Este oficial! Euroins a intrat în faliment! Polițele rămân valabile 90 de zile

  • Potrivit Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, polițele de asigurare încheiate de clienți la Euroins România rămân valabile, conform prevederilor legale, încă 90 de zile după data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment.

Euroins România Asigurare - Reasigurare SA a intrat vineri, 9 iunie 2023, în faliment! Decizia a fost luată de Tribunalul București, la solicitarea Autorității de Supraveghere Financiară.
 
Instanța a numit lichidator judiciar provizoriu practicianul in insolvenţă CITR Filiala Bucuresti SPRL
 
Oficial! 
 
Admite cererea formulată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, şi în temeiul art. 250 raportat la art.262 din Legea nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, dispune deschiderea procedurii falimentului împotriva debitoarei Euroins Romania Asigurare-Reasigurare SA.
 
În temeiul art. 255 rap la art. 145 alin. 2 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridică administratorilor societăţii de asigurare/reasigurare debitoare dreptul de a reprezenta societatea, de a administra bunurile acesteia şi de a dispune de ele. În baza art. 253 din Legea nr. 85/2014 se interzice, sub sancţiunea nulităţii, acţionarilor semnificativi ai societăţii de asigurare/reasigurare debitoare sau persoanelor care au deţinut funcţii de conducere să înstrăineze acţiunile deţinute la societatea de asigurare/reasigurare debitoare, fără avizul prealabil al Autorităţii de Supraveghere Financiară şi fără aprobarea judecătorului-sindic.
 
În temeiul art. 253 alin. 1 şi 2 din Legea nr.85/2014 dispune indisponibilizarea acţiunilor deţinute de acţionarii semnificativi ai societăţii de asigurare/reasigurare debitoare sau de persoanele care au deţinut funcţii de conducere, în registrele speciale de evidenţă ţinute de societatea de asigurare/reasigurare debitoare sau în registrele independente.
 
Totodată, dă da dispoziţie tuturor băncilor la care debitoarea are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al lichidatorului judiciar, obligaţia de înştiinţare a băncilor revenindu-i lichidatorului judiciar şi va dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei, în sarcina lichidatorului judiciar.
 
În baza art. 252 din Legea nr. 85/2014 pune în vedere lichidatorului judiciar să comunice, de îndată, deschiderea procedurii de faliment părţilor interesate, Autorităţii de Supraveghere Financiară, Fondului de garantare, precum şi oficiului registrului comerţului unde este înregistrată societatea de asigurare/reasigurare debitoare, în vederea efectuării menţiunii «societate de asigurare/reasigurare în faliment» Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei, în sarcina lichidatorului judiciar.

 
Pune în vedere debitorului că este obligat să depună în 10 zile de la pronunţarea prezentei hotărâri, la dosarul cauzei, actele şi informaţiile prevăzute la art. 67 alin. 1 din Legea nr. 85/2014. În cazul în care debitoarea nu va depune actele şi informaţiile arătate devin aplicabile dispoziţiile art. 82 alin. 2 din Legea nr. 85/2014. În baza art. 100 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, fixează următoarele termene limită: a) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitoarei – 24.07.2023; b) termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe – 04.08.2023; c) termenul de definitivare a tabelului creanţelor – 28.08.2023; d) data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor – 10.08.2023. În temeiul art. 251 şi art. 63 din Legea nr.85/2014 numeşte lichidator judiciar provizoriu practicianul in insolvenţă CITR Filiala Bucuresti SPRL.  
 

Decizia este executorie!
 
Potrivit Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, polițele de asigurare încheiate de clienți la Euroins România rămân valabile, conform prevederilor legale, încă 90 de zile după data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment.
 
Astfel, șoferii care aveau polițe RCA la această societate vor putea circula în continuare pe drumurile publice, rămânând asigurați până la data respectivă.
 
De asemenea, aceștia au posibilitatea de a denunța în orice moment polița, pentru a încheia una nouă, la un alt asigurator autorizat.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Cazul City Insurance - cel mai mare faliment din istoria recentă a României! Procesul pentru atragerea răspunderii, amânat
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Euroins România contestă intrarea în faliment! Anunțul Curții de Apel București

07 Jan 2024 949

Premierul Marcel Ciolacu se va întâlni cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu (SURSE)

15 Oct 2023 805

Anunț important în dosarul în care Euroins contestă intrarea în faliment!

15 Oct 2023 1202

Ai asigurare la Euroins? Compania și-a radiat toate agențiile și centrele de daună!

05 Sep 2023 1238

Oficial! Euroins a contestat intrarea în faliment!

06 Jul 2023 1674

Oficial de la ASF! Euroins a intrat în faliment! Sfaturi importante pentru cei care solicită restituiri și despăgubiri

10 Jun 2023 1852

UNSAR Polițele de asigurare încheiate de clienți la Euroins România, valabile 90 de zile după data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment

17 Mar 2023 1725

Compania care deține Euroins, reacție oficială „Conducerea Eurohold va demara procesul de contestare a deciziei privind procedura de faliment“

17 Mar 2023 1180

Cutremur pe piața RCA. Oficial Autoritatea de Supraveghere Financiară retrage autorizația de funcționare a Euroins România

17 Mar 2023 1690