Contract de peste un milion de lei cu Romsilva Vidal Silva, firma colegilor de dosar ai lui Nicuşor Constantinescu, în faliment

 

Firma colegilor de dosar ai lui Nicuşor Constantinescu a intrat în faliment. Vidal Silva SRL este o firmă cu sediul în Aliman, judeţul Constanţa, înfiinţată de Daniel Dan Popa şi Victor Aurelian Coman (ultimul fiind şi administrator), inculpaţi în dosarul în care şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, este judecat alături de: Felicia Tăicuţu, director general al Direcției Generale Economico-Financiare din cadrul Consiliului Județean Constanța, Titi Cenuşă, arhitect-șef în cadrul Direcției Generale de Urbanism și Lucrări Publice a CJC, Lucian Simion, șef al Serviciului Utilități Publice din CJC, Constantin Vlăducă, inginer în cadrul Serviciului Utilități Publice - Consiliul Județean Constanța, Ruxandra Luminiţa Darie, notar public, Florin Georgel Onescu, primar al comunei Lipnița, Ionuţ Ţiţimeaua, director general al Direcției Generale de Administrație Publică și Juridică din CJC, şi Costică Zelca, administrator al SC Stop SRL. De asemenea în dosar mai apare şi firma Rom Coman SRL, o altă societate înfiinţată de cei doi.
 
Revenind la firma Vidal Silva SRL, Tribunalul Constanţa a decis începerea procedurii falimentului prin sentinţa civilă nr. 796 din 11 aprilie 2016, pronunţată în şedinţa publică de la 11 aprilie 2016, în dosarul nr. 7782/118/2014. Instanţa a stabilit că termenul-limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor născute în cursul procedurii este 24.05.2016.  Termenul-limită pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv consolidat al creanţelor este 19.07.2016. De la data începerii procedurii falimentului debitorului Vidal Silva SRL, se suspendă toate acţiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau a bunurilor sale. Instanţa a mai stabilit ca lichidatorul judiciar al Vidal Silva SRL să fie Sanchi Gheorghe Cabinet Individual de Insolvenţă.
 
Până în acest moment, se cunosc a fi creditori ai firmei cei comunicaţi deja de instanţă: Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi, prin AJFP Constanţa, Primăria comunei Aliman, SC Unilever Distribution SRL - Ploieşti, Federalcoop Societate Cooperatistă de Consum - Constanţa, RNPR - Direcţia Silvică Constanţa, SC Service Varogen SRL - Medgidia, SC Elenel SRL - Braşov, Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri - Constanţa, SC Structuri ING SRL - Constanţa.
 
Debitoarea, prin administrator special Coman Victor Aurelian, si-a exprimat intenţia de reorganizare la data de 23.05.2015. La termenul din 4.04.2016, administratorul judiciar a relevat judecătorului sindic că debitoarea nu a respectat obligaţiile asumate prin graficul de plaţi, anexă la planul de reorganizare, şi într-o atare situaţie solicită trecerea la procedura falimentului.
 
Amintim că, în anul 2013, Vidal Silva era beneficiara unui contract de peste un milion de lei (cu TVA). Aurelian Coman şi Daniel Dan Popa au înfiinţat, în ianuarie 2013, firma Vidal Silva SRL, având ca domeniu de activitate „silvicultura şi alte activităţi forestiere”. În octombrie 2013, firma şi-a adjudecat un contract cu Regia Naţională a Pădurilor Romsilva RA (aflată de asemenea pe lista creditorilor) privind defrişarea terenului şi pregătirea solului pentru împădurire în ocoalele silvice din Băneasa şi Cernavodă, servicii pentru care Vidal Silva avea de primit 900.099 de lei, fără TVA.
 
Victor Aurelian Coman, fiul fostului primar de dinainte de ’89, a fost la rândul său consilier local al comunei Aliman şi membru de bază al organizaţiei locale a PSD.

Citeşte şi Rechizitoriu: Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)

În dosarul în care este cercetat alături de Nicuşor Constantinescu şi de alte persoane, Victor Aurelian Coman, administrator al SC  Rom Coman SRL, este cercetat în stare de  libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: complicitate la abuz în serviciu, constituire a  unui grup infracţional organizat, transmitere  fictivă a părţilor sociale în scopul sustragerii de  la urmărirea penală, evaziune fiscală şi spălare a banilor.
 
Partenerul său de afaceri, Daniel Dan Popa,   este cercetat tot în calitate de administrator al   SC Rom Coman SRL, sub aspectul  săvârşirii  infracţiunilor de: complicitate la abuz în serviciu, constituire a unui grup infracţional organizat, transmitere fictivă a părţilor sociale în scopul sustragerii de la urmărirea  penală, evaziune fiscală și spălare a banilor.
 

Şi SC Rom Coman SRL este cercetată în dosar  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi constituire  a  unui grup infracţional organizat. De altfel, Curtea de Apel Bucureşti a decis menţinerea măsurii preventive a interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare luate faţă de inculpata persoană juridică SC Rom Coman SRL.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost publicat tabelul definitiv suplimentar al obligațiilor debitoarei Vidal Silva SRL

14 Sep 2015 1843