Insolventa firme

Marina Travel SRL, veste de la Tribunalul Constanţa

Tribunalul Constanţa a dispus menţinerea faţă de inculpata SC Marina Travel SRL Eforie, reprezentată de lichidator judiciar DM Insolv Consult IPURL Bucureşti, prin Dumitriu Mircea Emil, a măsurii preventive a „interdicţiei iniţierii ori, după caz, suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare a persoanei juridice“.
 
Decizia nu este definitivă.
 
Marina Travel SRL a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Tot în prezenta cauză, Vasile Cîrjă a fost deferit Justiţiei pentru complicitate la folosire cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „în anul 2009, inculpatele SC Marina Travel SRL şi (...) au folosit la autoritatea contractantă - Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri mai multe înscrisuri false şi inexacte, respectiv dispoziţia nr.(...).04.2009, procesul-verbal al şedinţei de deschidere a ofertelor nr.(...).04.2009 şi raportul procedurii nr.(...).04.2009, cu efectul obţinerii pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE, în executarea contractului de finanţare nr.(...).04.2009, încheiat de societate în cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice 2007 - 2013“.
 
„În aceeaşi perioadă, inculpatul Cîrjă Vasile a ajutat la comiterea infracţiunii prevăzute de art. 181, alin. 1 din Legea nr.78/2000, descrisă mai sus, prin aceea că a participat la fraudarea procedurii de achiziţie publică organizată şi desfăşurată de SC Marina Travel SRL, consemnând date false în cuprinsul dispoziţiei nr.(...).04.2009, procesului-verbal al şedinţei de deschidere a ofertelor nr.(...).04.2009 şi în raportul procedurii nr.(...).04.2009, în calitate de membru al comisiei de evaluare din cadrul societăţii, cunoscând că aceste înscrisuri aveau să fie folosite pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE“, se mai arată în actul de sesizare a instanţei.
 
Tot din actele DNA mai reiese că „fapta inculpatului Cîrjă Vasile, care, în anul 2009, a ajutat-o pe inculpata SC Marina Travel SRL să comită infracţiunea prevăzută de art. 181, alin.1 din Legea nr. 78/2000, reţinută în sarcina ei, prin aceea că a participat la fraudarea procedurii de achiziţie publică organizată şi desfăşurată de societate, consemnând date false în cuprinsul dispoziţiei nr.(...).04.2009, procesului-verbal al şedinţei de deschidere a ofertelor nr.(...).04.2009 şi în raportul procedurii nr.(...).04.2009, în calitate de membru al comisiei de evaluare din cadrul societăţii, cunoscând că aceste înscrisuri aveau să fie folosite pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de complicitate la folosire cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene“.
 
Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 120.858,50 de lei. În cauză, procurorii au dispus măsura asigurătoare a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparţin inculpatului Vasile Cîrjă.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine masurile asigurătoare.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosar instrumentat de către DNA Constanţa. Ieri s-a anunţat hotărârea definitivă

31 May 2018 1655

Procurorii Anticorupţie spun pentru ce au trimis în judecată firma Marina Travel SRL (document)

16 Jan 2018 502

Societatea Marina Travel, trimisă în judecată de procurorii DNA Constanța. Ce acuzații i se aduc

08 Jan 2018 1000

Marina Travel SRL, trimisă în judecată de procurorii Anticorupţie, băgată în insolvenţă de una dintre firmele familiei Copos

14 Dec 2017 1610

Un nou dosar instrumentat de DNA Constanţa a fost trimis spre judecată

12 Dec 2017 1721