Insolventa firme

Povestea insolvenţei SC Mara Construct SRL, firma deţinută de fina lui Nicuşor Constantinescu

Societatea comercială Mara Construct SRL, deţinută de Maria Cătălina Lăpăduş, fiica Sandei Ciocoiu - al cărei nume a apărut, de-a lungul timpului, alături de cel al omului de afaceri Sorin Strutinsky, în societatea Conpress Holding - şi fina de cununie a lui Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a intrat în insolvenţă. Şi asta la cererea unei firme din Tulcea, Roca Nofin SRL, care ar avea de recuperat suma de 170.000 de lei. Dosarul privind insolvenţa SC Mara Construct SRL se află pe rolul Tribunalului Constanţa, din data de 11 iulie 2016, iar până în prezent au fost acordate trei termene de judecată. În prezent, societatea comercială Mara Construct SRL are calitatea de inculpat, ea fiind trimisă în judecată în două dosare instrumentate de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa.

Datorie de 170.000 de lei 

Conform Monitorului Oficial al României, prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa, la data de 11 iulie 2016, creditoarea SC Roca Nofin SRL a solicitat deschiderea procedurii insolvenţei faţă de debitoarea SC Mara Construct SRL. În motivarea cererii s-a precizat că împotriva debitoarei creditoarea deţine o creanţă în valoare de 170.000 de lei, rezultată din obligaţii contractuale ca urmare a executării unor lucrări, fiind emisa factura nr. 009/07.07.2015, achitată parţial, deşi scadenţa a fost depăşită de mai mult de 60 de zile.

Mara Construct a solicitat respingerea cererii 

În replică, SC Mara Construct SRL a formulat întâmpinare prin care a solicitat respingerea cererii. Reprezentanţii firmei au recunoscut debitul solicitat de societatea reclamantă şi au arătat că neplata restului de factură este generată de faptul că, prin Ordonanţa din 17.10.2015 emisă de DNA - Serviciul Teritorial Constanţa, s-a luat măsura instituirii sechestrului asigurător asupra sumelor aflate în conturile băneşti aparţinând pârâtei. Pârâta a afirmat că deţine în conturile asupra cărora s-a dispus măsura asigurătoare sume suficiente pentru acoperirea creanţelor, dar acestea sunt momentan indisponibilizate. Faţă de această situaţie de fapt, dovedită prin înscrisuri, instanţa a constatat că debitorul nu se află în încetare de plăţi.

De acord cu insolvenţa  

La termenul de judecată din 19 octombrie 2016, pârâta debitoare (SC Mara Construct SRL), prin reprezentant convenţional, a precizat că este de acord cu deschiderea procedurii insolvenţei în forma generală şi cu desemnarea în calitate de administrator judiciar a celui propus de către reclamanta-creditoare (SC Roca Nofin SRL).

Administrator judiciar, CII Pop Nicoleta  

Astfel, în şedinţa din data de 19 octombrie 2016, Tribunalul Constanţa a admis cererea formulată de SC Roca Nofin SRL, în contradictoriu cu SC Mara Construct SRL, şi a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de ultima societate precizată. Totodată, a fost desemnat provizoriu practicianul în insolvenţă CII Pop Nicoleta, în calitate de administrator judiciar, cu un onorariu de 3.000 de lei, exclusiv TVA.

Fina lui Nicuşor Constantinescu  

Societatea comercială Mara Construct SRL a fost înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa în 2007, cu sediul în localitatea Mihail Kogălniceanu. Societatea are un singur asociat, în persoana Mariei Cătălina Lăpăduş, fiica Sandei Ciocoiu - al cărei nume a apărut, de-a lungul timpului, alături de cel al omului de afaceri Sorin Strutinsky, în societatea Conpress Holding - şi fina de cununie a lui Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Mara Construct, inculpat  

