Peste 11 milioane de lei de la CJC Falimentul bate la ușa Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, prezidată timp de zece ani de Corina Martin


 
  • De-a lungul anilor, potrivit site-ului Consiliului Județean Constanța, asociaţia a primit, din 2007 şi până în 2013, peste 11 milioane de lei, sume alocate prin hotărâri de Consiliu Judeţean.
 
  • Contactat telefonic, ultimul președinte al asociației, Cristian Gheorghe Bărhălescu, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, membru în Consiliul Director al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), nu a vrut să facă nicio declarație oficială cu privire la acest dosar.
 
Asociaţia pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării (înființată în 2007) cere să intre în insolvență! Dosarul 8921/118/2021 se află pe rolul Secţiei a II-a civilă din Tribunalul Constanța.
 
În perioada 2007-2017, președintele Asociaţiei pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării a fost Corina Martin.
 
Din aprilie 2017, locul Corinei Martin a fost preluat de Cristian Gheorghe Bărhălescu, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, membru în Consiliul Director al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT).
 
Trebuie menționat că pe 20 aprilie 2017 au fost aleşi şi cei patru vicepreşedinţi ai asociaţiei, astfel: pentru Constanţa - Consiliul Judeţean Constanţa (prin Corina Martin), Municipiul Constanţa (prin Mirela Matichescu); pentru Tulcea - Consiliul Judeţean Tulcea (prin Horia Teodorescu) şi Asociaţia Patronatului în Turismul din Delta Dunării (prin Daniel Iluşcă).
 
Din Consiliul Director ales pentru perioada 2017-2019 mai făceau parte Primăria Năvodari şi Primăria Limanu. Totodată, Adunarea Generală a mandatat-o pe Corina Martin să reprezinte în continuare Asociaţia Litoral - Delta Dunării, ca preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România.
 
Dizolvare la cerere 
 
Câteva luni mai târziu, mai precis pe data de 22 ianuarie 2018, Judecătoria Constanța a admis cererea formulată de Asociaţia pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării și a dispus dizolvarea asociaţiei şi înscrierea în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa Judecătoriei Constanţa a menţiunii privind dizolvarea Asociaţiei pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării.
 

Totodată, instanța a numit în calitate de lichidator Alina Cuţov.
 
Printre fondatori, Judeţul și Municipiul Constanţa

 
Registrul Național ONG, furnizat de către Ministerul Justiției, informează că Asociaţia pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării a fost înregistrată în 17 mai 2007, fondatorii fiind: Judeţul Constanţa, prin Nicuşor Constantinescu, fostul președinte al CJC, Municipiul Constanţa, prin Nicolae Nemirschi, fostul viceprimar, Municipiul Mangalia, prin Paul Botaş, Agenţia Pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, prin Tania Popescu, Patronatul Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism, prin Corina Martin, Asociaţia Patronală Mamaia, prin Andrei Iulian Trandafir, Asociaţia Patronatul Industriei Hoteliere Marea Neagră, prin Nicolae Moroianu, Romania Convention Bureau, prin Corina Martin, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, prin Dănuţ Jugănaru, şi Danubius Travel Agency SRL (TUI Romania), prin Ciprian Popescu.
 
Dezvoltarea turismului din Constanţa şi Tulcea
 
Scopul declarat al asociaţiei la înregistrare era „dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului din judeţul Constanţa şi judeţul Tulcea, în totalitatea multiplelor sale forme, atât în ţară, cât şi în străinătate, precum şi acordarea suportului necesar pentru elaborarea şi implementarea strategiilor naţionale, regionale şi locale de dezvoltare a turismului dobrogean“. Se menţiona, totodată, faptul că „se constituie într-un parteneriat public - privat“.
 
Taxa de promovare a staţiunii Mamaia
 
Amintim că în perioada de existență, membrii săi au fost: autorităţi publice locale precum Consiliul Judeţean Constanţa, Consiliul Judeţean Tulcea, Primăria Municipiului Constanţa, Primăria Municipiului Tulcea, Primăria Năvodari, Primăria Cernavodă, Primăria Murfatlar, Primăria Agigea, Primăria Cumpăna, Primăria Jurilovca, Primăria Limanu, Primăria Mihail Kogălniceanu şi companiile naţionale Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ Constanţa, Aeroportul Internaţional „Avram Iancu“ Cluj, patronate ale hotelierilor şi agenţiilor de turism - Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România, Asociaţia Patronatului în Turismul din Delta Dunării, companii private din turism - agenţia de turism Danubius Travel, Phoenicia Holiday Resort Năvodari, Hotel Vega Mamaia Hotel Richmond Mamaia, Blaxy Premium Resort & Hotel, Vila Ovidiu Luxury Homes Mamaia, Complex Mera Resort - Venus, SRP Neptun, Complexul de recuperare medicală „Vraja Mării“ - Eforie Sud sau Vila Tagoo - Vama Veche, Montblanc Pictures, Dobrogea Grup sau Transevren. Mai trebuie precizat că Asociaţia Litoral - Delta Dunării s-a ocupat o perioadă şi de încasarea taxei de promovare a staţiunii Mamaia.
 
