Insolvența Companiei Naţionale de Radiocomunicaţii Navale ,,Radionav” merge mai departe

  • În urma Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Companiei Naţionale de Radiocomunicaṭii Navale Radionav SA, din data de 03 septembrie 2019, a fost luată hotărârea cu nr. 1, conform Monitorului Oficial al României, prin intermediul căreia s-a decis dizolvarea societăţii.
 
Iulia Casian, judecător sindic în cadrul Tribunalului Constanța, a stabilit un nou termen în dosarul (6266/118/2020) privind insolvența Companiei Naţionale de Radiocomunicaţii Navale ,,Radionav” - S.A. Constanţa, societate comercială pe acţiuni, cu capital integral de stat.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 17 mai 2021, pentru continuarea procedurii.
 
Lichidator judiciar a fost numit A&A Consultants SPRL.
 

Insolvență în formă simplificată

 
Prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, Radionav SA a solicitat deschiderea procedurii insolvenței în formă simplificată, motivat de împrejurarea că societatea comercială se află în stare de insolvență, înregistrând datorii certe, lichide și exigibile în valoare de 1.191.544,52 lei, a căror scadență a depășit termenul de 30 de zile.
 
Compania Radionav SA, cu sediul social în Agigea, strada Ecluzei, nr. 3, a fost divolvată ca urmare a deciziei Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, din data de 03 septembrie 2019.
 
Radionav desfăşura activităţi de interes public naţional în calitate de operator public unic, care furnizează servicii de radiocomunicaţii navale de bază în spectrul de frecvenţă alocat României de către Uniunea Internaţională de Telecomunicaţii.
 

Control la Radionav

 
Amintim că în anul 2016, Corpul de Control al Prim-ministrului a efectuat un control la Radionav în legătură cu respectarea dispozițiilor legale și a normelor interne cu privire la organizarea și funcționarea companiei, precum și cu privire la îndeplinirea atribuțiilor acesteia, finalizat cu întocmirea Raportului nr. 1560/2016.
 
În raport este consemnat faptul că deși Radionav primește subvenții de la bugetul de stat în considerarea calității sale de „operator public unic” în domeniul furnizării serviciilor de radiocomunicații navale, o parte din atribuțiile Radionav interferează  cu activități desfășurate de alte entități publice, respectiv Autoritatea Navală Română (ANR) și Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanța.

 
S-a evidențiat în mod special faptul că, o parte din activitatea Radionav desfășurată în calitatea sa de „operator unic“ s-a concretizat în transmiterea, în perioada supusă controlului, către Autoritatea Navală Română - autoritate centrală în domeniul siguranței navigației și al securității navelor - a semnalelor de pericol recepționate, reprezentând un procent de 9,16% din total semnale recepționate de ANR.
 

Din anul 2017, Radionav nu mai înregistrează venituri proprii

 

Potrivit Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, din anul 2017 Radionav nu mai înregistrează venituri proprii, întreaga activitate a companiei fiind susținută din alocațiile bugetare de la bugetul de stat.
 
De asemenea, din anul 2017 managementul Radionav nu poate fi asigurat în condițiile legii deoarece întreaga activitate a companiei este subvenționată de la bugetul de stat în timp ce toate cheltuielile aferente contractelor de mandat trebuie suportate din veniturile proprii ale companiei.
 

Dizolvare

 
În urma Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Companiei Naţionale de Radiocomunicaṭii Navale Radionav SA, din data de 03 septembrie 2019, a fost luată hotărârea cu nr. 1, conform Monitorului Oficial al României, prin intermediul căreia s-a decis dizolvarea societăţii.
 
Potrivit Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, de la data desființării Radionav, activitatea acestei companii va fi preluată de Autoritatea Navală Română.
 
De asemenea, personalul contractual angajat al Radionav se preia de Autoritatea Navală Română, beneficiind de drepturile salariale acordate, potrivit legii, pentru categoriile de funcții din cadrul Autorității Navale Române.
 
De la data desființării Radionav, Autoritatea Navală Română preia toate drepturile şi obligaţiile companiei și se substituie în toate litigiile în curs ale acesteia.
 
Citește și
 
Date din ancheta DNA Constanța
Cum au intrat în faliment patru din cele cinci firme trimise în judecată în dosarul fostului șef AVAS

 
Noi decizii în dosarele firmelor Siluan Proiect și Hercinic SRL, din Tulcea, aflate în insolvență

Tribunalul a stabilit noul termen
Swiss Gold SRL, una dintre cele mai cunoscute firme specializate în comerţul ceasurilor şi bijuteriilor, în insolvență!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Compania RADIONAV, în insolvență! Tribunalul Constanța analizează mâine dosarul

14 Apr 2024 417

Creditorii RADIONAV SA, convocați în adunare de lichidator judiciar A&A Consultants SPRL! Iată care va fi ordinea de zi

07 Jan 2024 830

Insolvențe Constanța ANCOM (prezidată de Valeriu Zgonea, fost lider PSD), este interesată să cumpere bunurile RADIONAV SA!

26 Dec 2023 1515

Compania de Radiocomunicații Navale Radionav SA, în insolvență! Dosarul, amânat pentru decembrie

29 Aug 2023 970

Se vând bunurile companiei Radionav SA! Iată ce poți cumpăra cu 1 leu (DOCUMENTE)

10 Apr 2023 4015

Ministerul Apărării Naționale, proces important la Curtea de Apel Constanța!

24 Jan 2023 1652

Compania Națională de Radiocomunicații Navale Radionav SA, în insolvență! Dosarul, amânat pentru la anul

18 Oct 2022 2219

Declarații de avere Averea și interesele lui Gheorghe Bucur, șeful Serviciului Juridic din CJC! (DOCUMENTE)

15 Sep 2022 2338

Ministerul Apărării, demers împortant la Tribunalul Constanța! Care este miza procesului

09 Aug 2022 1480

Ministerul Apărării Naționale își caută dreptatea la Tribunalul Constanța! (DOCUMENTE)

02 Apr 2022 1802

Dacia Duster și Dacia Logan Două autoturisme ale companiei Radionav SA, scoase la licitație. Cât costă și în ce stare sunt

21 May 2021 2653

Compania de Radiocomunicaţii Navale ,,Radionav” Constanţa a intrat în insolvență. Iată ce datorii are

18 Nov 2020 4135

Bunurile imobile şi mobile din patrimoniul RADIONAV, scoase la mezat. Lichidatorul a anunţat mai multe licitaţii

17 Jan 2020 4013

În Monitorul Oficial Compania Radionav, dizolvată! Ce se întâmplă cu sistemele de comunicaţii publice

04 Oct 2019 3273

Radionav SA, din nou pe ordinea de zi a Guvernului. Se pune în discuţie dizolvarea Companiei Naţionale

12 Aug 2019 2246