Iată cine va fi tras la răspundere pentru situația financiară a Swiss Gold SRL - una din cele mai cunoscute companii din țară specializată în vânzarea bijuteriilor


 
  • Raportul întocmit de administratorul judiciar cu privire la cauzele ce au dus la apariția stării de insolvență reține faptul că SC Swiss Gold SRL nu a predat documentele financiar contabile ale societății, fapt care a făcut imposibilă stabilirea masei bunurilor mobile și imobile deținute de către societate.
  • S-a mai precizat faptul că reprezentanții companiei nu ar fi depus la AFP bilanțurile aferente ultimilor ani în care societatea a funcționat.
  • Compania Swiss Gold SRL, fondată în 2011, a fost controlată în trecut de Nicoleta Codreanu, din Valu lui Traian, și a avut aproximativ 40 de puncte de lucru în Brăila, Bucureşti, Ilfov, Dolj, Constanţa și Galaţi!
  • Încă de la început, facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la oficialii Swiss Gold SRL, însă demersul nostru nu a fost posibil. Și asta pentru că la numărul de telefon aferent societății a răspuns un bărbat care ne-a declarat că nu are nicio legătură cu firma în cauză.
  • În cazul în care oficialii Swiss Gold SRL vor dori, totuși, să ne trimită în punct de vedere cu privire la dosar, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.
 
 
Decizie crucială în dosarul (8023/118/2019) de insolvență societății comerciale Swiss Gold SRL, cu sediul social în Eforie Sud, una din cele mai cunoscute companii din țară care se ocupă în sistem amanet cu comerţul ceasurilor şi bijuteriilor, în magazine specializate! Compania Swiss Gold SRL, fondată în 2011, a fost controlată în trecut de Nicoleta Codreanu, din Valu lui Traian, și a avut aproximativ 40 de puncte de lucru în Brăila, Bucureşti, Ilfov, Dolj, Constanţa și Galaţi! În prezent, potrivit Confidas.ro, Nicoleta Codreanu controlează, alături de Virgil Drăgușin, SC Swiss Gold Invest SRL, cu sediul social în Eforie, specializată în activităţi de creditare.  
 
Recent, judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis, la solicitarea Iorgu, Pisargeac & Asociații SPRL, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei SC Swiss Gold SRL, ca Nicoleta Codreanu să fie trasă la răspundere pentru situația financiară în care a fost firma sa.
 
Confrom portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Constanța a dispus ca pasivul debitoarei SC Swiss Gold SRL, în cuantum de 913.881 lei, să fie suportat din averea personală a pârâtei Nicoleta Codreanu.   
 
Decizia a fost luată în dosarul 8023/118/2019/a1 și poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
În insolvență, din iunie 2020
 
Prin sentința civilă nr. 432/02.06.2020 pronunțată de Tribunalul Constanța -prin judecătorul sindic, s-a dispus deschiderea procedurii insolvenței față de debitoarea SC Swiss Gold SRL.
 
În calitate de lichidator judiciar a fost desemnat Iorgu, Pisargeac & Asociații SPRL.
 
Raportul întocmit de administratorul judiciar cu privire la cauzele ce au dus la apariția stării de insolvență, reține faptul că SC Swiss Gold SRL nu a predat documentele financiar contabile ale societății, fapt care a făcut imposibilă stabilirea masei bunurilor mobile și imobile deținute de către societate.
 
S-a precizat faptul că reprezentanții companiei nu ar fi depus la AFP bilanțurile aferente ultimilor ani în care societatea a funcționat.
 
Povestea pe larg
 
Conform Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 12163/19.07.2022, prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Tribunalului, reclamanta Iorgu, Pisargeac & Asociații SPRL, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei SC Swiss Gold SRL a solicitat judecătorului sindic ca prin hotărârea pe care o va pronunța în contradictoriu cu pârâta Nicoleta Codreanu să dispună obligarea acesteia să răspundă material și cu averea personală în vederea plății creanței în valoare de 913.881 lei.
 
Cauzele care au dus la apariția stării de insolvență
 
În motivare, s-a arătat că, în fapt, în raportul asupra cauzelor care au dus la apariția stării de insolvență se menționează că lichidatorul judiciar nu a intrat în posesia documentelor financiar contabile aferente perioadei 2017-2020, iar pe siteul M.F. nu au fost publicate: Declarația 100 privind obligațiile de plată la bugetul dde stat pentru perioada ianuarie 2017- martie 2020, Declarația 101 privind impozitul pe profit pentru anii 2017-2020 .
 
Alte constatări
 
Mai mult, conform unei adrese (nr. CTEF_DEX 3854 din 02.06.2021) emisă de Serviciul Fiscal Orășenesc Eforie, debitoarea Swiss Gold SRL nu și-ar fi îndeplinit obligațiile declarative corespunzătoare vectorului fiscal și nu figurează cu bilanțuri depuse în ultimii trei ani anterior deschiderii procedurii insolvenței.
 
Reclamanta Iorgu, Pisargeac & Asociații SPRL, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei SC Swiss Gold SRL a mai arătat că sunt îndeplinite și condițiile art.169 lit e din Lege, întrucât pârâta Nicoleta Codreanu nu a mai evidențiat situația și evoluția activului patrimonial timp de 7 ani, respectiv din anul 2013.
 
Legal citată, conform BPI, pârâta Nicoleta Codreanu nu a formulat întâmpinare și nu s-a prezentat în instanță pentru a arata mijloacele sale de apărare.
 
