Legături cu unul dintre dosarele lui Radu Mazăre Syntax Media Consulting SRL, în atenţia judecătorilor. Asociat unic, o femeie de 83 de ani

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, solicită intrarea în insolvenţă a societăţii comerciale Syntax Media Consulting SRL, cu sediul social în Constanţa, pe strada Pescarilor.
 
Dosarul (7392/118/2018) se află pe rolul Secţiei a II-a civilă din Tribunalul Constanţa, iar până în prezent nu a fost stabilit primul termen de judecată.
 
Potrivit datelor puse la dispoziţie de Oficiul Registrul Comerţului, acesta fiind consultat la data de 11 decembrie, activitatea SC Syntax Media Consulting SRL este întreruptă temporar. Syntax Media Consulting SRL are un capital social subscris de 431.800 de lei, integral vărsat şi se ocupă de activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.
 
Oficiul Registrul Comerţului mai informează că asociat unic al SC Syntax Media Consulting SRL este Aglaia Golumb, de 83 de ani, din Suceava.
 
SC Syntax Media Consulting SRL şi Aglaia Golumb, de 83 de ani, nu se află pentru prima dată în lumina reflectoarelor. Potrivit digi24.ro, atât societatea comercială, cât şi femeia de 83 de ani ar apărea într-unul dintre dosarele lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa.
 
„Aglaia Golumb, o femeie de 80 de ani din Suceava, ar fi devenit peste noapte milionară în euro. Fără să ştie, bătrâna a fost numită în fruntea unei firme-fantomă din Constanţa. Procurorii au descoperit că firma deţinută de octogenară avea zeci de contracte încheiate cu televiziunea lui Sorin Strutinsky, post TV la care şi Radu Mazăre a fost acţionar. Anchetatorii au descoperit şi că toate contractele erau fictive. Contractele semnate de societatea care o avea ca administrator pe Aglaia Golumb valorează un milion de euro, iar anchetatorii spun că banii se reîntorceau la Radu Mazăre şi omul de afaceri Sorin Strutinsky“, mai arăta digi24.ro în 2015.
 
Potrivit datelor din Monitorul Oficial, Syntax Media Consulting a fost înfiinţată în anul 2003, în capitală, sub denumirea de Mona Trade SRL, de Balkal Ozan Cumhur, cetăţean turc, acesta fiind unic asociat şi administrator. Firma avea iniţial un cu totul alt obiect de activitate: „comerţ cu ridicata cu produse intermediare neagricole şi deşeuri“ şi avea un capital subscris şi vărsat de 330.000.000 de lei (33.000 de lei noi). În 2004, capitalul societăţii a fost majorat până la suma de 4.308.000.000 ROL, adică 43.000 de RON. În anul 2005, asociatul unic a decis deschiderea a două puncte de lucru în Constanţa, în incinta Port. Ulterior, în acelaşi an, se schimbă sediul social al firmei, din capitală în Constanţa, în incinta Navlomar din Port. În luna septembrie a aceluiaşi an, firma îşi schimbă, din nou, sediul social pe strada Ion Raţiu, deschizând un punct de lucru şi în Năvodari. În octombrie 2005, se deschide un nou punct de lucru în Hârşova şi se declară obiectul principal de activitate al firmei „recuperarea deşeurilor şi resturilor metalice reciclabile“. În 2011, sediul firmei Mona Trade se mutase pe Strada Pescarilor nr. 24. Din iunie 2011, firma apare deja cu denumirea preschimbată în Syntax Media Consulting SRL, având sediul social la aceeaşi adresă de pe strada Pescarilor. „Fără reorganizare şi lichidare judiciară“. În noiembrie 2011, Balkal Ozan Cumhur o cooptează în firma recent redenumită Syntax Media Consulting pe Aglaia Golumb, care devine asociat cu doar 0,23% din capitalul social. Tot atunci, potrivit datelor din Monitorul Oficial nr. 4512, partea a IV-a, din 2011, Balkal Ozan Cumhur se revocă din funcţia de administrator, Aglaia Golumb preluând această funcţie. Pe 22 decembrie 2011, Ozan Balkal se retrage de tot din firmă. Înainte de a solicita, în 2012, întreruperea temporară de activitate până pe 5 octombrie 2015, femeia rămăsese deja unic asociat şi administrator în firmă, potrivit Registrului Comerţului.
 
Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere de la SC Syntax Media Consulting SRL cu privire la solicitarea de intrare în insolvenţă, însă la numărul de telefon pus la dispoziţie de RECOM a răspuns un cetăţean care a declarat că nu are nicio legătură cu firma mai sus precizată. În cazul în care oficialii Syntax Media Consulting SRL vor dori totuşi să îşi exprime un punct de vedere cu privire la dosarul cauzei, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.
 

Citeşte şi
 
Aglaia Golumb, afaceristă de succes la 80 de ani Povestea firmei din ultima acuzaţie lansată la adresa lui Radu Mazăre (rechizitoriu + referat DNA)


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Închiderea procedurii insolvenţei Syntax Media Consulting SRL, vehiculată într-unul dintre dosarele lui Radu Mazăre, radiată de la Registrul Comerţului (DOCUMENTE)

07 Feb 2022 1574

Decizie de ultim moment a judecătorilor! Este vizată Syntax Media Consulting SRL, vehiculată într-unul dintre dosarele lui Radu Mazăre (documente)

15 Oct 2021 2218