FC Farul, în faliment! Primăria Constanța nu este interesată de bunurile din incinta Complexului sportiv (DOCUMENT)

 
  • În iulie 2001, Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa i s-a aprobat darea în folosinţă gratuită pe o perioadă de 49 de ani a unui imobil proprietate publică a statului aflat în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului.
  • CC Insol S.P.R.L. în calitate de lichidator judiciar al Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Excelență (fosta Club Sportiv Fotbal Club Farul Constanța), informează că Primaria Constanta „nu este interesată de achiziționarea mijloacelor fixe și a obiectelor de inventar ce se regăsesc în incinta Complexului sportiv“ și a comunicat faptul că „a fost demarat un proiect de construire stadion, ce urmează a fi implementat, motiv pentru care ne solicită să avem în vedere eliberarea bazei sportive de aceste bunuri“.
 
Dosarul privind falimentul echipei de fotbal Farul Constanţa se va afla din nou în atenţia magistraţilor de la Tribunalul Constanța, săptămâna viitoare.  Recent, în Buletinul Procedurilor de Insolventa nr. 9372/31.05.2022, a fost publicat Raportul de activitate întocmit de lichidatorul judiciar CC Insol S.P.R.L., prin practician în insolvență Curutz Corina, al Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Excelență (fosta Club Sportiv Fotbal Club Farul Constanța), pentru perioada cuprinsă între data 13.12.2021 - 07.03.2022.
 
Judecator-sindic al dosarului este Iulia Casian, de la Tribunalul Constanta.
 
Conform BPI nr. 9372/31.05.2022, CC Insol S.P.R.L., prin practician în insolvență Curutz Corina, în calitate de lichidator judiciar al Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Excelență (fosta Club Sportiv Fotbal Club Farul Constanța), informează că Primaria Constanta „nu este interesată de achiziționarea mijloacelor fixe și a obiectelor de inventar ce se regăsesc în incinta Complexului sportiv“ și a comunicat faptul că „a fost demarat un proiect de construire stadion, ce urmează a fi implementat, motiv pentru care ne solicită să avem în vedere eliberarea bazei sportive de aceste bunuri“.
 
Potrivit BPI nr. 9372/31.05.2022, prin adresa nr.970/22.11.2021, lichidatorul judiciar al Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Excelență (fosta Club Sportiv Fotbal Club Farul Constanța) a transmis către Primăria Constanța următoarele:
 
„Potrivit fișelor de inventar și evidenței contabile aparținând societății Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Excelență, în patrimoniul acesteia figurează bunuri constând în mijloace fixe încorporate în cladire și obiectele de inventar. Acestea se regăsesc în incinta clădirii administrate de către instituția aceasta, fiind incorporate în imobil și nu pot fi valorificate decat împreună cu acesta. Față de această situație, am solicitat să ne comunice modalitatea prin care înțelege să despăgubească subscrisa, ținând cont de faptul că aceasta se află într-o procedură specială, în care creditorii înscrisi la masa credală urmează a fi îndestulați din sumele obținute urmare a valorificării bunurilor din patrimoniul debitoarei“.
 
„În ceea ce privește susținerile DGEF, Direcția Financiară Contabilitate, potrivit cu care această instituție nu deține în custodie bunurile ce fac obiectul prezentei, vă rugăm să observați faptul că protocolul întocmit la data 09.06.2017 a fost semnat și insușit cu obiecțiuni, fapt care îndreptatea DJTS să ne facă cunoscută predarea către acesta a bunurilor iar, ulterior, Comitetul Creditorilor și judecatorul sindic să dispună măsuri cu privire la modalitatea de valorificare a acestora. Totodată, prin procesul-verbal de custodie încheiat la data de 31.10.2017, subscrisă a lăsat in custodie DJTS-ului 8 fotolii alb-albastru, 4 scaune albastre, 2 mese patrate albastre, 1 masa rotundă albastră, 1 bar alb-albastru“.
 
„Potrivit procesului-verbal de mai sus, bunurile acestea au rămas în incinta tribunei oficiale a stadionului Farul, în custodia acestei instituții, până la valorificare în procedură de faliment. În continuare, invederam instanței faptul că valorificarea acestora este imposibilă de unde se află, dat fiind faptul că sunt incorporate într-o cladire ce nu este proprietatea debitoarei“, se mai arată în BPI.
 
Întrucât un astfel de demers presupune costuri cu privire la dezmembrarea și dezasamblarea bunurilor, transportul, depozitatul și paza, lichidatorul judiciar a întreprins demersuri în decursul ultimelor luni, în vederea identificării de persoane de specialitate în vederea efectuării acestora.