11 milioane, prin hotărâri de Consiliu Judeţean
 
De-a lungul anilor, potrivit site-ului CJC, asociaţia a primit, din 2007 şi până în 2013, peste 11 milioane de lei, sume alocate prin hotărâri de Consiliu Judeţean.
 
De asemenea, pentru ediţiile din 2014 și 2015 a Festivalului Antic Tomis, Primăria Constanţa a plătit asociației câte 100.000 de lei/ediție.
 
Mai multe despre hotărârile CJC privind alocarea unor sume de bani Asociaţiei pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării pot fi citite accesând următorul link
 
Asociaţia pe care „regina Tomiris“ a folosit-o pentru imagine şi contracte pe bani publici îşi cere dizolvarea la Judecătoria Constanţa. A fost adusă la sapă de lemn!
 
Pe data de 09 octombrie 2017, Tribunalul Constanţa a obligat Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării să restituie 684.080,81 de lei - finanţare nelegală, cu dobânzi şi penalităţi cu tot, către Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care, la data de 22 iunie 2018, a menținut decizia primei instanțe.
 
Decizia Curții de Apel Constanța a fost definitivă.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Ca urmare a modului defectuos în care Corina Martin a acţionat, CCINA se retrage din Asociaţia Litoral - Delta Dunării
 
 
Înfiinţează un organism propriu de promovare
După CCINA, Consiliul Judeţean Tulcea s-a retras din Asociaţia Litoral - Delta Dunării

 
 
ZIUA-n amiaza mare
Turistul român, văzut de vicepreședintele ANAT, Cristian Bărhălescu

 
Oficial!
Cum a intrat în faliment Direct Turism SRL (Direct Aeroport)!

 
Făgădău - „Ce facem, mai stăm sau nu?“
Hotelierii din Mamaia, vot unanim pentru ieșirea din asociația Corinei Martin (documente)

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ju-Jitsu Sportivi de la CS Marina Constanța, participanți la Campionatul Mondial și la Cupa Mondială

18 Aug 2023 605

Conferință cu prilejul lansării „Black Sea Air Show“ ediția a-II-a, evenimentul aviatic al anului pe litoral, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu (FOTO)

26 Jun 2023 1395

Experiență de prânz pescăresc în Portul Tomis!

17 May 2023 1055

LIVE VIDEO-TEXT Voucherele de vacanță pentru salariații din mediul privat sunt dezbătute la Constanța (FOTO+VIDEO)

11 May 2023 1613

Polaris M Holding Un grup de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 8 Constanța, în vizită la stația de sortare și reciclare din Constanța (FOTO)

26 Apr 2023 802

Asociația Resto Constanța organizează o nouă întâlnire cu managerii de restaurante

22 Apr 2023 963

Prin Coridorul Mijlociu, va crește traficul maritim de marfă dintre Portul Constanța și Kazakhstan, Georgia și Azerbaidjan (VIDEO)

08 Apr 2023 1378

Oficial și definitiv! Asociaţia Litoral-Delta Dunării, obligată să achite Consiliului Județean Constanța 1,1 milioane de lei

07 Apr 2023 2393

LIVE TEXT Se lansează Zborurile Charter Tel Aviv – Constanța – Tel Aviv (FOTO)

29 Mar 2023 1653

Curtea de Apel va decide dacă CJC trebuie să primească 1,1 milioane de lei de la Asociaţia Litoral-Delta Dunării

14 Dec 2022 1594

Noul președinte RESTO este, de astăzi, Lucian Tudose, proprietar Restaurante și Ballroom Don Corleone

24 Nov 2022 1692

KazMunayGas va continua să furnizeze petrol rafinăriei sale din România

07 Oct 2022 1203

Tribunalul motivează de ce CJC trebuie să primească aproape un sfert de milion de euro de la Asociația Litoral-Delta Dunării

23 Sep 2022 1202

Victorie uriașă în instanță pentru Consiliul Județean Constanța! Miza, aproape un sfert de milion de euro

01 Sep 2022 3666

Prezenți sunt cele mai importante entități din industria aeronautică LIVE TEXT. Conferința de presă organizată la deschiderea Întâlnirii Anuale a Asociației Aeroporturilor din România, la Venus (GALERIE FOTO)

23 Aug 2022 1414