Apis Tomitana Dacica Asociația fondată de Amuraș Tănase, fostul consilier al lui Nicușor Constantinescu, va fi ștearsă din Registrul ONG (DOCUMENTE)


 
  • Asociaţia „Apis Tomitana Dacica” a fost fondată de Amuraş Tănase (decedat), fostul consilier al lui Nicușor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
 
  • Asociația a avut ca scop „Dezvoltarea apiculturii în România“, iar Consiliul director a fost format din Ciprian Ardeleanu, Cornel Brezae și Ovidiu Chircă, în prezent purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Constanța.
 
Tribunalul Constanța a dispus închiderea procedurii insolvenţei debitoarei Asociaţia „Apis Tomitana Dacica”, cu sediul în localitatea Adamclisi, județul Constanța! Totodată, instanța dispus radierea asociației din registrul unde este înregistrată , respectiv Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor de la Judecătoria Medgidia.
 
Potrivit Registrului Asociaţiilor şi Fundaţiilor, acesta fiind consultat la data de 23 noiembrie 2021, Asociaţia „Apis Tomitana Dacica” a fost fondată de Amuraş Tănase (decedat), fostul consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa. Asociația a avut ca scop „Dezvoltarea apiculturii în România“, iar Consiliul director a fost format din Ciprian Ardeleanu, Cornel Brezae și Ovidiu Chircă, în prezent purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Constanța.
 
Contactat telefonic, Ovidiu Chircă, purtătorul de cuvânt al CJC, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că s-a retras din activitatea asociației în urmă cu aproximativ zece ani.
 
Oficial din instanță - dosar 1924/118/2019
 
Dispune închiderea procedurii insolvenţei debitoarei Asociaţia „ Apis Tomitana Dacica”. Dispune radierea debitoarei din registrul unde este înregistrată, respectiv registrul asociaţiilor şi fundaţiilor de la Judecătoria Medgidia. În temeiul art. 180 din Legea privind procedura insolvenţei, Descarcă pe administratorul judiciar Cabinet Individual de Insolvenţă Rusu Mirela de orice îndatoriri şi responsabilităţi. Dispune notificarea prezentei sentinţe creditorilor prin publicare în BPI, DRGFP Galaţi prin AJFP Constanţa, Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru efectuarea menţiunii de radiere, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Cu drept de apel în 7 zile de la comunicare prin BPI. Apelul se depune la Tribunalul Constanţa - Secţia a II-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
 
Judecator sindic a fost Melentina Nicoleta Mirica, de la Tribunalul Constanța.  
 
Povestea insolvenței
 

Asociaţia „Apis Tomitana Dacica” a intrat în insolvență în aprilie 2019, la cererea Direcţiei Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa.
 
Prin Hotărârea intermediară nr. 756/2019, din 22.04.2019, Tribunalul Constanța admis cererea formulată de creditorul Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa în contradictoriu cu debitoarea Asociaţia Apis Tomitana Dacica. Drept urmare, instanța a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoarea Asociaţia Apis Tomitana Dacica.

 
Creanță în valoare de 75.031 lei - impozit pe salarii, CAS, CASS
 
Conform Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 9173/09.05.2019, prin cererea de chemare în judecată, creditoarea Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa a solicitat deschiderea procedurii insolvenței față de debitoarea Asociația Apis Tomitana Dacica. În motivarea cererii s-a precizat că, împotriva debitoarei, creditoarea deține o creanță în valoare de 75.031 lei, reprezentând impozit pe salarii, CAS, CASS s.a., deși scadența a fost depășită de mai mult de 60 de zile.
 
În luna aprilie 2021, Tribunalul Constanța, în dosarul 1924/118/2019/a1, a admis acţiunea formulată de Finanţele Publice în contradictoriu cu pârâtul Ciprian Ardeleanu, fostul administrator al asociației, membru în Consiliul Director și reprezentant legal al asociatiei, și a decis ca pasivul debitoarei asociaţiei în cuantum de 16.734 lei să fie suportat de Ardeleanu.
 
