sep 2022 4824

UPDATE Femeie lovită de mașină în Valu lui Traian! Primele informații

16 Sep 2022 1449

UPDATE Incendiu în Portul Constanța! Ce arde

14 Sep 2022 1626