Dacia Duster și Dacia Logan Două autoturisme ale companiei Radionav SA, scoase la licitație. Cât costă și în ce stare sunt

  • În patrimoniul companiei au fost identificate două autoturisme: o Dacia Duster, an fabricatie 2016, culoare albastru, dar și o Dacia Logan, cilindre 1598cmc., putere 77 kw, an fabricatie 2009, culoare alb

Iulia Casian, judecător sindic în cadrul Secției a II-a Civilă din Tribunal Constanța, a acordat un nou termen în dosarul privind Compania Națională de Radiocomunicații Navale Radionav SA.

Cauza a fost amânată pentru data de 20 septembrie 2021.

Potrivit datelor oficiale, Compania Națională de Radiocomunicații Navale Radionav SA a solicitat deschiderea procedurii insolvenței în formă simplificată, motivat de împrejurarea că are datorii de 1.191.544,52 lei, a căror scadență a depășit termenul de 30 de zile.

Compania Radionav SA, cu sediul social în Agigea, strada Ecluzei, nr. 3, a fost divolvată ca urmare a deciziei Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, din data de 03 septembrie 2019.

Potrivit raportului conținând propunerea de vânzare a bunurilor mobile aparținând Radionav SA, document publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 4506/11.03.2021, în patrimoniul companiei au fost identificate două autoturisme:
o Dacia Duster, an fabricatie 2016, culoare albastru, dar și o Dacia Logan, cilindre 1598cmc., putere 77 kw, an fabricatie 2009, culoare alb.

Conform informațiilor din raportul de evaluare, autotrusmul Dacia Duster se află în stare fizică bună.

Nu același lucru se poate spune și despre autoturismul Dacia Logan, care are caroseria ruginită (suprafețe de 50-70 cmp.), suspensia necorespunzătoare, motorizare defectă, tapițerie uzată, cauciucuri uzate, ITP expirat, nefiind în stare de funcționare.


Valoarea de piață

Conform raportului de evaluare întocmit de Evaluator Autorizat Știrbu Aurică valoarea de piata totală a bunurilor evaluate este de 10.106 euro + TVA, astfel:
autoturism Dacia Duster: 8.900 euro + TVA și autoturism Dacia Logan: 1.206 euro + TVA.


Metoda de vânzare

Metoda propusă este vânzarea prin licitație publica în condițiile de preț și cu procedura expusa în prezentul raport și în dosarul de prezentare care urmează a fi întocmit de către lichidatorul judiciar.


Prețul de pornire

Prețul de pornire al licitațiilor va fi cel prevăzut în anunțurile de organizare a acestora, stabilit în conformitate cu dispozițiile prezentului raport de vânzare în forma care va fi aprobată de către Adunarea Creditorilor.

Garanția de participare la licitație va fi de 10 % din prețul de pornire. Diferența dintre valoarea garanției de participare și prețul de vânzare adjudecat va fi plătită în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data procesului verbal de licitație, sub sancțiunea pierderii garanției de participare.

Vânzarea bunului se efectuează prin licitație publica deschisa cu strigare.


Condiții de vânzare

Locul tinerii licitației va fi sediul lichidatorului judiciar. La licitație poate participa orice persoana fizica sau juridica care cumpără Dosarul de prezentare, depune garanția de participare de 10% și prezintă actele menționate în dosarul de prezentare – în termenul de înscriere prevăzut de către acesta (48 ore înainte de ora fixată pentru ținerea licitației).

Pasul de licitație este de 200 euro pentru autoturismul Dacia Duster și 50 euro pentru autoturismul Dacia Logan.


În cursul ședinței de licitație licitanții au dreptul sa anunțe, prin strigare și ridicare a mâinii, un preț egal sau mai mare decât prețul anunțat.


Daca se oferă prețul de pornire al licitației reprezentul/reprezentantii lichidatorului judiciar va/vor creste prețul cu cate un pas de licitare pana când unul dintre ofertanți va accepta prețul astfel majorat și nimeni nu oferă un preț mai mare.


În caz de mai multe oferte egale, se va declara adjudecatar ofertantul care are numărul cel mai mic de înscriere la licitație. Ofertantul care a oferit prețul cel mai mare, sau, după caz, singurul ofertant al prețului de pornire va fi declarat adjudecatar.


Orice creditor va putea sa adjudece bunurile oferite spre vanzare, cu respectarea ordinei de preferinta în distribuirea creantelor, depunand în contul pretului creanta proprie, sub conditia platii onorariului lichidatorului și contravalorii cheltuielilor de procedura acumulate până la acel moment. Garanția de participare se considera plata parțială a prețului, sub condiția achitării la termen a diferenței de preț.
Plata restului de preț se va face în termen de 15 zile calendaristice de la data încheierii procesului-verbal de licitație.


Cursul de schimb valutar la care se achită diferența de preț este cel mai bun curs valutar afișat de BNR pe perioada dintre data ținerii licitației și data achitării diferenței de preț.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Firma care deține hotelul G.M.G., de pe bulevardul Mamaia, în insolvență. A fost stabilit un nou termen

„Aniversare“ în instanță!
Tribunalul Constanţa judecă de 11 ani soarta echipei de fotbal Farul Constanţa


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ONRC Constanța pe locul 5 în topul județelor în care firmele au intrat în insolvență în anul 2023

29 Dec 2023 699

Romned Company SRL a intrat în insolvență!

19 Jul 2023 1500

Bălcescu Wind Farm SA a intrat în insolvență! A vrut să producă energie electrică din surse regenerabile la Stupina. Termen nou în dosar

16 Jul 2023 1489

Încă o firmă din Constanța a intrat în insolvență - Delta Force Construction SRL!

12 Jul 2023 1370

Sute de contracte publice Geocor Trade Imp-Exp SRL, din Constanța, a intrat în insolvență!

12 Jul 2023 1577

Romned SA în insolvență! Judecătorii au stabilit un nou termen în proces

11 Jul 2023 1781

Oficial! Pescăria Populară, din Năvodari, a intrat în faliment!

04 Jul 2023 1583

Tara Confection SRL ar putea intra în insolvență! Firma a avut contracte publice

25 Jun 2023 1414

Pescăria Populară, din Năvodari, ar putea intra în faliment!

18 Jun 2023 1794

Oficial! Lenix Trading SRL, controlată de Ionel Hașoti, a intrat în insolvență!

14 Jun 2023 1692

Captarea, tratarea și distribuția apei Cum a intrat în faliment Aqua Valea Teilor SRL, firmă controlată de Primăria Valea Teilor, din Tulcea! Povestea oficială din instanță!

07 Jun 2023 2324

Casa Dobrogeană și Grădina de Vară Finanțele Publice din Constanța cer insolvența Litoral Casa Dobrogeană SRL, din Satul de Vacanță!

06 May 2023 1820

Se vând bunurile Clubului Sportiv Asociatia Axiopolis Sport Cernavodă!

05 May 2023 1484

Este oficial! Faliment de răsunet la Tribunalul Constanța!

04 May 2023 13633

Fundaţia Menthor a intrat în insolvență! Decizia, contestată

25 Apr 2023 1360