14 10 - Comunicat de presa ref OUG privind modificarea unor acte normative

Măsuri pentru asigurarea mijloacelor de transport destinate activității de curierat a materialelor clasificate 

Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență privind unele măsuri pentru asigurarea mijloacelor de transport destinate activității de curierat a materialelor clasificate și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activității de curierat pentru materiale NATO și UE clasificate, conform standardelor de securitate, potrivit actului normativ, Oficiul Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS) va putea achiziționa două mijloace de transport auto adaptate cerințelor instituției. Pentru fiecare dintre aceste mijloace de transport, consumul lunar de combustibil este de până la 500 de litri.

Totodată, prin Ordonanța de Urgență s-a reglementat cadrul juridic pentru scoaterea unor produse (carburanți) din rezerva de stat, în caz de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru instituții cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale. Măsura are în vedere asigurarea cadrului  legislativ necesar gestionării rapide şi eficiente a unor eventuale situații de excepționale.

O a treia modificare adusă de actul normativ vizează activitatea Serviciului de Protecție și Pază. Potrivit Ordonanței de Urgență, cu aprobarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, SPP va putea iniția, organiza și desfășura activități de cooperare, instruire și pregătire cu organisme și instituții din străinătate. De asemenea, SPP va putea participa la activitățile de cercetare științifică, dezvoltare tehnologică și inovare în domeniul securității, în cadrul unor programe finanțate și cofinanțate de Comisia Europeană, fonduri structurale, fonduri naționale sau alte mecanisme financiare, în cadrul unor consorții cu participare internațională sau ca unic aplicant. De asemenea, cu aprobarea CSAT, S.P.P. va putea asigura protecție și în cazul unor demnitari și foști demnitari, inclusiv președinți ai partidelor parlamentare, la cererea acestora. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.