Buletin informativ - Garda de Costă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrătorii vamali, au descoperit în două containere sosite din China, zeci de mii de jucării inscripţionate cu mărcile unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de peste 3.000.000 lei, dacă ar fi fost originale
 
* În data de 06.10.2015, la terminalul de containere din PTF Constanța Sud Agigea, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali, acționând în baza analizei de risc, au efectuat controlul fizic amănunțit asupra mărfurilor dintr-un container sosit din China pentru o societate comercială din București.
În urma controlului, în container au fost descoperite peste 800 jucării (maşinuţe, căluţi şi păpuşi) purtând insemnele unor firme de profil, bunuri susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.
* O zi mai târziu, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui alt container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
În urma controlului au fost identificate aproximativ 50.000 jucării (figurine, seturi jocuri de construcţie din plastic, păpuşi etc.) purtând însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.
 
Jucăriile, cu o valoare totală de peste 3.000.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost indisponibilizate de către lucrătorii vamali şi lăsate în custodia unui comisar vamal până la finalizarea cercetărilor.
În cauză, polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicata, precum şi pentru săvârşirea infracţiunii de „folosirea de acte nereale la autoritatea vamala”faptă prevăzută şi pedepsită de art.272 din Legea 86/2006, privind Codul Vamal al României.
 
Percheziţii la domiciliile unor tulceni suspectaţi de braconaj
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au efectuat percheziţii la domiciliile a doi cetăţeni români care erau bănuiţi de braconaj şi comercializare ilegală a produselor din peşte, în urma cărora au fost confiscate peste 200 kg peşte, bărci de pescuit, unelte interzise de lege şi alte bunuri.
 
În urma activităţilor informativ-operative desfăşurate de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, în perioada 15.08.-30.09.2015, s-a stabilit că mai multe persoane de pe raza judeţului Tulcea pescuiau ilegal în lacul Razelm, folosind unelte de pescuit interzise de lege, iar peştele capturat era comercializat fără documente legale către diferite persoane şi societăţi comerciale de profil.
Astfel, în data de 07.10.2015, în baza mandatelor de percheziţie domiciliară emise de către Judecătoria Babadag,  poliţiştii de frontieră au efectuat două percheziţii la domiciliile cetăţenilor români C.I. şi M.B., în vârstă de 60 ani, respectiv 30 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea, implicaţi în activitatea infracţională.
În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 150 kg peşte proaspăt, 60 kg file şalău congelat, 70 unelte de pescuit in lungime totala de 5.000 metri, 2 ambarcaţiuni, 2 motoare, 2 autoturisme (mărcile Skoda şi Hyundai), un GPS, înscrisuri şi documente ce fac obiectul cauzei penale.
In cauza se fac cercetari pentru săvârşirea infracţiunilor de ”procesarea, fără drept, a produselor obţinute din pescuit sau acvacultură”, „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit” şi ”producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament”.
 

 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bunuri contrafăcute, în valoare de peste 8 milioane lei, depistate în Portul Constanța

11 Apr 2024 381

Achiziții Constanța Licitație de aproape 700.000 de euro organizată de Garda de Coastă. Când va avea loc (DOCUMENT)

10 Apr 2024 360

Articole vestimentare și încălțăminte susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 2 milioane de lei, descoperite de polițiștii de frontieră din Constanța (FOTO)

05 Apr 2024 415

Captură în PTF Negru Vodă, județul Constanța! Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un autoturism sosit din Turcia (GALERIE FOTO)

20 Mar 2024 525

În anul 2023, Garda de Coastă și-a îndeplinit toate obiectivele Comandantul Alexandu Oae – Vom menține și în acest an un sistem eficient de supraveghere a frontierei de stat

29 Feb 2024 629

Licitații Constanța Garda de Coastă cumpără servicii de dezinfecție, dezinsecție și deratizare interioară

28 Feb 2024 503

Garda de Coastă Pantofi sport contrafăcuţi, depistaţi în Portul Constanța (FOTO)

23 Feb 2024 598

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 1 milion de lei, descoperite în Portul Constanța și în PTF Ostrov

17 Feb 2024 648

Garda de Coastă Constanța cumpără peridoc transport ambarcațiuni

15 Feb 2024 748

Garda de Coastă, răspuns pozitiv de la APM Constanța, pentru construirea unor rezervoare necesare stocării combustibilului (DOCUMENT)

15 Feb 2024 761

Știri Constanța Piese auto susceptibile a fi contrafăcute, depistate în Portul Constanța (FOTO)

14 Feb 2024 607

Garda de Coastă Mii de pachete de țigări de proveniență duty free, ascunse și nedeclarate, descoperite de polițiștii de frontieră în portul Constanța (FOTO)

14 Feb 2024 742

Știri Constanța Peste 200 kg de pește descoperite de polițiștii de frontieră într-o autoutilitara

11 Feb 2024 967

Constanța Bunuri contrafăcute în valoare de peste 130.000 lei, confiscate de polițiștii de frontieră de la PTF Vama Veche (FOTO)

11 Feb 2024 678

Garda de Coastă, anunț de mediu pentru proiectul „Construire rezervoare pentru stocarea combustibilului în cadrul obiectivului Grup Nave Constanța”,

08 Feb 2024 514