Trafic de persoane - Joi, 11 Februarie 2010

trafic_des1.jpgCOMUNICAT DE PRESA

Ioan Enciu: "Se impune armonizarea sancţiunilor în UE pentru traficul de fiinţe umane, cu maximizarea pedepselor"

Strasbourg, 11 februarie 2009

Europarlamentarul PSD Ioan Enciu, membru al Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, a declarat, miercuri, că se impune modificarea legislaţiei statelor membre ale Uniunii Europene pentru armonizarea sancţiunilor vizând traficul de fiinţe umane, prin maximizarea pedepselor aplicate traficanţilor. Intervenţia lui Enciu a fost făcută prin intermediul unei explicaţii de vot la Rezoluţia Parlamentului European referitoare la traficul de fiinţe umane, adoptată miercuri de plenul PE.

"Am votat în favoarea rezoluţiei Parlamentului European referitoare la traficul de persoane, deoarece consider că este foarte important de a intensifica lupta împotriva traficului de persoane, care a căpătat proporţii îngrijorătoare şi constituie o încălcare gravă a drepturilor fundamentale ale omului", a declarat deputatul european.

În opinia lui Ioan Enciu, "proiectul de Directivă care urmează să fie propus curând spre examinare Parlamentului, trebuie să prevadă măsuri aspre de sancţionare la nivel european a tuturor persoanelor implicate în acest gen de trafic".

Europarlamentarul român consideră că se impune o modificare a legislaţiei statelor membre în ce priveşte armonizarea sancţiunilor în direcţia maximizării pedepselor aplicate traficanţilor, actualmente acestea variind considerabil de la un stat la altul. "Din acest punct de vedere, este necesară şi o abordare transfrontalieră a acestui flagel prin intensificarea cooperării cu statele de origine şi de tranzit, în unele din ele traficanţii de carne vie alegându-se doar cu amenzi derizorii", a precizat el.

"In acelaşi timp, trebuie asigurată asistenţa şi protecţia victimelor traficului de persoane, în primul rând a femeilor şi copiilor, care, conform datelor, constituie circa 80% din numărul total al victimelor", a conchis Enciu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Eco Fire Sistems SRL, contract cu DSP Constanța pentru eliminarea deșeurilor spitalicești (DOCUMENT)

28 Mar 2024 342

Licitații Tulcea Ce firmă va livra carne la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului?

28 Mar 2024 287

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța poate administra un imobil din municipiu. Acolo va funcționa un centru de activități sportive și culturale destinat copiilor din medii defavorizate (DOCUMENT)

25 Mar 2024 577

Ședință CLM Constanța Aleșii locali vor aproba programul de acțiune destinat combaterii riscului de excluziune socială pentru 2024 (DOCUMENT)

25 Mar 2024 334

Directia de Pază a Județului Constanța, parte într-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Constanța

23 Mar 2024 427

Primăria Constanța Sancțiuni aplicate pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale și a avizului de traseu, precum și pentru transportul deșeurilor (FOTO)

22 Mar 2024 394

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva RA, prin Direcția Silvică Tulcea, a încheiat contracte de peste 400.000 de lei cu două firme locale (DOCUMENTE)

21 Mar 2024 360

Direcţia Asigurare Logistică Integrată scoate la concurs mai multe posturi vacante la centrele din județul Constanța

21 Mar 2024 674

Cumpărări directe Casa Bulgărească Lipnița - Canlia, păzită de Direcția de Pază a Județului Constanța. Contractul, atribuit de Centrul Cultural Teodor „T. Burada“ (DOCUMENTE)

19 Mar 2024 432

CNAIR SA anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul lucrări de reparații pe DN 3, km 209+980 la Deleni, județul Constanța

14 Mar 2024 290

CNAIR SA anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul lucrări de reparații pe DN 3, km 203+850 la Deleni, județul Constanța

14 Mar 2024 276

Licitații publice Constanța Direcția Generală de Asistență Socială Constanța cumpără rechizite și articole de papetărie (DOCUMENT)

13 Mar 2024 604

Justiție Constanța Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, la judecată cu Direcția Finanțelor Publice. Creanțe de peste 70.000 lei

12 Mar 2024 636

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1448

Licitații Constanța Direcția Generală de Asistență Socială, licitație pentru lucrări de reparații generale și renovare grupuri sanitare (DOCUMENT)

11 Mar 2024 559