Performance Profile SRL, una dintre firmele fostului manager al Spitalului Judeţean Constanţa, cere să intre în solvenţă

Societatea comercială Performance Profile SRL, una dintre firmele lui Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, ar putea intra în insolcenţă.
 
Zilele trecute, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost depusă o solicitare în acest sens, urmând ca pe data de 22 octombrie să fie luată prima decizie.
 
Amintim că, la finele lunii aprilie, într-un alt dosar, Marius Damian Mitea și Ciprian Coadă, judecători ai Curții de Apel Constanța, au decis condamnarea definitivă a lui Dănuț Căpățînă la zece ani de închisoare (pedeapsă rezultată după contopirea cu o altă condamnare). Asta în timp ce SC Mara Investcom SRL s-a ales cu o amendă penală de 200.000 de lei.
 
Dănuţ Căpăţînă se află în prezent în detenţie, el fiind trimis în judecată în mai multe cauze penale, toate instrumentate de procurorii DNA.

Potrivit declaraţiei de avere completate la data de 5 iunie 2011, Dănuţ Căpăţînă era acţionar la SC Performance Profile, cu 50% părţi sociale/acţiuni, la SC Smart Resources SRL (activitate suspendată din 2010), cu 50% părţi sociale/acţiuni, şi la SC Smart Energy SRL (activitate suspendată din 2009), cu 50% părţi sociale/acţiuni.
 
Cu toate acestea, potrivit Registrului Comerţului, numele lui Dănuţ Căpăţînă a fost legat, de-a lungul anilor, de mai multe societăţi comerciale.
 
Conform Monitorului Oficial al României nr. 2571/2003, aproape de jumătatea lunii august 2003, Lucica Simona Barascu şi Dănuţ Căpăţînă au fondat societatea comercială Rusmap Consulting SRL. Firma avea sediul social în locuinţa Lucicăi Simona Barascu şi avea ca obiect de activitate „activităţi juridice, de contabilitate şi revizie contabil, consultanţă în domeniul fiscal, activităţi de studiu de piaţă şi de sondaj, consultanţă pentru afaceri şi management. Activitatea principală a fost de „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management”. 
 
Conform Monitorului Oficial al României nr. 3200/2003, Bogdan Ovidiu Maftei, născut în Botoşani, Lucica Simona Barascu şi Dănuţ Căpăţînă pun bazele SC Smart Resources SRL Constanţa, cu obiect de activitate „activităţi juridice, de contabilitate şi revizie contabil, consultanţă în domeniul fiscal, activităţi de studiu de piaţă şi de sondaj, consultanţă pentru afaceri şi management”. Unitatea avea acelaşi sediu social ca şi SC Rusmap Consulting SRL, adică în locuinţa Lucicăi Simona Barascu.
 

Potrivit Registrului Comerţului, firma a fost în întrerupere temporară de activitate, din data 08.10.2009 până la data de 07.10.2012, cu activitate principală „consultanţă pentru afaceri şi management”. De menţionat că SC Smart Resources SRL Constanţa a fost la un pas de dizolvare, dar s-a renunţat la acest demers. 
 
Conform Monitorului Oficial al României nr. 1908/2003, Lucica Simona Căpăţînă şi soţul ei, Dănuţ Căpăţînă, au pus bazele SC Turimobil SRL Constanţa (în prezent în faliment), cu sediul social în casa femeii. Cei doi au fost şi administratorii unităţii. Turimobil SRL Constanţa avea ca obiect de activitate „activităţi imobiliare asupra bunurilor proprii sau închiriate”. 

 
Potrivit Monitorului Oficial 234/2006, soţii Căpăţînă au fondat SC Picus Consulting SRL Constanţa, având sediul social, ca şi celelalte firme, în casa Lucicăi Simona Căpăţînă. Firma avea ca obiect de activitate „activităţi juridice, de contabilitate şi revizie contabilă, consultanţă în domeniul fiscal, activităţi de studiu de piaţă şi de sondaj, consultanţă pentru afaceri şi management”. 
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, un an mai târziu, după deschiderea firmei, soţii Dănuţ şi Lucica Simona completează domeniul de activitate cu prelucrarea informatică a datelor, iar pe 15 octombrie 2008 mută sediul social al firmei pe bulevardul Mamaia nr. 530, Careul C1, lot 5, vila turistică VT2A. Mai precis, adresa corespunde unui apartament (obţinut prin credit ipotecar) în suprafaţă totală de peste 123 de metri pătraţi, din Mamaia, în Summerland-ul lui Costică Zelcă, apropiat al primarului municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre. Foarte interesant, ansamblul rezidenţial a fost ridicat de societatea lui Zelcă, SC Stop SRL, pe terenuri retrocedate de primarul Radu Mazăre firmei Holland Development. 
 
