Consiliul Judetean Constanta solicită în instanță peste un milion de lei! De la cine și când se va pronunța instanța


 
  • Solicitarea Consiliului Judetean Constanta a fost formulată în procedura de faliment a Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării.
  • De-a lungul anilor, potrivit site-ului CJC, asociaţia a primit, din 2007 şi până în 2013, peste 11 milioane de lei, sume alocate prin hotărâri de Consiliu Judeţean.
  • În perioada 2007-2017, președintele Asociaţiei pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării a fost Corina Martin.
  • Din aprilie 2017, locul Corinei Martin a fost preluat de Cristian Gheorghe Bărhălescu.
 
Consiliul Judetean Constanta solicită în instanță peste un milion de lei! Cererea CJC este analizată de judecătorii de la Tribunalul Constanța, în dosarul 8921/118/2021/a1, pronunțarea fiind stabilită pentru data de 18 august 2022.
 
Solicitarea Consiliului Judetean Constanta a fost formulată în procedura de faliment a Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării.
 
De precizat că cererea CJC a fost soluționată de lichidatorul judiciar al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării (aflată în faliment), Cabinet Individual de Insolvență Cuțov Alina, prin respingerea acțiunii, ca fiind prescrisă.
 
În prezent, CJC contestă la tribunal decizia lichidatorului judiciar al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării.
 
În prezent, asociaţia se află în faliment, noul termen fiind stabilit pentru data de 17 octombrie 2022.
 
Corina Martin – 10 ani președinte
 
În perioada 2007-2017, președintele Asociaţiei pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării a fost Corina Martin.
 
Din aprilie 2017, locul Corinei Martin a fost preluat de Cristian Gheorghe Bărhălescu, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, membru în Consiliul Director al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT).
 
Trebuie menționat că pe 20 aprilie 2017 au fost aleşi şi cei patru vicepreşedinţi ai asociaţiei, astfel: pentru Constanţa - Consiliul Judeţean Constanţa (prin Corina Martin), Municipiul Constanţa (prin Mirela Matichescu); pentru Tulcea - Consiliul Judeţean Tulcea (prin Horia Teodorescu) şi Asociaţia Patronatului în Turismul din Delta Dunării (prin Daniel Iluşcă).
 
Din Consiliul Director ales pentru perioada 2017-2019 mai făceau parte Primăria Năvodari şi Primăria Limanu. Totodată, Adunarea Generală a mandatat-o pe Corina Martin să reprezinte în continuare Asociaţia Litoral - Delta Dunării, ca preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România.
 
Câteva luni mai târziu, mai precis pe data de 22 ianuarie 2018, Judecătoria Constanța a admis cererea formulată de Asociaţia pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării și a dispus dizolvarea asociaţiei şi înscrierea în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa Judecătoriei Constanţa a menţiunii privind dizolvarea Asociaţiei pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării.
 
Totodată, instanța a numit în calitate de lichidator Alina Cuţov.
 
Registrul Național ONG, furnizat de către Ministerul Justiției, informează că Asociaţia pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării a fost înregistrată în 17 mai 2007, fondatorii fiind: Judeţul Constanţa, prin Nicuşor Constantinescu, fostul președinte al CJC, Municipiul Constanţa, prin Nicolae Nemirschi, fostul viceprimar, Municipiul Mangalia, prin Paul Botaş, Agenţia Pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, prin Tania Popescu, Patronatul Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism, prin Corina Martin, Asociaţia Patronală Mamaia, prin Andrei Iulian Trandafir, Asociaţia Patronatul Industriei Hoteliere Marea Neagră, prin Nicolae Moroianu, Romania Convention Bureau, prin Corina Martin, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, prin Dănuţ Jugănaru, şi Danubius Travel Agency SRL (TUI Romania), prin Ciprian Popescu.
 
Scopul declarat al asociaţiei la înregistrare era „dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului din judeţul Constanţa şi judeţul Tulcea, în totalitatea multiplelor sale forme, atât în ţară, cât şi în străinătate, precum şi acordarea suportului necesar pentru elaborarea şi implementarea strategiilor naţionale, regionale şi locale de dezvoltare a turismului dobrogean“. Se menţiona, totodată, faptul că „se constituie într-un parteneriat public - privat“.
 
De-a lungul anilor, potrivit site-ului CJC, asociaţia a primit, din 2007 şi până în 2013, peste 11 milioane de lei, sume alocate prin hotărâri de Consiliu Judeţean.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Peste 11 milioane de lei de la CJC
Falimentul bate la ușa Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, prezidată timp de zece ani de Corina Martin

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitația CJC pentru transportul de persoane, în atenția Curții de Apel Constanța. Victoria Marcon Star

12 Aug 2022 551

Primăria Constanța a eliberat certificatele de urbanism pentru stațiile de reîncărcare - vehicule electrice amplasate de CJC

11 Aug 2022 490

Propunere de proiect Creșterea capacității navelor care ajung în zona Sulina, în discuție cu factori de decizie la nivel european

10 Aug 2022 517

Cum va arăta Centrul pentru „Sănătatea mamei și copilului“ din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (DOCUMENTE)

10 Aug 2022 782

Dezbatere la CJC în legătură cu proiectul noului departament „Sănătatea mamei și copilului“ din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Aug 2022 690

Consiliul Județean Constanța îşi măreşte parcul auto. Plănuiesc să cumpere și autoutilitare

09 Aug 2022 550

Acord de la Mediu pentru noul Acvariu din incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța

07 Aug 2022 1365

„Nu voi permite sifonarea banului public la nivelul instituțiilor subordonate CJC“ LIVE. Președintele CJC, Mihai Lupu și vicepreședinții Stelian Gima și Petre Enciu prezintă situația județului, proiecte, invesții. (GALERIE FOTO)

03 Aug 2022 1364

UPDATE. Explicațiile conducerii CMSC! Constănțeanul supărat. A mai dispărut un spațiu verde în Constanța. Platformă betonată în Microrezervația de la CMSN (VIDEO)

31 Jul 2022 1821

Cine a câștigat contractele de servicii de publicitate și de promovare a activității Consiliului Județean Tulcea (DOCUMENTE)

30 Jul 2022 655

Fost inspector din CJC, condamnat cu executare! Dosarul s-ar putea rejudeca

30 Jul 2022 1325

Modificări în structura Pavilionul Expozițional Constanța. Ce se va amenaja

29 Jul 2022 1196

Firma care s-a ocupat de documentația de transformare a Casei Embiricos în incubator de afaceri va realiza documentația pentru reabilitarea Bibliotecii IN Roman (DOCUMENTE)

28 Jul 2022 823

Au fost aprobate rectificările de buget la instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța

27 Jul 2022 611

Președintele CJC, Mihai Lupu - „Administrația locală a găsit soluția privind modernizarea infrastructurii rutiere în zona de Sud a Constanței”

26 Jul 2022 3976