Potrivit Monitorului Oficial, în urma verificărilor efectuate de către administratorul judiciar pe ecrisul Tribunalului Constanţa, acesta a constatat că debitoarea SC Mara Construct SRL se afla în stare de judecată, având calitatea de inculpat, pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

Proiecte mari. Lucrări executate în procent de 80%  

În fapt, în perioada 19.09.2011-10.09.2015, debitoarei SC Mara Construct SRL, i-au fost atribuite două contracte de lucrări privind „Reabilitarea Monumentului Triumfal Tropaeum Traiani“ şi „Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava“, lucrări pe care debitoarea le-a executat în procent de 80%. Finanţarea acestor contracte a fost obţinută prin fonduri din bugetul Uniunii Europene, de la bugetul de stat şi din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa. 

Dosar deschis la DNA 

Urmare a sesizării de către Parchetul de pe lângă Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de natură penală şi a unor prejudicii provenite din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, s-a deschis dosarul nr. 207/P/2015 cu privire la urmărirea penală a fostului administrator şi a societăţii Mara Construct SRL. Din acest motiv, DNA - Serviciul Teritorial Constanţa a emis Ordonanţa din data de 17.10.2015, de luare a măsurilor asigurătoare a sechestrului asupra sumelor aflate în conturile debitoarei, deschise la Trezoreria Constanţa şi la Banca Transilvania SA.

Administratorul judiciar, invitat la Anticorupţie  

În data de 12 decembrie 2016, administratorul judiciar al debitoarei SC Mara Construct SRL a fost invitat la sediul DNA - Serviciul Teritorial Constanţa, pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva debitoarei Mara Construct SRL, pentru presupusa săvârşire a următoarelor infracţiuni: evaziune fiscală, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri de la bugetul general al Uniunii Europene.

Ar fi acţionat cu rea-credinţă  

„Toate aceste infracţiuni, constând în aceea că, în perioada de executare a contractului de execuţie de lucrări nr. 26844/31.12.2010, având ca obiectiv reabilitarea clădirii Muzeului de Istorie Naţionala şi Arheologie Constanţa, încheiat cu UAT Judeţul Constanţa, în vederea implementării proiectului «Hiperb - Muzeu al secolului XXI pentru turiştii din Constanţa», proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional ( POR) 2007-2013, în mai multe rânduri şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a folosit cu rea-credinţă documente inexacte care cuprindeau date neconcordante cu realitatea, cu scopul obţinerii pe nedrept, de la autoritatea contractantă, de fonduri provenind de la bugetul general al UE“, conform Monitorului Oficial.

Imposibilitate reală de reorganizare  

În final, administratorul judiciar a depus concluzii privind imposibilitatea reală de reorganizare a debitoarei SC Mara Construct SRL. Şi asta în contextul în care societatea nu desfăşoară nicio activitate economică de 12 luni, nu are salariaţi, nu are contracte în derulare. Mai mult decât atât, DNA Constanţa a luat măsura asigurătoare a sechestrului penal asupra sumelor aflate în conturile SC Mara Construct deschise la Trezoreria Constanţa şi la Banca Transilvania SA (conturi în care societatea deţine suma de 20.133.438,96 de lei, conform extraselor de cont depuse la dosarul cauzei).

Date despre Roca Nofin SRL 

Firma Roca Nofin SRL are sediul social în localitatea Babadag. Înfiinţată în anul 2013, firma are un capital social subscris de 200 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale. Asociat unic este Gheorghe Georgescu, născut pe 28.06.1948, în satul Mircea Vodă, Tulcea. Tot el este şi administratorul societăţii, care se ocupă de tăierea, fasonarea şi finisarea pietrei.
 