 
În contextul celor mai sus precizate, judecătorul sindic a admis acțiunea și a dispus ca suma de 913.881 lei, să fie suportată din averea personală a pârâtei Codreanu Nicoleta, urmând ca sumele depuse să intre în averea debitoarei și să fie destinate acoperirii pasivului.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 27 iulie 2022, SC Swiss Gold SRL a fost fondată în anul 2011, iar în prezent este inactivă fiscal.
Codreanu Nicoleta figurează ca asociat unic.
 
Afacerile
 
Ultimele înregistrări fiscale datează din anul 2012, când, cu 20 de salariați, Swiss Gold SRL a raportat o cifră de afaceri de 34.483.634 de lei, în timp ce cheltuielile au fost de 36.235.424 de lei. Astfel, profitul net a fost de 36.183 de lei.
 
În anul 2011, cu doar partu angajați, cifra de afaceri a Swiss Gold SRL a fost de 5.646.552 de lei, în timp ce cheltuielile s-au ridicat la 5.745.614 de lei, iar profitul net a fost de 20.403 de lei.
 
În prezent, Nicoleta Codreanu controlează, alături de Virgil Drăgușin, SC Swiss Gold Invest SRL, cu sediul social în Eforie, specializată în activităţi de creditare.
 
Precum Swiss Gold SRL, și Swiss Gold Invest SRL (fondată în 2011) este inactivă fiscal și a avut în trecut 40 de puncte de lucru la nivel național.
 
Potrivit swissgold.ro, Swiss Gold achiziționează sau preia în amanet orice tip de obiecte ce conțin aur, argint sau platină, alături de diamante și alte pietre prețioase.
 
„De asemenea, cumpărăm sau preluăm în amanet ceasuri de lux, bijuterii, antichități de colecție, obiecte de lux. Compania SWISS GOLD este prezentă în București, Constanța și Brăila, potrivit site-ului swissgold.ro.
 
Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la oficialii Swiss Gold SRL, însă demersul nostru nu a fost posibil. Și asta pentru că la numărul de telefon aferent societății a răspuns un bărbat care ne-a declarat că nu are nicio legătură cu firma în cauză.
 
În cazul în care oficialii Swiss Gold SRL vor dori, totuși, să ne trimită în punct de vedere cu privire la dosar, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.
 
Swiss Gold, fondată de Balauca Mihai
 
Swiss Gold SRL a fost fondată în baza cererii nr. 34590 din data de 14.06.2011 de Balauca Mihai, asociat unic, administrator fiind Alecu Roman Răzvan.
 
Potrivit Monitorul Oficial al României, Partea A IV-A, nr. 7075/19.XII.2013, prin Decizia nr. 1/02.12.2013, Balauca Mihai, în calitate de asociat unic, a hotărât cooptarea ca asociat și numirea în calitate de administrator cu mandat pe perioada nelimitată a Nicoletei Codreanu, din Valu lui Traian. Capitalul social total, de 300 lei, s-a împărțit astfel: Mihai Balauca, 67% din capital, și Nicoleta Codreanu, cu 33% din capital. Totodată s-a retras din funcția de administrator Alecu Român Razvan Adrian.
 
Apoi, potrivit Monitorul Oficial al României, Partea A IV-A, Nr. 2216/15.IV.2014, prin Hotărârea nr. 2/03.12.2013, Nicoleta Codreanu și Mihai Balauca, în calitate de asociați, au hotărât retragerea din societate a lui Mihai Balauca și cesionarea la valoare nominală a capitalului sau social către Nicoleta Codreanu care a devenit asociat unic. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
„Acţiune în anulare acte frauduloase“ Insolvența Mamaia Nord Construct SRL, continuă în instanță. Alezzi Beach Resort SRL, printre creditori
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cusha Advertising SRL, cu zece contracte publice, ar putea intra în insolvență!

22 Sep 2022 576

Administratorul unei firme din Constanța, cu peste 3400 de contracte publice, chemat în instanță de Finantele Publice

17 Sep 2022 916

Mamaia Luxury Construction SRL, în faliment! Cine controlează firma și ce pași s-au făcut în instanță

16 Sep 2022 700

Se cere închiderea procedurii de insolvență a Magero Prod SRL, firma fondată de un fost candidat la Primăria Constanța

14 Sep 2022 534

O firmă din Constanța, specializată în activităţi de protecţie şi gardă, a intrat în faliment!

13 Sep 2022 790

Goe Fast Food SRL, din Eforie, ar putea intra în insolvență!

13 Sep 2022 392

Șase titluri de campioană a României! Dispare Clubul Județean de Rugby Farul Constanța!

12 Sep 2022 1711

Centrul medical Provita 2000 SRL, solicitare la Tribunalul Constanța! Ce spune medicul Ioan Belcin

12 Sep 2022 577

Povestea oficială, din instanță De ce a intrat în faliment Prestige Hotel & Resort SRL, controlată de administratorul Cazinoului din Mamaia!

12 Sep 2022 691

Cine este proprietarul și care este prețul de pornire la licitație Se pregătește vânzarea unui teren din Constanța, Centura A2, zona „Palas CFR“!

11 Sep 2022 1052

Încă o firmă din Constanța a intrat în faliment!

31 Aug 2022 1649

Povestea oficială și mai puțin știută! Cum a intrat în insolvență Clubul Sportiv Asociatia Axiopolis Sport Cernavodă!

23 Aug 2022 1054

Constanța. O nouă firmă a intrat în insolvență

21 Aug 2022 1233

Finanțele Publice din Constanța solicită intrarea în insolvență a Naftex Petrol Grup SRL!

20 Aug 2022 896

Protect Instal Security Guard SRL cere să intre în insolvență! Cine controlează firma

14 Aug 2022 917