Raport asupra cauzelor și împrejurarilor
 
Conform Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 9207/25.05.2021, în motivarea cererii, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa arată că, în Raportul asupra cauzelor și împrejurarilor ce au dus la insolvența debitoarei, administratorul judiciar a constatat situația debitoarei, a identificat cauzele și împrejurarile ce au dus la insolvența debitoarei și a indicat persoanele care se fac responsabile de intrarea debitoarei în insolvență.
 
Conform BPI mai sus precizat, administratorul judiciar nu a avut la dispoziție, documentele contabile ale debitoarei asociația Apis Tomitana Dacica, deși a procedat la notificarea membrilor Comitetului Director.
 
„Ca urmare a recepționării notificării, la data de 04.12.2019, administratorul judiciar a fost contactat telefonic de Ardeleanu Ciprian, administrator al asociației, membru în Consiliul Director și reprezentant legal al asociației, care a comunicat faptul că este persoana îndreptățită să furnizeze documentele și informațiile solicitate și că în cel mai scurt timp va comunica administratorului judiciar datele solicitate. S-a arătat că fostul administrator nu a comunicat nici până în prezent actele solicitate, deși a mai fost notificat de către administratorul judiciar, altă scrisoare recomandată cu confirmarea de primire a notificării nr. 426/09.04.2020 fiind receptionată de destinatar la data de 10.04.2020, iar alți membri în Comitetul Director, respectiv Chirca Ovidiu, în urma primirii notificării de la administratorul judiciar, a indicat faptul că documentele Asociației Apis Tomitana Dacicaa se afla la dispozitia administratorului asociației Ardeleanu Ciprian, iar Togan Ionel a comunicat administratorului judiciar faptul ca nu a deținut niciodată actele Asociației“, potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 9207/25.05.2021, document ce poate fi citit integral accesând secțiunea Documente.  
 
Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere cu privire la acest dosar de la Ciprian Ardeleanu, fostul administrator al asociației, membru în Consiliul Director și reprezentant legal al asociatiei, însă demersul nostru nu a fost posibil.
 
În cazul în care Ciprian Ardeleanu ne va transmite un punct de vedere, acesta va fi publicat într-o ediție viitoare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Probleme financiare pentru Media Prod Romania CO SRL! A participat la licitația pentru publicitate stradală din Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ONRC Constanța pe locul 5 în topul județelor în care firmele au intrat în insolvență în anul 2023

29 Dec 2023 713

Romned Company SRL a intrat în insolvență!

19 Jul 2023 1512

Bălcescu Wind Farm SA a intrat în insolvență! A vrut să producă energie electrică din surse regenerabile la Stupina. Termen nou în dosar

16 Jul 2023 1498

Încă o firmă din Constanța a intrat în insolvență - Delta Force Construction SRL!

12 Jul 2023 1401

Sute de contracte publice Geocor Trade Imp-Exp SRL, din Constanța, a intrat în insolvență!

12 Jul 2023 1592

Romned SA în insolvență! Judecătorii au stabilit un nou termen în proces

11 Jul 2023 1800

Oficial! Pescăria Populară, din Năvodari, a intrat în faliment!

04 Jul 2023 1604

Tara Confection SRL ar putea intra în insolvență! Firma a avut contracte publice

25 Jun 2023 1428

Pescăria Populară, din Năvodari, ar putea intra în faliment!

18 Jun 2023 1806

Oficial! Lenix Trading SRL, controlată de Ionel Hașoti, a intrat în insolvență!

14 Jun 2023 1711

Captarea, tratarea și distribuția apei Cum a intrat în faliment Aqua Valea Teilor SRL, firmă controlată de Primăria Valea Teilor, din Tulcea! Povestea oficială din instanță!

07 Jun 2023 2335

Casa Dobrogeană și Grădina de Vară Finanțele Publice din Constanța cer insolvența Litoral Casa Dobrogeană SRL, din Satul de Vacanță!

06 May 2023 1833

Se vând bunurile Clubului Sportiv Asociatia Axiopolis Sport Cernavodă!

05 May 2023 1498

Este oficial! Faliment de răsunet la Tribunalul Constanța!

04 May 2023 13654

Fundaţia Menthor a intrat în insolvență! Decizia, contestată

25 Apr 2023 1374