În luna iulie 2009, Lucica Simona şi Dănuţ Căpăţînă se retrag din firmă, lăsându-i în locul lor pe Maria, de 58 de ani, şi Alexandru Iorga, de 65 de ani, din Feteşti, adică unde s-a născut Lucica Simona Barascu, actuala Lucica Simona Căpăţînă. Mai mult decât atât, în luna decembrie a anului 2011, în SC Picus Consulting a fost cooptat Alsecon Limited, cu sediul social în SUA, oraş Newark, stat Delaware, District New Castle, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 96,67%. Asta în timp ce Alexandru Iorga are o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 3,33%.
 
Mai departe, conform Monitorului Oficial al României nr. 0025/2008, Dănuţ Căpăţînă, cu domiciliul în locuinţa soţiei, şi Cristian Gheorghe, domiciliat tot în Constanţa, pe aceeaşi stradă cu soţii Căpăţînă, au deschis societatea comercială Smart Energy Group SRL Eforie, cu sediul social în Eforie, pe strada Argeş. Firma avea la vremea respectivă obiect de activitate „activităţi de testări şi analize tehnice”.
 
Potrivit Monitorul Oficial nr. 1432/2010, SC Rusmap Consulting SRL îşi schimbă numele în SC Performance Profile SRL şi s-a completat obiectul de activitate cu „activităţi generale de curăţenie a clădirilor, activităţi specializate de curăţenie, alte activităţi de curăţenie, activităţi de asistenţă socială, fără cazare, pentru bătrâni şi pentru persoane aflate în incapacitate de a se îngriji singure, activităţi de îngrijire zilnică pentru copii, alte activităţi de servicii”. La jumătatea lunii mai 2010, SC Performance Profile SRL a deschis un punct de lucru pe strada Grănicerului nr. 8 şi s-a închis cel de pe strada Delfinului nr. 22.
 
Tot pe strada Grănicerului a avut sediul şi SC R.M.B. Inter Med Solutions SRL Bucureşti, din dosarul managerului Căpăţînă.
 
Monitorul Oficial al României nr. 4558/2010 arată că soţii Căpăţînă au completat obiectul de activitate al Performance Profile SRL cu următoare menţiune: „inclusiv management în domeniul sanitar şi spitalicesc”, astfel obiectul principal de activitate fiind „activităţi de consultanţă pentru afaceri ş management, inclusiv managementul în domeniul sanitar şi spitalicesc, excepţie reorganizare şi lichidare juridică”.
 
Tot potrivit M.O. 4558/2010, Dănuţ Căpăţînă a fost numit director general al societăţii. 
 
Monitorul Oficial al României nr. 4814/2010 (5.11.2010) arată că Lucica Simona Căpăţînă şi Dănuţ Căpăţînă au decis suspendarea din funcţia de director general pe cel din urmă, pe perioada ocupării funcţiei de manager al Spitalului Clinic Judeţean de urgenţă Constanţa. Potrivit RECOM, Performance Profile SRL are sediul în Constanţa, pe strada I. L. Caragiale, la mansarda unui bloc.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dănuț Căpățînă și Sorin Strutinsky, verdict în așteptare la Curtea de Apel Constanța! Deliberările au fost prelungite

26 Feb 2024 466

Final de proces în dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky! Când se va pronunța Curtea de Apel Constanța

28 Jan 2024 659

Curtea de Apel Constanța, termen în dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky

08 Jan 2024 583

Justiție Constanța Dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky, amânat pentru la anul!

24 Nov 2023 707

Dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky, la Curtea de Apel Constanța! S-a fixat primul termen în apel

28 Jul 2023 1041

Tribunalul Tulcea a încetat procesul penal pornit împotriva lui Dănuţ Căpăţînă și Sorin Strutinsky! (MINUTĂ)

22 Jun 2023 1594

Proces între Spitalul Județean Constanța și un fost manager pentru nouă milioane de lei. Dosarul, amânat

07 Jun 2023 1173

Fost manager al Spitalului Județean Constanța, chemat în judecată pentru circa nouă milioane de lei! Ce au decis judecătorii

12 May 2023 5338

DNA Constanța a cerut sesizarea Curții Europene de Justiție! Solicitare respinsă

25 Apr 2023 1281

DNA Dănuţ Căpăţînă, trimis în judecată alături de Sorin Strutinsky. Tribunalul Tulcea a fixat un nou termen

28 Jan 2023 2092

Dosarul în care Spitalul Județean Constanța și-a dat în judecată un fost manager, amânat pentru la anul! La mjiloc sunt circa 9 milioane de lei

03 Dec 2022 1974

Spitalul Județean și-a dat în judecată un fost manager, pentru aproximativ 9 milioane de lei! S-au admis obiecțiunile la expertiză!

14 Oct 2022 3756

Tribunalul Tulcea, un nou termen în dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky

08 Sep 2022 1533

Tribunalul Tulcea, un nou termen în dosarul lui Sorin Strutinsky și Dănuţ Căpăţînă, fostul șef al Spitalului Județean Constanța

04 Jun 2022 1342

Fostul şef al Spitalului Judeţean Constanţa şi Sorin Strutinsky, trimişi în judecată de procurorii DNA. Dosarul, la Tulcea. Noul termen săptămâna viitoare

16 Mar 2022 1979