Buletin Informativ - Garda de Coastă

În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Ţigarete ascunse în uşile laterale de la cala unui autocar,
descoperite de poliţiştii de frontieră
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă - P.T.F. Vama Veche au descoperit ascunse în uşile laterale de la cala unui autocar, 470 de pachete cu ţigarete netimbrate, pe care ghidul mijlocului de transport intenţiona să le introducă ilegal ţară.
În data de 20.09.2015, în jurul orei 04.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche, judeţul Constanţa, au efectuat formalităţile de frontieră pasagerilor unui autocar ce efectuează curse regulate pe ruta Turcia – România.
La controlul amănunţit efectuat asupra autocarului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse şi nedeclarate, în spaţile goale ale uşilor laterale de la cala mijlocului de transport, 470 de pachete cu ţigarete netimbrate.
În urma cercetărilor, s-a stabilit că bunurile aparţin cetăţeanului român D.I., în vârstă de 39 ani, având calitatea de ghid / însoţitor al autocarului. Persoana în cauză, domiciliată pe raza judeţului Constanţa, a declarat că a achiziţionat ţigaretele din Turcia, cu scopul de a le comercializa în municipiul Constanţa.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de ţigarete, în valoare de aproximativ 4.700 lei, iar persoanei în cauză i-au fost întocmite lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „contrabandă”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3  coroborat cu art. 274 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.
 
Braconaj piscicol
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând cinci cetăţeni români care deţineau 4 unelte de pescuit în lungime de 123 metri, precum şi cantitatea de 80 kilograme peşte fără documente justificative.
● În data de 18.09.2015, în jurul orei 10.10, poliţiştii de frontieră au acţionat pe canalul Sireasa, în zona localităţii Pardina, unde i-au depistat pe D.D. în vârstă de 65 de ani şi T.C. de 48 ani, în timp ce desfăşurau activităţi de pescuit cu plase interzise de lege.
Drept urmare, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor o plasă de pescuit tip monofilament, 3 unelte de pescuit tip avă din fir textil în lungime de 123 metri şi cantitatea de 25 kilograme de peşte din speciile şalău şi caras.

● În data de 20.09.2015, în jurul orei 19.45, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, pe raza localităţii Ceatalchioi, zona Podu Roşu Sireasa, autoturismul marca Opel Astra, în care se aflau trei persoane de sex masculin, cu vârste cuprinse între 29 şi 47 de ani, domiciliate în municipiul Bucureşti.
Bărbaţii deţineau şi transportau cantitatea de 55 kilograme peşte din diferite specii, fără a avea documente justificative.
În ambele cazuri, cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de ,,deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui”.

 
Autoturism Citroen cu talon I.T.P. fals,
 descoperit în P.T.F. Ostrov
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Ostrov un cetăţean român care conducea un autoturism înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care a prezentat la controlul de frontieră  un talon  I.T.P. fals.
În data de 19.09.2015, în jurul orei 07.45, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român M.C., în vârstă de 36 de ani, domiciliat în municipiul Călăraşi, care conducea un autoturism marca Citroen, înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma controlului, a rezultat faptul că certificatul tip I.T.P. nu îndeplineşte condiţiile de fond ale unuia autentic, fiind fals.
Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentul în cauză este fals.
Lucrătorii noştri au întocmit persoanei în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „fals material în înscrisuri oficiale”, prevăzută şi sancţionată de art. 320 alin. 1 din Codul Penal, precum şi „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323  din Codul Penal.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Full Cost Vision SRL cere insolvența One Star Security SRL, din Constanța!

21 Feb 2024 1515

Groapa de la Poarta 9 a fost închisă! Depozitarea deșeurilor inerte din construcții și demolări la operatorii recomandați oficial de Primăria Constanța costă între 85 și 230 lei/tonă

10 Nov 2022 2950

BulgariaZece autoturisme au rămas înzăpezite la graniță cu județul Constanța

26 Feb 2018 2082

Garda de Costă Constanţa organizează concurs pentru ocuparea postului de electrician

14 Nov 2016 2620

Buletin informativ - Garda de Costă

08 Oct 2015 1280

Averea şi interesele directorului adjunct al Gărzii de Costă, Adrian Bogdan Guiu (documente)

06 Oct 2015 3252

Garda de Costă Poliţia de frontieră a confiscat aparatura dintr-un container sosit din China

26 Aug 2015 1708

Jucării confiscate în PTF Constanţa Sud Agigea

10 Dec 2014 1729