Lacto G.M.G. SRL, firma care deține hotelul G.M.G. din Constanța, a intrat în insolvență


 
  • Precizăm că am încercat să obținem un punct de vedere de la oficialii SC Lacto G.M.G. SRL cu privire la dosarul privind insolvența, însă această acțiune nu a fost posibilă, având în vedere că cele trei numele de telefon puse la dispoziție de RECOM nu sunt valabile.

Judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis, în ședința din data de 15 februarie 2021, intrarea în insolvență a societății comerciale Lacto G.M.G. SRL, (înființată în anul 1999) cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Vasile Lupu. SC Lacto G.M.G. SRL (avându-l ca asociat unic pe Gheorghe Goşu) deține hotelul G.M.G., de pe bulevardul Mamaia, nr 210. 
 

Oficial de la instanță

 
Dosar - 997/118/2021 – decizie 70/2021, din 15 februarie 2021: „admite cererea debitorului Lacto G.M.G. SRL. Dispune deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei împotriva debitorului SC Lacto G.M.G. SRL. Numeşte lichidator judiciar provizoriu pe CII Dumitrescu Ionuţ , care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 64 din lege, cu o retribuţie fixă de 5.000 de lei, fără TVA şi 10 % din valoarea activelor vândute şi din recuperarea creanţelor din averea debitorului. Se suspendă de drept toate acţiunile judiciare şi extrajudiciare , precum şi măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale. Deschiderea procedurii suspendă orice termene de prescripţie a acţiunilor prevăzute la art. 75 alin. 1. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă“.
 

Termene limită

 
Termenul de depunere, de către creditori a opoziţiilor la hotărârea de intrare a debitoarei în faliment în procedura simplificată este de zece zile de la notificare.
 
Instanța a fixat termenul limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor la 01 aprilie 2021.
 
„Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor la 12 aprilie 2021. Stabileşte termenul pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor la 07 mai 2021. Fixează data şedinţei adunării creditorilor la data de 16 aprilie 2021, orele 12,00 la sediul lichidatorului judiciar şi convoacă creditorii. Dispune sigilarea şi inventarierea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. Fixează termen administrativ de control la data de 17 mai 2021“, se mai arată în decizia magistraților.
 
Potrivit datelor puse la dispoziție de RECOM, acesta fiind consultat la data de 16 februarie 2021, SC Lacto G.M.G. SRL, cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Vasile Lupu, și activitate principală „restaurante“, îl are ca asociat unic pe Gheorghe Goşu, din Tulcea, acesta fiind și administrator.  
 

Situaţia financiară pe anul 2017

 
Profit -  0 lei
Pierdere - 52892 lei

Număr mediu de salariaţi: 4
Cifra de afaceri netă: 683.369 lei
 

Situaţia financiară pe anul 2018 - nu există înregistrări.
 

Situaţia financiară pe anul 2019

 
Profit – 0 lei
Pierdere - 276 lei
Numar mediu de salariati: 0
Cifra de afaceri netă - 0 lei
 
Precizăm că am încercat să obținem un punct de vedere de la oficialii SC Lacto G.M.G. SRL cu privire la dosarul privind insolvența, însă această acțiune nu a fost posibilă, având în vedere că cele trei numele de telefon puse la dispoziție de RECOM nu sunt valabile.
 
Firma nu se află pentru prima dată în atenția magistraților! În 2014, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au închis dosarul în care Ion Roman şi afaceristul constănţean Vasile Goşu (fostul administrator al SC Lacto GMG SRL) au fost judecaţi într-un dosar de înşelăciune.
 
La data de 18 iunie 2012, Tribunalul l-a condamnat pe Ion Roman la pedeapsa de cinci ani şi opt luni de închisoare. Vasile Goşu a luat patru ani şi două luni de închisoare. De asemenea, Tribunalul a admis acţiunea civilă formulată de Statul Român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Bucureşti şi l-a obligat pe Ion Roman la plata sumei de 226.312,80 lei cu titlu de despăgubiri civile către partea civilă Statul Român prin ANAF. Goşu a fost pus, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Lacto GMG SRL Constanţa, la plata sumei de 123.081,04 lei, reprezentând TVA dedus fără drept, cu titlu de despăgubiri civile către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Bucureşti, plus majorări de întârziere până la data stingerii sumei datorate.
 
Decizia Tribunalului a fost atacată la Curtea de Apel Constanţă, instanţă care l-a condamnat pe Ion Roman la 2,4 ani de închisoare şi pe Goşu la 1,10 ani de închisoare. Tot Curtea l-a obligat pe Roman să achite către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală suma de 103.231,76 lei, reprezentând impozit pe profit. „Obligă în solidar inculpaţii Roman Ion şi Goşu Vasile, iar inculpatul Goşu Vasile în solidar şi cu partea responsabilă civilmente SC Lacto GMG SRL Constanţa către partea civilă Statul Român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa la plata sumei de 123.081,04 lei, reprezentând TVA”, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Hotărârea Curţii de Apel Constanţa a fost atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţă care, în luna februarie 2014, a încetat procesul penal pornit împotriva lui Roman ca urmare a decesului bărbatului. Tot Înalta Curte a constatat că Vasile Goşu a achitat parţial prejudiciul în suma de 123.081,04 lei reprezentând TVA. Goşu a mai fost obligat, în solidar şi cu partea responsabilă civilmente SC Lacto GMG SRL Constanţa, către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, la plata sumei de 103.231,76 lei, reprezentând impozit pe profit. Prin decizia Curţii Supreme, dosarul a fost închis definitiv.
 
Citește și
 
Macedoromânii din Balcani se întâlnesc la hotelul lui Goşu

Ion Roman, judecat până la moarte
Afaceristul Vasile Goşu a luat 1,10 ani de închisoare

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lacto G.M.G. SRL, firma care deține hotelul G.M.G. din Constanța, radiată! (MINUTĂ+DOCUMENT)

22 Jun 2022 1952

Firma care deține hotelul G.M.G., de pe bulevardul Mamaia, în insolvență. A fost stabilit un nou termen

19 May 2021 1840