2.318 pachete de tigari confiscate de comisarii Garzii Financiare Constanta

Nota informativa
  In urma verificarilor efectuate de comisarii Garzii Financiare Constanta pe linia depistarii comertului ilicit cu tigari de contrabanda, in data de 22 aprilie 2010 in jurul orei 17,30 au fost identificate pe str. Ion Banescu nr. 15 , 2.318 pachete tigari (Marlbloro, Pall Mall, Assos, Winston, Kiss, Karelia, LM) a caror provenienta nu a putut fi dovedita in conditiile legii. Acestea erau timbrate in Republica Moldova si Ucraina si erau destinate comercializarii catre populatie.
  Intrucat nu existau documente de provenienta si nu erau timbrate corespunzator, prin procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor incheiat s-a dispus confiscarea celor 2.318 pachete tigari supuse comercializarii.

  In urma unor verificari efectuate la SC Poltav Serv SRL din Constanta, al carui administrator este cetatean moldovean din Chisinau, s-a constatat faptul ca aceasta a achizitionat produse agricole (floarea-soarelui, grau, rapita, porumb) de la diverse persoane fizice, pe baza de borderouri de achizitie.
  Comisarii Garzii Financiare Constanta au verificat realitatea datelor inscrise in borderouri si au rezultat neconcordante, in sensul ca, persoanele identificate nu au recunoscut tranzactia,  iar celelalte datele mentionate in borderouri erau fictive,  nefiind  atribuite niciunei persoane.
  In aceste conditii s-a considerat ca borderourile de achizitii prezentate nu pot fi considerate documente de provenienta, procedandu-se la confiscarea sumei incasate din vanzarea cerealelor in valoare totala de 21.350.000 lei.  

DIRECTOR COORDONATOR
Cristian Radu


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În atenţia asociaţiilor de proprietari. Când pot fi ridicate, borderourile ce cuprind beneficiarii ajutoarelor pentru încălzire

30 Dec 2017 2296

Cercetată de poliţişti după ce a întocmit în fals mai multe documente

29 Aug 2014 2502