Cine controlează asociația și care sunt datoriile Asociaţia Culturală „Mişcarea teatrală pentru educaţia tineretului“ a intrat în faliment!

  • Asociaţia Culturală „Mişcarea teatrală pentru educaţia tineretului“ a fost înfiinţată în anul 2012 la Constanţa, cu adresa pe strada Muncel, fiind fondată de Luminiţa Munteanu.
  • Printre creditorii Asociației Culturale Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului se află asociațiile Eurocult și Teatrelia controlate de Anamaria Tramundana – cunoscută drept Adara.

Asociația Culturală „Mișcarea teatrală pentru educația tineretului“ a intrat în faliment! Decizia a fost luată de Tribunalul Constanța, la data de 01 martie 2021, în dosarul 2850/118/2018. Potrivit Registrului ONG, actualizat la data de 01 martie 2021, asociati/fondatori figurează actorul Iancu Lucian Spiru, Alexandru Ghiţă și Anamaria Tramundana – cunoscută drept Adara.

Judecătorul sindic este Aniela Adriana Staicu, de la Secţia a II-a civilă din Tribunalul Constanța.

Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 179/06.01.2021, totatul datoriilor este de 1.594.246,29 de lei.
 

Decizia oficială a Tribunalului Constanța

„În temeiul art. 143 alin. 1 rap. la art. 92 alin. 4, 5 şi art. 145 alin. 1 lit. D din Legea nr. 85/2014, Dispune începerea procedurii falimentului debitoarei Asociația Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului“.

Noul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 31 mai 2021.

Asociaţia culturală „Mişcarea teatrală pentru educaţia tineretului“ a fost înfiinţată în anul 2012 la Constanţa, cu adresa pe strada Muncel, fiind fondată de Luminiţa Munteanu.
 

Mai întâi a fost insolvența

Pe data de 10 mai 2018, pe rolul Secţiei a II-a civilă din Tribunalul Constanța a fost înregistrat dosarul 2850/118/2018, cauză în care părți sunt: Asociaţia Culturală Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului (debitor) și Cabinet Individual de Insolvenţă Crăciuneanu Viorel (debitor) prin administrator judiciar.
 

Printre creditori, asoociațiile Eurocult și Teatrelia controlate de Adara

De partea cealaltă, pe lista creditorilor se află: Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanţa, SC Arasound SRL, SC Link Events SRL, SC Audio Video Lights Systems SRL, Cabinet de Avocat Bunduc Dumitru, SC Muzică Şi Film SRL, SC Profesional Training Center SRL, Asociaţia Eurocult, Burhală D. Livia Dominique, SC Concordance Caffe SRL, SC X Printing SRL, Asociaţia Culturală Teatrelia, SC Mediarol Team SRL, Universitatea Ovidius Constanţa, SC Comtours SRL, Municipiul Constanţa prin Primar, Banca Comercială Intesa Sanpaolo România SA , Teatrul Municipal Ariel și Teatrul de Stat Constanţa.

UAT Județul Constanța versus Fundația Clopot. Miza - peste 180.000 de lei. De ce s-a întrerupt judecata

Primăria Constanţa, la judecată cu Asociaţiile „Teatrelia” şi „Eurocult”, controlate de Anamaria Tramundana
 

Deschiderea procedurii generale a insolvenţei

Prin decizia nr. 399/2018, din 21 mai 2018, Tribunalul Constanța a admis cererea debitoarei Asociația Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului. „În temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoarea Asociația Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului, reprezentată în proces prin președinte Iancu Lucian Spiru“, se mai arată în decizia magistraților.
 

Acțiune respinsă

Prin hotărârea intermediară nr. 1726/2018 din 03 decembrie 2018, tribunalul a respins ca „prematură confirmarea planului de reorganizare aparținând debitoarei Asociația Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului, întocmit de debitoare, prin administratorul judiciar C.I.I. Crăciuneanu Viorel“.

 

Începerea procedurii falimentului

Apoi, după 12 termene de judecată, la data de 01 martie 2021, Tribunalul Constanța a dispus începerea procedurii falimentului debitoarei Asociația Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului. În continuare, noul termen a fost stabilit pentru data de 31 mai 2021.

Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 179/06.01.2021, totatul creanțelor este de 1.594.246,29 de lei.
 

Motive

Potrivit Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 1920/02.02.2021, administratorul judiciar a propus intrarea în procedura de faliment prin procedura generală a debitorului Asociația Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului având în vedere următoarele:

1. administratorul judiciar a întocmit de la data deschideri procedurii de insolvență 21. 05. 2018, 29 de Rapoarte de activitate, din care rezultă că debitorul
Asociația Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului nu a reluat / desfășurat activitate economică.
2. În condițiile, în care, pe această perioadă s-au majorat datoriile / cheltuielile debitorului lună de lună, cu procedura de insolvență.
3. În condițiile, în care, din analiza actelor și înscrisurilor puse la dispoziție cu privire la debitorul Asociația Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului nu s-a identificat lichidității necesare în vederea acoperiri sumei totală de 1. 647. 918, 28 lei a creanțelor creditorilor, admise de administratorul judiciar, și înscrise în tabelul definitiv rectificat.
4. În condițiile, în care, Planul de reorganizare propus de administratorul judiciar și aprobat de creditorii a fost respins de Instanță ca prematur confirmat.
5. În condițiile, în care, nu s-a depus un alt Plan de reorganizare.


Ziua Constanței 2016

Potrivit portalului Primăriei Constanța, Asociația Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului câștigase, în 2016, contractul pentru organizarea proiectului nonprofit de interes general „Ziua Constanței 2016” – valoare 500.000 lei, fără TVA. Tot potrivit portalului Primăriei Constanța, urmare a selecției de oferte privind acordarea de finanțare nerambursabilă pentru organizarea evenimentului „Ziua Constanței 2016”, a contestației depuse și a hotărârii comisiei de soluționare a contestațiilor, procedura a fost anulată.

Citește și

Adara Tramundana, puntea dintre ONG-uri şi un proces în instanţă!
După ce a anulat 30 la sută din bugetul Festivalului Verii 2016, Primăria Constanţa a dat pe mâna Asociaţiei „Teatrelia“ Festivalul Iernii 2017! (document)


Primăria Constanţa, la judecată cu Asociaţiile „Teatrelia” şi „Eurocult”, controlate de Anamaria Tramundana

Municipiul Constanţa nu renunţă, nu plăteşte
Ce spune Decebal Făgădău despre procesul cu Asociaţia Culturală „Mişcarea Teatrală“


Câţi bani trebuie să primească de la Municipiul Constanţa!
Victorie în instanţă pentru Asociaţia Culturală Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului


Licitaţia pentru „Festivalul Verii 2016“, contestată
Dan Leonte, „părintele“ Mamaia Music Awards, se ia la trântă cu Primăria Constanţa


Decizie definitivă a instanţei în dosarul Festivalul Verii 2016
Asociaţia Culturală „Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului“ nu mai primeşte niciun leu de la Primărie (document)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.