Garda Financiara - Nota informativa

SC World Style Distribution SRL Harsova, societate ce nu functioneaza la sediul social declarat, a fost achizitionata de catre Grosu Florin de la Karametis Vasilios. Grosu Florin a declarat ca la data achizitionarii firmei a primit suma de 1.000 lei dar nu a primit documentele financiar-contabile, astfel incat nu cunoaste unde este sediul social al societatii. Societatea a desfasurat tranzactii cu produse energetice (motorina) si pe toata durata derularii operatiunilor a fost administrata de catre Cernodolea Adrian Gabor, primul administrator al societatii, care a continuat sa conduca societatea si a facut operatiuni bancare (inclusiv in numerar) si dupa momentul cesionarii partilor sociale catre Grosu Florin.

De altfel Cernodolea Adrian Gabor a procedat in acelasi mod si in cazul altor doua societati comerciale de tip "fantoma", respectiv cu SC Inkasso Distribution SRL si SC M.B.I. Rival Distribution SRL, societati care au avut relatii comerciale si cu SC World Style Distribution SRL.

SC World Style Distribution SRL a efectuat vanzari de marfuri si prestari servicii in suma totala de cel putin 38.896.980 lei, din care suma de 36.984.710 lei reprezinta combustibil achizitionat de la terti fara plata accizelor si ulterior a livrat printr-un numar de firme "fantoma" catre societati cu statii de distributie combustibil sau la mari consumatori de combustibil.

In acest mod societatea a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 22.233.653 lei.

A fost intocmita sesizare penala.

SC Inkasso Distribution SRL Constanta, a fost infiintata de catre Cioara Florin Alexandru (administrator) si Cernodolea Gabor Aurelian (asociat), care au desfasurat diverse activitati de comercializare produse energetice (motorina), s-au sustras de la plata obligatiilor care bugetul de stat si apoi au vandut partile sociale catre Karametis Vasilios. Acesta, conform declaratiei sale, Karametis Vasilios a primit suma de 500 lei dar nu si documentele financiar-contabile ale societatii.

Din verificarile incrucisate asupra documentelor bancare avute la dispozitie a rezultat faptul ca toate operatiunile bancare erau efectuate de catre Cernodolea Gabor.

Pe facturile emise de SC Inkasso Distribution SRL in urma operatiunilor de comercializare produse energetice (motorina), se mentioneaza ca acciza este platita de furnizor, dar nu s-a putut demonstra acest lucru intrucat societatea nu functioneaza la sediul social declarat si nu se poate verifica evidenta financiar-contabila.

De asemenea nu s-a putut face dovada provenientei cantitatii de motorina comercializata catre diversi clienti, astfel incat se presupune ca aceasta nu a fost achizitionata de la un antrepozit fiscal, operator inregistrat, operator neinregistrat sau de la un importator asa cum este prevazut in Codul fiscal.

Astfel, se prezuma un prejudiciu creat bugetului de stat in suma de 1.509.296 lei, motiv pentru care societatii i s-a intocmit sesizare penala.

SC M.B.I. Rival Distribution SRL Constanta, societate ce nu functioneaza la sediul social declarat, a livrat catre diversi clienti circa 8.000 tone produse petroliere (motorina, pacura si combustibil lichid tip IFO A). Pretul motorinei comercializate era sub pretul de achizitie de la rafinarie.

Intrucat nu s-a putut verifica evidenta financiar-contabila s-a concluzionat ca veniturile astfel obtinute nu au fost inregistrate si prejudiciul produs bugetului de stat este in suma de 9.864.382 lei.

Sesizarea penala intocmita a fost inaintata Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - D.I.I.C.O.T. Constanta.

Din schema alaturata se poate deslusi modul in care a lucrat "reteaua" reusind astfel sa realizeze tranzactii frauduloase cu produse petroliere, aducand prejudicii insemnate bugetului consolidat al statului.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iranul a sechestrat un petrolier în Golful Oman

11 Jan 2024 903

Forţele ucrainene au atacat cu drone un depozit petrolier din regiunea Lugansk, aflată sub ocupaţie rusă

04 Dec 2023 634

Poluare pe mare în zona Farul Alb din Constanța! Miroase puternic a produse petroliere (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Dec 2023 1157

Atenție la buteliile cu gaz petrolier lichefiat! Sfaturi de la pompierii ISU Constanța pentru a evita o tragedie

08 Nov 2023 793

Apele Române Râu din țară, poluat cu un produs petrolier! (FOTO)

26 Oct 2023 721

Oil Terminal Constanța Șase companii din țară și străinătate sunt interesate de construirea unui terminal de bitum

24 Oct 2023 1291

Ministerului Apărării ucrainean „Ucraina a preluat controlul asupra Vîşki Boika (Turnurile Boiko)“

11 Sep 2023 962

Oficial de la Ministerul Muncii. Se acordă ajutoare de urgență estimate la 1,5 milioane lei pentru familiile și persoanele afectate de explozia produsă la Crevedia

31 Aug 2023 829

Afaceri Constanța Cine va construi terminalul petrolier deținut de JT Oil Terminal Constanța?

15 Aug 2023 3760

Petre Frangopol, nume de seamă al ingineriei și chimiei născut la Constanța

26 May 2023 1367

DIICOT Doi cetățeni români și doi cetățeni kazahi, trimiși în judecată pentru evaziune fiscală. Prejudiciu uriaș

17 Feb 2023 1130

Undă verde de la mediu pentru viitoarea stație peco SOCAR, în Constanța. Unde va fi localizată

20 Sep 2022 2252

Dosarul „Motorina“, trimis în instanță, la Constanța Mai mulți șoferi acuzați de furt calificat! Procesul, amânat

13 Sep 2022 3567

Romgaz a finalizat cu succes tranzacția cu ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră

02 Aug 2022 1040

Verde pentru gazele din Marea Neagră! Anunț ANRE despre perimetrele Pelican şi Midia

15 Jun 2022 1189