SRL specializat în creșterea ovinelor și caprinelor Firma care a furnizat către ISU Dobrogea materiale pentru combaterea răspândirii infecţiei cu coronavirus a intrat în insolvență

  • În legătură cu posibilitatea reală de reorganizare efectivă a activității Optim Agro Cereal SRL, administratorul judiciar arată că nu există vreo posibilitate de relansare a activității.
  • Și asta motivat de faptul că reprezentantul societății debitoare nu a depus la dosarul cauzei intenția de reorganizare a activității societății, nu a predat administratorului judiciar documentele create de societatea pe care o administrează.


Societatea comercială Optim Agro Cereal SRL, cu sediul social în localitatea Cobadin, și având ca obiect principal de activitate creșterea ovinelor și caprinelor, a intrat în insovență! Firma a câștigat în luna aprilie 2020 contractul atribuit prin procedură de achiziție directă de către Consiliul Județean Constanța pentru materiale necesare combaterii răspândirii infecţiei cu noul coronavirus (Covid-19) pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, valoarea contractului fiind de 55.970 lei.

La solicitarea cotidianului ZIUA de Constanța, Consiliul Județean Constanța a informat printr-un document oficial (ce poate fi citit integral accesînd secțiunea Documente) că nu toate materiale necesare combaterii răspândirii infecţiei cu noul coronavirus (Covid-19) au ajuns la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa.

Mai precis, au fost livrate doar două produse, respectiv: 150 de cutii cu mânuși din latex/100 de bucăți în cutie și alte 200 de cutii de măști de protecție cu elastic (50 de bucăți/cutie).

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa ar mai fi trebuit să primească, după se arată în informarea CJC, la solicitarea ZIUA de Constanța, nouă bideoane de dezinfectant pentru suprafețe, ambalat în bidon a 25 de litri și dezinfectant pentru mâini (pe bază de alcool), ambalat în bidon de 4 litri.


Oficial de la instanță

Revenind la insolvență, la aproximativ trei luni de la câștigarea contractului mai sus precizat, pe data de 13 iulie 2020, pe rolul Secţiei a II-a civilă din Tribunalul Constanţa, a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 3857/118/2020, materie „Faliment“ și obiect „deschiderea procedurii la cererea creditorului“. Părțile dosarului sunt Agricola Fundeni Cooperativa Agricola (creditor) și Optim Agro Cereal SRL(fostă Cesur Prod SRL), respectiv Optim Agro Cereal SRL(fostă Cesur Prod SRL) prin administrator judiciar Business Support Solutions SPRL – debitor.

Judecător sindic este Aida-Iolanda Slate, magistrat al Tribunalului Constanța.
 

Administrator judiciar, Business Support Solutions SPRL

La termenul din data de 08 septembrie 2020, dosarul a fost amânat pentru 10 noiembrie 2020 pentru eșalonarea creanţei.

Prin hotărârea intermediară nr. 1212/2020 din data de 10 noiembrie 2020, Tribunalul Constanța a admis cererea formulată de creditoarea Agricola Fundeni Cooperativa Agricola și a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitoarei SC Optim Agro Cereal SRL.

Instanța a desemnat provizoriu, la cererea creditoarei, în calitate de administrator judiciar pe practicianul în insolvenţă Business Support Solutions SPRL. Noul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 09 martie 2021.


Datorii

Conform Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 20769/07.12.2020, Agricola Fundeni Cooperativa Agricola a investit judecătorul sindic cu soluționarea cererii de deschidere a procedurii insolvenței față de societatea debitoare Optim Agro Cereal SRL, întrucât nu a plătit obligațiile în valoare de 57.665,94 lei de mai mult de 60 de zile.
 

Date de la RECOM

Potrivit datelor puse la dispoziție de RECOM, acesta fiind consultat la data de 29 noiembrie 2020, SC Optim Agro Cereal SRL are ca asociat unic pe Claudiu Constantin Rotaru, acesta fiind și administrator. Firma are ca obiect de activitate „Creşterea ovinelor şi caprinelor“.


Situaţia financiară pe anul 2018: (doi salariați) profit net - 201716 lei, pierdere 0 lei, cifră de afaceri netă - 7717270 lei.

Situaţia financiară pe anul 2019: profit net: 0 lei, pierdere: 762894 lei, cifră de afaceri netă 17309792 lei.
 

Constantin Grains SRL

Tot potrivit datelor puse la dispoziție de RECOM, Claudiu Constantin Rotaru mai figurează și în SC Constantin Grains SRL, cu sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Ecaterina Varga. Asociaţi persoane fizice figurează: Lazăr Tudorel-Adrian, din Lipniţa, Constanţa, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 20%, și Rotaru Claudiu-Constantin, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 80%. Activitatea principală a firmei este „Comerţ cu ridicata al florilor şi al plantelor“. Nu există înregistrări pentru situațiile financiare aferente anilor 2017. 2018 și 2019.
 

Raport asupra cauzelor care au dus la apariția insolvenței

Revenind, dotrivit raportului asupra cauzelor și împrejurărilor care au dus la apariția stării de insolvență, document întocmit de Business Support Solutions S.P.R.L. și emis la data de 21 decembrie 2020, SC Optim Agro Cereal SRL a fost înființată în anul 2018, în județul Constanța, ca societate cu răspundere limitată.