 
„Arătăm, în acest sens, faptul că procedura a fost greoaie și de durată, întrucât în decursul ultimelor luni am luat contact cu multiple societăți specializate în serviciile necesare operațiunilor sus-mentionate. Astfel, precizăm că ne-au fost solicitate costuri în vederea furnizării de oferte, au existat societăți care, după discuții îndelungi purtate, au refuzat să mai depună oferte, au fost societăți care au solicitat costuri de transport pentru vizualizarea bunurilor, toate acestea survenind pe fondul valului de scumpiri din toate domeniile de activitate“, conform BPI
 

În încercarea de a identifica soluții, lichidatorul judiciar precizează că a reușit obținerea a 2 oferte de la 2 societăți specializate, care să acopere o parte/toate serviciile necesare.
 
Față de ofertele identificate cu mare dificultate, având în vedere și reticența operatorilor economici în ce privește o eventuală colaborare cu o societate în faliment, cât și costurile considerabile ofertate, lichidatorul judiciar apreciază că achitarea unor cheltuieli de natura celor sus-menționate va fi imposibilă, urmare unei eventuale valorificări a acestora.
 
În final, lichidatorul judiciar a solicitat instanței de judecată acordarea unui nou termen de judecață în vederea continuării procedurii.
 
Amintim că în luna iunie 2010, instanţa a dispus deschiderea procedurii insolvenţei, iar în octombrie 2015, Tribunalul Constanţa a dispus începerea procedurii falimentului debitorului Clubul Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa, hotărând dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului.
 
În iulie 2001, Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa i s-a aprobat darea în folosinţă gratuită pe o perioadă de 49 de ani a unui imobil proprietate publică a statului aflat în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului.
 
Clubul Sportiv Fotbal Club „Farul“ Constanţa a dobândit personalitate juridică, potrivit sentinţei civile nr. 109/1993, pronunţată de Tribunalul Constanţa, în dosarul nr. 3150/1993.
 
Conform HG nr. 666/12.07.2001, publicată în Monitorul Oficial nr. 423/30.07.2001, s-a aprobat darea în folosinţă gratuită pe o perioadă de 49 de ani Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa a unui imobil proprietate publică a statului, aflat în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului. Concret, în temeiul HG 666/12.07.2001, ministerul anterior precizat a transmis în folosinţa gratuită a Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa, în baza protocolului nr. 2528/17.08.2001, imobilul ce constă în:
a) teren principal de fotbal - suprafaţă cu gazon = 7.591,84 mp
b) teren antrenament fotbal - suprafaţă cu gazon = 6.710,69 mp
c) teren antrenament fotbal - suprafaţă cu zgură = 6.018,21 mp
d) pavilion administrativ compus din: subsol (cinci vestiare juniori, două magazii pentru materiale şi una pentru alimente, o spălătorie, un vestiar pentru îngrijitoare, cu grup sanitar) - parter (restaurant, bucătărie, două vestiare cu grupuri sanitare, saună, club analiză, două magazii şi un atelier de reparaţii echipament sportiv, cabinet medical, birou plus trei camere, magazin de prezentare articole sportive), etajul I (sală de forţă, saună, patru cabinete medicale cu două grupuri sanitare, două vestiare pentru juniori cu grupuri sanitare şi duşuri, birou antrenor, sală de protocol, cu două vestiare pentru îngrijitoare, sală de conferinţe, sală de mese pentru protocol cu grup sanitar, birou preşedinte cu secretariat, birou contabil-şef), etajul al II-lea (15 camere de cazare sportivi, cu grupuri sanitare şi duşuri, trei magazii din care două arhivă de presă).
 
De asemenea, Clubul Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa a mai primit tribune stadion principal cu următoarele spaţii sub tribune:
- tribuna A - latura de sud (patru ateliere de lucru cu grup sanitar, birou cu grup sanitar)
- latura de nord (două ateliere şi un grup sanitar)
- tribuna B (cinci camere cu două holuri, trei încăperi cu grupuri sanitare, două magazii)
- tribuna peluză nord (magazie pe toată suprafaţa de sub peluză)
- tribuna oficială (subsol: magazii+casa liftului, demisol: două săli protocol cu două grupuri sanitare, terasă, două magazii, parter: trei camere protocol, cabină TV, încăperi pentru oficiali, staţie de amplificare, grup sanitar)
- tribună stadion 2 antrenament
- nocturnă stadion (patru stâlpi de beton armat cu căi de acces şi incinte la baza lor, instalaţie de iluminat cu tot echipamentul aferent de funcţionare tablouri de distribuţie a energiei electrice, traseu cabluri, corpuri de iluminat), centrală termică, tunel acces jucători, dar şi alte suprafeţe construite (puncte de transformare şi spaţiu comercial Club 96).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Insolvența Asociației Eurocult merge mai departe la Tribunalul Constanța. UAT Constanţa, contestație împotriva tabelului preliminar de creanţe (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 77

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 906

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 559

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 384

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2756

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1613

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 629

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1320

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 776

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 902

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 772

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1475

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1137

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 962

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 681