„Moștenirea“ Xenoti. Mazăre și Nicușor, la judecată cu administratorul judiciar al firmei

  • Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu au formulat o contestație, la Tribunalul Constanța, față de Artemis Legal Insolvency SPRL, administrator judiciar al Xenoti SRL.
  • Cererea este analizată în dosarul de faliment al firmei Xenoti, sub indicativul 8747/118/2016/a9.
  • În noiembrie 2020, Mazăre și Constantinescu au solicitat întrunirea adunării asociaților firmei, pentru a fi înlocuit administratorul special, nimeni altul decât afaceristul Sorin Gabriel Strutinsky.
„Mișcări de trupe“, în procesul menit să ducă la salvarea firmei Xenoti, după ce aceasta a intrat în faliment. În prezent, societatea se află în reorganizare judiciară.
 
Recent, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu au formulat o contestație, la Tribunalul Constanța, față de Artemis Legal Insolvency SPRL, administrator judiciar al Xenoti SRL.
 
Contestația vine după ce, în cursul lunii noiembrie 2020, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, acționari ai Xenoti SRL, alături de Sorin Gabriel Strutinsky și de răposatul Mihail Cârciog, au făcut cerere de intervenție în procesul privind falimentul firmei.
 
Societatea deține Hotelul Flora, din Mamaia, iar în prezent se află în reorganizare judiciară, fiind sub incidența Legii nr. 85/2014.
 

Contestația, înregistrată înainte de Crăciun

 
Astfel, la data de 23 decembrie 2020, pe rolul Secției a II-a civile a Tribunalului Constanța a fost înregistrată contestația formulată de Radu Ștefan Mazăre, prin mandatar Radu Ștefan Mazăre Petcu și, respectiv, de Nicușor Daniel Constantinescu, prin mandatar Codruța Mihaela Constantinescu.
 
Cererea este analizată în dosarul de faliment al firmei Xenoti, sub indicativul 8747/118/2016/a9 și încă nu a fost stabilită data la care se va lua o decizie cu privire la contestația formulată de fostul primar al Constanței și de fostul președinte al Consiliului Județean Constanța.
 
Așa cum am menționat anterior, în această procedură, Artemis Legal Insolvency SRPL, administrator judiciar al Xenoti SRL, este intimat.
 
Mai trebuie menționat că, tot în cursul lunii noiembrie 2020, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu au solicitat întrunirea adunării asociaților firmei Xenoti, pentru a fi înlocuit administratorul special al societății, nimeni altul decât afaceristul Sorin Gabriel Strutinsky, partener de afaceri, de ani de zile, al lui Mazăre și Nicușor.
 

Înlocuirea administratorului special

 

La momentul respectiv, în minuta instanței se arăta că aceasta „admite cererea formulată de petenţii Constantinescu Nicuşor Daniel prin mandatar Constantinescu Codruţa Mihaela şi Mazăre Radu Ştefan prin mandatar Mazăre Petcu Radu Ştefan. Dispune convocarea, de îndată, de către administratorul judiciar Artemis Legal Insolvency SPRL al debitoarei Xenoti SRL în reorganizare , până la termenul de judecată din data de 14.12.2020, a Adunării Asociaţilor Xenoti SRL în reorganizare, urmând ca ordinea de zi a şedinţei să aibă ca obiect înlocuirea, de către asociaţi, a administratorului special anterior desemnat – Strutinski Gabriel Sorin şi desemnarea unui alt administrator special“.
 
Amintim aici că Sorin Gabriel Strutinsky este dat în urmărire națională încă din această vară, după ce, pe data de 6 iulie 2020, a primit o pedeapsă definitivă de zece ani și opt luni de închisoare.

 
În întreg acest context, rămâne de văzut ce decizie va lua Tribunalul Constanța cu privire la contestația formulată de Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.
 
Citește și:

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu nu mai vor ca Sorin Strutinsky să fie administratorul special al Xenoti SRL, care deține Hotelul Flora din Mamaia

DNA Constanța cere să știe cine a fost cazat la Flora!

Nicușor Constantinescu, procurorii DNA și falimentul Flora

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial! KLD Services SRL, din Constanța, intră în insolvență! (MINUTĂ)

04 Dec 2023 1073

Apropiat al foștilor conducători ai Constanței Sorin Strutinsky bagă în insolvență celebra companie KLD Services SRL!

23 Nov 2023 4674

S-a cerut falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia! Iată decizia Tribunalului Constanța!

08 Nov 2023 1348

Moștenitorii lui Mihail Cârciog solicită falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia!

18 Jul 2023 2135

Procurorii DNA, nemulțumiți! Judecătorii au încetat procesul penal în dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky!

09 Jul 2023 1585

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul privind reorganizarea judiciară a Xenoti SRL, ce deține Hotelul Flora, din Mamaia!

18 Jan 2023 1621

Xenoti SRL, firma care deține hotelul Flora, din Mamaia, în reorganizarea judiciară! Noul termen, ianuarie 2023

16 Oct 2022 5422

Creditorii Xenoti SRL, firma ce deține Hotelul Flora, din Mamaia, convocați în adunare. Care este ordinea de azi (DOCUMENTE)

06 Jul 2022 2337

Decizie luată de administratorul judiciar al societății Xenoti SRL, firma care deține Hotelul Flora, din Mamaia (DOCUMENT)

04 Jun 2022 2409

Cine părăsește firma! Schimbări importante în societatea Xenoti SRL, ce deține Hotelul Flora, din Mamaia

05 May 2022 3118

Planuri pentru sezonul estival 2022 Xenoti SRL, firma care deține Hotelul Flora, din Mamaia, afectată de Coronavirus (DOCUMENT)

22 Feb 2022 2508

Decizia prin care s-a închis Clubul Sportiv HCM Constanţa, publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvență (DOCUMENT)

14 Feb 2022 2634

Oficial! S-a terminat! Decizie importantă pentru Handbal Club Municipal Constanţa! (document)

06 Sep 2021 2307

Mazăre și Nicușor contra Strutinsky. Ultima decizie a judecătorilor în legătură cu falimentul Xenoti

27 Mar 2021 2843

Mai multe bunuri imobiliare ale SC Xenoti ar putea fi scoase de sub ipotecă. Cine a făcut solicitarea și de ce

03 Mar 2021 3028