Citeşte şi: 
 
Afaceristul Constantin Dima, de la Mara Construct, a scăpat din „ghearele“ controlului judiciar (rechizitoriu)
 
DNA Constanţa „loveşte“ din nou!
Afaceristul Constantin Dima şi Mara Construct, trimişi în judecată pentru a doua oară (rechizitoriu)

 
Lucrătura procurorului Bodean!
Începe judecata afaceristului Constantin Dima, de la Mara Construct (rechizitoriu)

 
Cum a „căzut“ Dima de la Mara Construct
„Documente false şi inexacte“ la Consiliul Judeţean Constanţa (rechizitoriu)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iese Marinela Mitan şi intră Iustin Bourceanu Judecător nou pentru dosarul privind reabilitarea unor monumente istorice din Constanţa

25 Oct 2018 508

Mara Construct SRL a intrat în insolvenţă. Firma s-a ocupat de reabilitarea Cetăţii Capidava. Procesul, amânat

23 Oct 2018 383

Afaceristul Constantin Dima, de la Mara Construct SRL, trimis în judecată de DNA. Noul termen, în septembrie

31 Jul 2018 562

Hotărâre definitivă pentru Mara Construct SRL

31 Oct 2017 706

Constantin Dima, de la Mara Construct SRL, a contestat hotărârea prin care s-a decis începerea judecăţii sale

05 Oct 2017 2157

S-a stabilit primul termen într-unul dintre dosarele lui Constantin Dima

23 Aug 2017 830

A doua strigare la Fisc pentru valorificarea bunurilor Mara Construct SRL. Firma s-a ocupat de restaurarea Cetăţii Capidava (document)

01 Aug 2017 1714

Mara Construct SRL, firma care s-a ocupat de restaurarea Cetăţii Capidava, în atenţia Fiscului din Constanţa

05 Jul 2017 1643

Hotărâre definitivă în dosarul privind reabilitarea Muzeului de Istorie din Constanţa

26 Apr 2017 3407

Reabilitarea Muzeului de Istorie din Constanţa, în faţa judecătorilor. Ce s-a decis ieri (rechizitoriu)

03 Mar 2017 1400

Procurorii DNA Constanţa, nemulţumiţi de hotărârea judecătoarei Iuliana Radu în dosarul afaceristului Dima, de la Mara Construct (rechizitoriu)

02 Mar 2017 1071

Afaceristul Constantin Dima, de la Mara Construct, a scăpat din „ghearele“ controlului judiciar (rechizitoriu)

21 Feb 2017 1206

Consiliul Judeţean s-a constituit parte civilă într-un alt dosar al SC Mara Construct. Prejudiciu de peste 2,5 milioane de lei

01 Feb 2017 1373

Mara Construct. Se „constată soluţionată cauza în mod definitiv”

31 Jan 2017 625

Mara Construct SRL, firma care s-a ocupat de restaurarea Cetăţii Capidava, datorii de peste 43,5 milioane de lei

26 Jan 2017 1532

SC Mara Construct SRL, inculpată în dosarul Cetăţii Capidava, are un nou administrator special

04 Jan 2017 2284

Pentru o datorie de 170.000 de lei O firmă din Tulcea a cerut insolvenţa Mara Construct SRL, inculpată în dosarul Cetăţii Capidava

10 Nov 2016 2619

Lucrătura procurorului Bodean! Începe judecata afaceristului Constantin Dima, de la Mara Construct (rechizitoriu)

22 Sep 2016 2789

Afaceristul Constantin Dima, trimis în judecată de DNA Constanţa, rămâne sub control judiciar (rechizitoriu)

01 Aug 2016 2881

Deşi a fost declarat nefuncţional Proiectul privind reabilitarea Cetăţii Capidava mai „înghite” nişte bani publici (document)

20 May 2016 1983

Constantin Dima, sub control judiciar. Reabilitarea Monumentului triumfal Tropaeum Traiani, prin ochii celor de la DNA

26 Apr 2016 1309

Prima decizie în dosarul omului de afaceri Constantin Dima, de la Mara Construct (rechizitoriu)

23 Apr 2016 2074

Cum a „căzut“ Dima de la Mara Construct „Documente false şi inexacte“ la Consiliul Judeţean Constanţa (rechizitoriu)

