Infractiuni de week-end - 08.03.2009

MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE
J A N D A R M E R I A   R O M Â N Ă
Gruparea de Jandarmi Mobilă „TOMIS” Constanţa
Relaţii Publice
B-dul. I.C. Brătianu  Nr. 246 ; Tel. : 0241.623435, Fax : 0241.545948
www.jandarmeriamobilatomis.ro
e-mail: grupareadejandarmimobilatomis@yahoo.com
                                                                                                                                                                                                        
BULETIN INFORMATIV
                                                                                               Nr. 32
Constanţa, 08.03.2009

Infracţiuni de week-end

· Jandarmii au depistat un recidivist care a intrat în casa unei bătrâne din localitatea Amzacea, de unde a sustras mai multe bunuri

 În data de 7 martie a.c., în jurul orei 08.30, un echipaj din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „TOMIS” aflat în serviciul de patrulare şi intervenţie pe raza comunei Amzacea din judeţul Constanţa, au acţionat la solicitarea unei bătrâne din localitate, pentru depistarea unui bărbat care a pătruns în locuinţa acesteia, de unde a sustras mai multe bunuri.
 Bătrâna a declarat că l-a văzut pe bărbat când a ieşit din bucătăria casei sale având asupra sa un topor, un sac cu lemne şi alte bunuri de utilitate casnică. A strigat după ajutor şi a solicitat sprijinul jandarmilor.
 Jandarmii au acţionat imediat şi l-au găsit pe bărbat într-o clădire abandonată din apropierea casei bătrânei iar lângă el, bunurile sustrase. Asupra sa a mai fost găsit un cuţit cu lungimea de 31 cm.
 Bătrâna reclamă faptul că, cel în cauză, i-ar mai fi sustras în decursul timpului mai multe bunuri, printre care, un sac cu făină, un sac cu cânepă, hamurile unui cal, un flex şi alte bunuri.


Martorii spun că GHEORGHE B. de 51 ani, din judeţul Iaşi, locuind fără forma legale în Amzacea, nu este la prima faptă de acest fel, este cunoscut ca fiind un om periculos, care umblă mereu cu un cuţit asupra sa, fiind foarte temut de localnici.
De altfel, G.B. este cunoscut cu antecedente penale.
În cauză, au fost întocmite actele procedurale necesare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu, furt calificat şi port ilegal de armă albă. Cercetările sunt continuate de lucrătorii Postului de Poliţie al comunei Amzacea.

· Jandarmii au depistat un bărbat care comercializa ilicit 120 kg de peşte, în târgul săptămânal din comuna Gl. Scărişoreanu

 Sâmbătă, 7 martie a.c., în cadrul unei acţiuni pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu peşte, desfăşurată pe raza judeţului Constanţa de efective din cadrul Grupării de jandarmi Mobile „TOMIS”, împreună cu inspectori ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură filiala Constanţa, la târgul săptămânal din comuna General Scărişoreanu a fost depistat un bărbat care comercializa ilegal, 120 kg peşte, din portbagajul unui autoturism.


 Iniţial, bărbatul a avut o atitudine recalcitrantă, refuzând să se legitimeze, să prezinte documentele de provenienţă a peştelui, s-a opus controlului autoturismului, apelând telefonic mai multe persoane, fapt ce nu a impresionat echipajul de jandarmi.
 Ulterior, a fost nevoit să se legitimeze şi să deschidă portbagajul autoturismului pentru control. El a declarat că peştele aparţine unui cetăţean care deţine o baltă şi nu are documente de însoţire şi comercializare a mărfii deoarece, când a plecat de la baltă era întuneric şi nu a vut posibilitatea să le completeze.
 Peştele a fost cântărit şi predat unei societăţi de comercializare a peştelui, în vederea valorificării.
 În cauză, pe numele lui GHEORGHE P. de 60 de ani, din judeţul Tulcea, au fost întocmite actele procedurale necesare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comercializare ilicită a peştelui, dosarul urmând a fi înaintat spre soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.

Link imagini video:
http://s4.transfer.ro/storage/Comert_ilicit_peste_Scarisoreanu_7.2.09-0ffc5.rar

OFIŢER DE RELAŢII PUBLICE
Locotenent colonel
  SORIN MUSTĂŢEA


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Transilvania Investments Alliance SA contestă convocatorul AGA a Neptun Olimp SA. Dosarul, pe masa Tribunalului Constanța

19 Apr 2024 156

Ce au decis magistrații în cauza Matichescu &Micu vs. AGA Airtours SRL

12 Apr 2024 539

Firme Constanța Acționarii Neptun-Olimp, convocați în AGA. Vor supune la vot închirierea terenului Complexului Maramureș din Olimp

05 Apr 2024 398

Convocator privind Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor SC CAMPIO ICM SA

03 Apr 2024 312

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 521

Știri Portul Constanța Verdict amânat pentru profitul din port! Fondul Proprietatea SA, în așteptare

28 Mar 2024 665

Firme din Constanța Revocări, numiri și prelungiri de mandate ale administratorilor societății Telegondola Mamaia SRL!

21 Mar 2024 638

Acționarii Comcereal SA Tulcea, convocați în adunare generală ordinară. Pe odinea zi, aprobarea indemnizaţiilor membrilor Consiliului de Administraţie

20 Mar 2024 557

Un teren de 10.000 mp și unul de 6.000 mp în atenția acționarilor Transfer de terenuri între CN APM Constanţa și Autoritatea Vamală Română

18 Mar 2024 813

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 625

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 615

Alianța Dreapta Unită solicită Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu OUG privind comasarea alegerilor europarlamentare și locale

11 Mar 2024 556

Prelungire de mandat pentru unul dintre administratorii din CA-ul Administrației Canalelor Navigabile Constanța

05 Mar 2024 514

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 832

În ședința de Consiliu Local se aprobă bugetul pentru 2024 Mandatele administratorilor de la Termocentrale Constanța au fost prelungite!

28 Feb 2024 671