Buletin de presă

Descinderi ale poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice
La data de 02.04.2015, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat 9 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Constanţa, la persoane bănuite de înşelăciune, fals şi uz de fals.
În urma descinderilor au fost identificate şi conduse la sediul Poliţiei 7 persoane fizice, a căror activitate infracţională a fost documentată.
Faţă de 5 persoane a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 ore, urmând ca, la data de 03.04.2015, acestea să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, fiind cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
Mai exact bănuiţii, folosind înscrisuri oficiale şi sub semnătură privată falsificate, au solicitat şi/sau obţinut carduri de credit, credite bancare şi de achiziţie produse electronice şi I.T. de la diferite unităţi bancare şi magazine de profil din Constanţa, în valoare de 30 000 lei.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul S.A.S. din cadrul IPJ Constanţa şi a DIPI – SIPI Constanţa.
 
 
Depistat de cetăţeni în timp ce sustrăgea bunuri
La data de 02.04.2015, ora 18.28, poliţiştii Secţiei 3 din Constanţa au fost sesizaţi de către un bărbat, despre faptul că a reţinut o persoană care a sustras bunuri de pe o terasă a unui imobilului situat pe strada Jupiter din municipiu.
Poliţiştii şi jandarmii deplasaţi la faţa locului l-au identificat pe I. BILENT de 29 ani, care a pătruns pe terasa imobilului pe o uşă lăsată neasigurată.
Prejudiciul de 100 lei a fost recuperat în totalitate.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secţiei 3 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cu bărbatul în stare de libertate.
 
 
Cercetaţi pentru furt din locuinţă

Poliţiştii Secţiei 1 din Constanţa au prezentat Judecătoriei Constanţa pe S. EMER de 20 de ani şi pe S. M. de 17 ani cu propunere de arestare, instanţa dispunând arestarea pe o perioadă de 15 de zile a lui S. EMER, acesta fiind încarcerat în C.R.A.P. Constanţa şi cercetarea în libertate sub control judiciar a minorului.
Cei doi sunt cercetaţi penal, fiind bănuiţi de comiterea unui furt dintr-o locuinţă situată pe strada Muncel, faptă comisă la data de 02.04.2015, de unde au fost  sustrase mai multe obiecte metalice.
 

 
Cercetaţi pentru furt calificat
Urmare a investigaţiilor efectuate, privind sustragerea de către persoane necunoscute a unui gard metalic de aproximativ 30 de metri şi a 8 şpalieri de beton de la o locuinţă din Movila Verde, faptă comisă în noaptea de 1 aprilie a.c., la mai puţin de 24 de ore, poliţiştii au identificat pe C. Adrian Nicolae şi pe G. Ionuţ, ambii de 25 de ani, care sunt bănuiţi de comiterea furtului.
Prejudiciul a fost recuperate în totalitate şi restituit părţii vătămate.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu tinerii în stare de libertate.
 
 
Arestat preventiv
Urmare a reţinerii lui B. Alexandru, pentru comiterea infracţiunii de favorizare a făptuitorului, la data de 02.04.2015, bărbatul a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, judecătorul de drepturi şi libertăţi dispunând arestarea preventivă a celui în cauză pentru 30 de zile.
Tânărul a fost introdus în arestul IPJ Constanţa.
 
 
 
   COMPARTIMENTUL DE  RELAŢII PUBLICE
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.