Dosar la DNA! Siluan Proiect și Hercinic SRL, firme apropiate preotului Mădălin Iscru, din Tulcea, au intrat în insolvență

  • În februarie 2019, jurnaliştii de la Recorder.ro au arătat că preotul Mădălin Adrian Iscru a obţinut peste o sută de contracte finanţate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) fără licitaţie.
  • La data de 25 septembrie 2019, Agenția Națională de Integritate a anunțat sesizarea Direcției Națională Anticorupție.
  • Dosarele privind insolvențele firmelor Siluan Proiect și Hercinic SRL, apropiate preotului Mădălin Iscru, se află pe rolul Tribunalului Tulcea.


Siluan Proiect SRL și Hercinic SRL, două firme apropiate de preotul din Tulcea Mădălin Adrian Iscru, fost consilier personal la Cabinetul Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), au intrat în insolvență. Adunat, Siluan Proiect SRL și Hercinic SRL au de achitat către Finanțele Publice Tulcea suma totală de aproximativ 2,8 milioane de lei. În februarie 2019, jurnaliştii de la Recorder.ro au arătat că preotul Mădălin Adrian Iscru a obţinut peste o sută de contracte finanţate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) fără licitaţie.
 

ANI a sesizat DNA

La data de 25 septembrie 2019, Agenția Națională de Integritate a anunțat sesizarea Direcției Națională Anticorupție cu privire la existența indiciilor referitoare la „săvârșirea de către Iscru Mădălin-Adrian, fost consilier personal la Cabinetul Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), a infracțiunilor prevăzute de dispozițiile art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000, coroborat cu prevederile art. 326 privind falsul în declarații, prevăzut de Legea nr. 286/2009 privind Codul penal“.
 

Revenind la dosarele de insolvență

Pe data de 20 octombrie 2020, Carmen Daniela Andrei, judecător sindic în cadrul Tribunalului Tulcea, prin hotărârea intermediară 931/2020, a admis cererea de deschidere a procedurii insolvenţei (dosar 994/88/2020) faţă de debitoarea SC Siluan Proiect SRL Tulcea, formulată de Finanțele Publice Tulcea, cu sediul în comuna Dăeni, sat Dăeni, str. Principală.

În continuare, magistrații au dispus deschiderea procedurii de insolvenţă în forma generală cu privire la debitoarea SC Siluan Proiect SRL.
 

Datorii către Finanțele Publice Tulcea

Instanța a desemnat în calitate de administrator judiciar provizoriu pe Creţu Laura Insolv IPURL, care va exercita atribuţiile prevăzute de lege în sarcina sa, precum şi pe cele care îi vor fi stabilite de judecătorul sindic.

Potrivit Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 18356/30.10.2020, Siluan Proiect SRL are de achitat Finanțelor Publice Tulcea suma de 1.461.848 lei reprezentând creanțe bugetare.

Noul termen al dosarului (994/88/2020) a fost stabilit pentru data de 15 ianuarie 2021.
 

Oficial de la RECOM

Potrivit datelor puse la dispoziție de RECOM, acesta fiind consultat la data de 06 ianuarie 2021, SC Siluan Proiect SRL (firma înființată în 2016) este condusă de

Lenuţa Iscru, din Brăila, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 97.5% și Dumitru Marinescu, tot din Brăila, acesta având o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 2.5%. Siluan Proiect SRL are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.

Potrivit situaţiei financiare aferentă anului 2017, SC Siluan Proiect SRL, cu 30 de salariaţi, a raportat un profit în valoare de 3.860.448 lei și o cifră de afaceri de 11.793.469 de lei. Asta în timp ce 1.164.283 lei apar ca impozite şi taxe neplătite la termenul stabilit la bugetul de stat.
 

Lenuţa Iscru, mama preotul Iscru

Pe 2018, Siluan Proiect SRL, cu 23 de salariați, a raportat un profit de 4.514.774 lei și o cifră de afaceri de 13.740.395 lei. Impozite, contributii și taxe neplatite la termenul stabilit la bugetul de stat, din care - 0 lei. Nu există înregistrări privind situaţia financiară pe anul 2019.