Din același raport mai aflăm că, potrivit informațiilor obținute de administratorul judiciar de la Oficiul Registrului Comerțului, sediul social al societății se află în în Cobadin, județ Constanța, obiectul principal de activitate al acesteia fiind „Creșterea ovinelor și caprinelor, cod CAEN 4145“. S.C. Optim Agro Cereal SRL figurează cu organe de conducere după cum urmează: Rotaru Claudiu Constantin, administrator, data numirii în calitate de administrator 04 februarie 2020, tot conform raportului.
 

„Nu există vreo posibilitate de relansare a activității“

Tot în raport se mai arată că „întrucât administratorul judiciar nu a intrat în posesia documentelor societății debitoare, este dificil de apreciat conjunctura în care societatea a ajuns în stare de insolvabilitate“. Din informațiile obținute de la instituțiile abilitate, ultima raportare a situației financiare depusă de societatea debitoare a fost în data de 06.05.2020. Din datele publicate în Monitorul Oficial al României, rezultă că administratorul societății mai deține calitatea de administrator la SC Constantin Grains SRL.

În legătură cu posibilitatea reală de reorganizare efectivă a activității Optim Agro Cereal SRL, administratorul judiciar arată că nu există vreo posibilitate de relansare a activității. Și asta motivat de faptul că reprezentantul societății debitoare nu a depus la dosarul cauzei intenția de reorganizare a activității
societății, nu a predat administratorului judiciar documentele create de societatea pe care o administrează.


„Atragerea răspunderii personale“

„Având în vedere aspectele mai sus menționate, administratorul judiciar poate prezuma că organele de conducere din cadrul societății debitoare se fac vinovate de săvârșirea următoarelor fapte: d) au ținut o contabilitate fictivă, au făcut să dispară unele documente contabile sau nu au ținut contabilitatea în conformitate cu legea. În cazul nepredării documentelor contabile către administratorul judiciar sau lichidatorul judiciar, atât culpa, cât și legătura de cauzalitate între faptă și prejudiciu se prezumă. Prin urmare, luând în considerare cele mai sus menționate, apreciem că vinovat de ajungerea societății în starea de insolvență se face administratorul acesteia, Rotaru Claudiu Constantin, care nu s-a conformat obligațiilor care îi reveneau potrivit legii, încadrându-se în condițiile de atragere a răspunderii personale prevăzute de art. 169 alin. 1 lit. D din Legea 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență“, se mai arată în raportul asupra cauzelor și împrejurărilor care au dus la apariția stării de insolvență Optim Agro Cereal SRL.

Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la oficialii Optim Agro Cereal SRL însă nu a fost posibil, având în vedere că numărul de telefon pus la dispoziție de RECOM nu este valabil.

De asemenea, la numărul de telefon pus la dispoziție pentru SC Constantin Grains SRL a răspuns o femeie care ne-a declarat că nu are nicio legătură cu societatea comercială.


Citește și

Un SRL din Cobadin furnizează materiale necesare combaterii răspândirii infecţiei cu noul coronavirus pentru ISU Dobrogea (documente)

Mediconst SRL, firma medicului Aurelian Ivaşcu, a intrat în insolvență!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ONRC Constanța pe locul 5 în topul județelor în care firmele au intrat în insolvență în anul 2023

29 Dec 2023 657

Romned Company SRL a intrat în insolvență!

19 Jul 2023 1431

Oficial! Lenix Trading SRL, controlată de Ionel Hașoti, a intrat în insolvență!

14 Jun 2023 1643

Casa Dobrogeană și Grădina de Vară Finanțele Publice din Constanța cer insolvența Litoral Casa Dobrogeană SRL, din Satul de Vacanță!

06 May 2023 1769

Dragon Top Construct SRL Firma care a zugrăvit Consiliul Județean Constanța cere să intre în insolvență!

22 Mar 2023 2491

UPDATE. Andreea Hahui – „Am venit cu bani de acasă!“ Fundația Crucea Alb-Galbenă din România - Filiala Constanța ar putea intra în insolvență!

12 Feb 2023 3066

Păstrăvăria Arinul SRL cere să intre în insolvență!

12 Feb 2023 1690

Judecătorii explică de ce a intrat în insolvență Asociaţia Rugby XV Constanţa!

07 Feb 2023 1762

După Asociaţia Rugby XV Județul Constanța cere insolvența Organizaţiei Studenţilor Basarabeni și a Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean (DOCUMENTE)

19 Jan 2023 1969

Finanțele Publice din București solicită insolvența Pastravaria Arinul SRL, controlată de Valentin Buksz, fostul preşedinte Agenţiei Naţionale pentru Pescuit

15 Jan 2023 1792

Media Prod România CO SRL Constanța a intrat în faliment! Legături cu afaceriști renumiți din oraș

10 Oct 2022 2508

Ave Tebia SRL, deținătoarea unui teren din Dosarul Retrocedărilor din Constanța, ar putea intra în insolvență

10 Oct 2022 2432

Este oficial! Firma însărcinată cu paza bunurilor publice și private aparținând municipiului Constanța a intrat în faliment!

03 Oct 2022 2479

Administratorul unei firme din Constanța, cu peste 3400 de contracte publice, chemat în instanță de Finantele Publice

17 Sep 2022 2178

Mamaia Luxury Construction SRL, în faliment! Cine controlează firma și ce pași s-au făcut în instanță

16 Sep 2022 2091