22 Apr 2016 4998

Procurorii DNA Constanţa acuză - fraudă cu fonduri europene şi alte infracţiuni legate de reabilitarea unor monumente istorice

20 Apr 2016 3252

Omul de afaceri Constantin Dima din Constanţa, trimis în judecată

19 Apr 2016 1503

Serviciile de consultanţă pentru Tropaeum Traiani, câştigate de Structural Ing SRL (documente)

14 Apr 2016 2337

Victorie uşoară pentru Consult Primo Partener SRL Cum să câştigi contracte importante cu statul având un singur angajat (documente)

13 Apr 2016 2798

Cine s-a ocupat de auditul proiectului de reabilitare a Monumentului Tropaeum Traiani (documente)

12 Apr 2016 2677

O altă firmă abonată la bani publici - Expertissa Constanţa SRL Două miliarde ca să asigure servicii de publicitate (documente)

06 Apr 2016 4627

Încă o licitație marca Mara Construct Tropaeum Traiani, „reabilitat” de firma abonată la contracte cu statul (documente)

01 Apr 2016 2279

Victorie uşoară pentru Structural Ing SRL Cine s-a ocupat de elaborarea proiectului pentru reabilitarea Tropaeum Traiani (documente)

31 Mar 2016 2988

Noroc chior, pură coincidenţă - consoarta a fost membru al comisiei de evaluare Cum a câştigat Logic System Com 45.000 de euro de la CJC (documente)

30 Mar 2016 1978

CJC s-a constituit parte civilă Dosarul Cetăţii Capidava „a făcut pui“. Reabilitarea Tropaeum Traiani, cercetată de DNA

10 Mar 2016 2939

Cum a câştigat asocierea Expertissa Constanţa - Soti Cable Neptun aproape 75.000 de euro pentru publicitate la Capidava (documente)

01 Mar 2016 4275

După arestarea administratorului Mara Construct, CJC riscă să plătească integral lucrările de la Cetatea Capidava (document)

09 Dec 2015 2244

Veste proastă pentru omul de afaceri Constantin Dima

05 Dec 2015 1738

Angajaţi CJC, sub control judiciar Toma Mihai află azi dacă merge în arest alături de Constantin Dima

03 Dec 2015 1012

Din referatul propunerii de arestare a lui Constantin Dima Cum a fost „ajutată“ Mara Construct să reabiliteze Cetatea Capidava (documente)

03 Dec 2015 4102

Supraveghează lucrările la drumul Ovidiu - Poarta Albă Încă un contract generos pentru firma finei lui Nicușor Constantinescu (document)

03 Nov 2014 1585

SC Mara Construct SRL versus Consiliul Judeţean Constanţa Atribuirea unui contract în valoare de peste 50 milioane de lei, contestată la CNSC

11 Jun 2014 3697

Ce profit a avut, în 2011 şi 2012, firma finei lui Nicuşor Constantinescu

10 Feb 2014 2047

Amenajarea si protectia mediului, asigurarea utilitatilor si dotari, aferente proiectului "Reabilitare Monument Triumfal Tropaeum Traiani" - 14.08.2013

14 Aug 2013 796

Lucrari de C+M+I, Amenajarea si protectia mediului, asigurarea utilitatilor si dotari aferente proiectului „Reabilitare Monument Triumfal Tropaeum Traiani" - 02.11.2011

02 Nov 2011 740

Lucrari suplim.contract executie nr.26844/31.12.2010- Lucrari de C+M+I, proiect " HIPERB - Muzeu al secolului XXI pentru turistii din Constanta 10.05.2011

10 May 2011 494

Supraveghează lucrările finei lui Nicuşor Firmă recent înfiinţată - diriginte pe şantierul Muzeului de Istorie

12 Mar 2011 3213

Lucrari de C+M+I aferente proiectului HIPERB - Muzeu al secolului XXI pentru turistii din Constanta - 31.12.2010

31 Dec 2010 531