Potrivit Monitorului Oficial Al României, Partea a IV-a, Nr. 1298/31.III.2016, fondatorul SC Siluan Proiect SRL, cu sediul social în satul Dăeni, județul Tulcea, a fost preotul Mădălin Adrian Iscru, fost consilier personal la Cabinetul Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), despre care jurnaliştii de la Recorder.ro au dezvăluit că a obţinut peste o sută de contracte finanţate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) fără licitaţie.

Lenuţa Iscru este mama preotului Mădălin Adrian Iscru.
 

Hercinic SRL

În dosarul 993/88/2020, prin hotărâre intermediară 928/2020, Luminiţa Niculache, judecător sindic în Tribunalul Tulcea, a admis cererea formulată de creditoarea Finanțele Publice Tulcea și au dispus deschiderea procedurii de insolvenţă în formă generală faţă de SC Hercinic SRL.

Din Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 18763/05.11.2020 aflăm că, în fapt, Finanțele Publice Tulcea au susținut că Hercinic SRL nu şi-ar fi executat obligaţia pe care o avea către bugetul de stat, creanţa sa fiind certă, lichidă şi exigibilă, în cuantum de 1.338,877 lei, precum şi că nu ar fi motivat în niciun fel neexecutarea obligaţiei de plată.

Totodată, instanța a desemnat în calitate de administrator judiciar provizoriu pe Creţu Laura Insolv IPURL.

Noul termen al acestui dosar a fost stabilit pentru data de 15 ianuarie 2021.
 

Lenuţa Iscru, asociat unic

Potrivit datelor puse la dispoziție de RECOM, acesta fiind consultat la data de 06 ianuarie 2021, SC Hercinic SRL, cu sediul în Măcin, județul Tulcea, înființată în 1992, este condusă în prezent de Lenuţa Iscru, asociat unic, aceasta deținând cota de participare la beneficii şi pierderi de 100%. SC Hercinic SRL are ca obiect de activitate „Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.

Situaţia financiară pe anul 2017 a SC Hercinic SRL (fără niciun angajat) a fost următoarea: profit 0 lei, pierdere 0 lei, impozite şi taxe neplătite la termenul stabilit la bugetul de stat 0 lei.

Asta în timp ce pentru situaţia financiară pe anul 2018 Hercinic SRL a declarat: 20 de salariați, un profit de 12.544.788 lei, pierdere 0 lei, impozite, contributii și taxe neplatite la termenul stabilit la bugetul de stat 0 lei și o cifră de afaceri netă de 16.554.718 lei. Nu există înregistrări privind situaţia financiară pe anul 2019.
 

ANI, DNA și preotul

Așa cum arătam și mai sus, la data de 25 septembrie 2019, Agenția Națională de Integritate a anunțat sesizarea Direcției Națională Anticorupție cu privire la cazul preotului Mădălin Adrian Iscru.

Conform informării oficiale, în fapt, Mădălin-Adrian Iscru a ocupat funcția de consilier personal la Cabinetul Secretarului de Stat din cadrul MDRAP în perioada 01 august – 01 octombrie 2018.

„În această perioadă, la data de 23 august, societatea comercială Siluan Proiect S.R.L., în cadrul căreia acesta avea calitatea de asociat unic și funcția de administrator, a încheiat cu Primăria Comunei Casimcea, Județul Tulcea, două contracte de prestări servicii în valoare totală de 45.771,88 lei. Cele două contracte au fost finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, coordonat de MDRAP“.
 

Acces la informații privind procesul de utilizare a fondurilor

„Întrucât prin deținerea funcției și exercitarea atribuțiilor de serviciu în cadrul MDRAP, Iscru Mădălin-Adrian a avut acces la informații privind procesul de utilizare a fondurilor de către beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Locală, finanțat de MDRAP, rezultă indicii temeinice privind săvârșirea de către acesta a infracțiunii asimilată faptelor de corupție „folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”, prevăzută de dispozițiile art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000, sens în care ANI a sesizat DNA“, se mai arată în informarea ANI.
 

