Acord România-Ungaria pentru interconectarea unei infrastructuri transfrontaliere de rețea optică

Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, Acordul încheiat între România și Ungaria privind interconectarea la frontiera de stat româno-ungară a unei infrastructuri transfrontaliere de rețea optică.

Acordul reglementează interconetarea rețelei optice prevăzute prin proiectul “Boundless World-Establishing an NGA Telecommunications Network between Bekes Sub Region and Bihor County“ la frontiera de stat româno-ungară, între punctele de trecere a frontierei dintre localitatea Borș din România și localitatea Artand din Ungaria, în limita a 100 de metri față de frontiera de stat. Prin implementarea acestui acord, se va realiza o rețea funcțională de comunicații electronice pe fibra optică de care vor beneficia instituțiile statului, asociațiile neguvernamentale, societățile comerciale și populația din localitățile Borș, Sântăul Mic, Sântăul Mare, Biharia, Cauaceu și Cetariu și interconectarea acestei rețele cu rețeaua de telecomunicații din Ungaria.

Construirea rețelei de cablu optic se va realiza de fiecare parte pentru porțiunea de rețea aflată pe teritoriul propriului stat.
Proiectul se va realiza cu sprijin acordat deja prin Programul de cooperare transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013.
 
 Biroul de presă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acord privind călătoria gratuită a refugiaților ucraineni din România în Ungaria

06 Mar 2022 1285

Aderarea României la spațiul Schengen, susținută de Comisia Europeană

14 May 2015 1538