Hercinic S.R.L. a încheiat 53 de contracte

„Mai mult decât atât, indiciile au la bază și demersurile efectuate de către Iscru Mădălin-Adrian, în sensul preluării unei societăți comerciale, S.C. Hercinic S.R.L., care în perioada 2016 - 2017 avea 0 profit, 10 lei cifră de afaceri și 0 angajați. Astfel, la patru zile după încetarea funcției de consilier, S.C. Hercinic S.R.L. încheie contracte prin PNDL cu mai multe unități administrativ-teritoriale. În perioada 05 octombrie – 28 decembrie 2018, S.C. Hercinic S.R.L. a încheiat 53 de contracte cu 9 unități administrativ-teritoriale, în valoare de aproximativ 13.479.950 lei, finanțate prin PNDL. De asemenea, Iscru Mădălin-Adrian a deținut în perioada 03 decembrie 2018 – 04 ianuarie 2019 și calitatea de consilier onorific al Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice“, potrivit ANI.



„Fals în declarații“

„De asemenea, în speță s-au conturat și indicii privind săvârșirea infracţiunii de „fals în declarații”, prevăzută de dispozițiile art. 326 din Legea nr. 286/2009, întrucât în declarațiile de interese depuse de către acesta la numirea și la încetarea din funcția de consilier personal la Cabinetul Secretarului de Stat din cadrul MDRAP, nu a menționat calitatea de asociat unic și funcția de administrator la S.C. Siluan Proiect SRL., societate care a încheiat contracte cu o unitate administrativ-teritorială prin PNDL. Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 176/2010, cu modificările și completările ulterioare“, se mai arată în comunicatul ANI. Precizăm că la acest moment nu cunoaștem stadiul dosarului de la DNA. 


Sursa foto: https://madaliniscru.ro/


Citește și

DNA Constanța cere să știe cine a fost cazat la Flora!

SRL specializat în creșterea ovinelor și caprinelor
Firma care a furnizat către ISU Dobrogea materiale pentru combaterea răspândirii infecţiei cu coronavirus a intrat în insolvență


„Moștenirea“ Xenoti. Mazăre și Nicușor, la judecată cu administratorul judiciar al firmei
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ONRC Constanța pe locul 5 în topul județelor în care firmele au intrat în insolvență în anul 2023

29 Dec 2023 654

Romned Company SRL a intrat în insolvență!

19 Jul 2023 1429

Bălcescu Wind Farm SA a intrat în insolvență! A vrut să producă energie electrică din surse regenerabile la Stupina. Termen nou în dosar

16 Jul 2023 1445

Încă o firmă din Constanța a intrat în insolvență - Delta Force Construction SRL!

12 Jul 2023 1327

Sute de contracte publice Geocor Trade Imp-Exp SRL, din Constanța, a intrat în insolvență!

12 Jul 2023 1531

Romned SA în insolvență! Judecătorii au stabilit un nou termen în proces

11 Jul 2023 1699

Oficial! Pescăria Populară, din Năvodari, a intrat în faliment!

04 Jul 2023 1524

Tara Confection SRL ar putea intra în insolvență! Firma a avut contracte publice

25 Jun 2023 1363

Pescăria Populară, din Năvodari, ar putea intra în faliment!

18 Jun 2023 1735

Oficial! Lenix Trading SRL, controlată de Ionel Hașoti, a intrat în insolvență!

14 Jun 2023 1642

Captarea, tratarea și distribuția apei Cum a intrat în faliment Aqua Valea Teilor SRL, firmă controlată de Primăria Valea Teilor, din Tulcea! Povestea oficială din instanță!

07 Jun 2023 2251

Casa Dobrogeană și Grădina de Vară Finanțele Publice din Constanța cer insolvența Litoral Casa Dobrogeană SRL, din Satul de Vacanță!

06 May 2023 1767

Se vând bunurile Clubului Sportiv Asociatia Axiopolis Sport Cernavodă!

05 May 2023 1451

Este oficial! Faliment de răsunet la Tribunalul Constanța!

04 May 2023 13562

Fundaţia Menthor a intrat în insolvență! Decizia, contestată

25 Apr 2023 1321