Buletin de presa IPJ 21.05.2010

Buletin de presă

În ultimele 24 de ore poliţiştii constănţeni au desfăşurat activităţi de prevenire, constatare, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate.
În ceea ce priveşte faptele antisociale înregistrate în ultimele 24 de ore pe raza judeţului, au fost sesizate la poliţie 29 evenimente, din care 10 evenimente împotriva avutului privat, 2 evenimente la regimul circulaţiei rutiere şi 17 evenimente de altă natură.

Ø Identificat şi reţinut de poliţişti la scurt timp după comiterea unei tâlhării
Poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi prin Serviciul de Urgenţă 112 de către P. Andreea-Mihaela, de 21 de ani, din Mangalia cu privire la faptul că, în timp ce se plimba pe b-dul. Al. Lăpuşneanu, a fost deposedată prin smulgere de o poşetă ce conţinea un telefon mobil, marca Nokia 6300, şi alte obiecte personale.
             Un echipaj al Secţiei 2 Poliţie împreună cu un jandarm al Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa s-au deplasat la faţa locului iar în urma verificărilor efectuate în zonă, au reuşit identificarea şi reţinerea lui P. Valentin, de 21 ani, din comuna Victoria, judeţul Brăila – suspect de comiterea tâlhăriei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de la suspect şi predat părţii vătămate.
Tânărul a fost reţinut de către poliţişti pe bază de ordonanţă urmând ca în ziua de 21.05.2010, să fie prezentat Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă.

Ø  Mangalia - Conflict stradal între membrii a două familii
            În ziua de 20.05.2010, ora 18.15, poliţiştii din Mangalia au fost sesizaţi prin Serviciul de Urgenţă 112 cu privire la faptul că pe o stradă din Mangalia are loc un scandal.  Echipajele de poliţie ce s-au deplasat la fata locului au constatat că pe strada Gheorghe Netoi a avut loc un conflict spontan, care ulterior a continuat pe strada George Enescu din Mangalia. Altercaţia a avut loc între membrii a două familii, la faţa locului intervenind pentru restabilirea ordinii şi liniştii publice şi luptătorii DIAS. Persoanele implicate în altercaţie s-au lovit reciproc, la faţa locului fiind găsite şi obiecte contondente ce au fost folosite în conflict, rezultând şi distrugerea unor componente ale autoturismelor cu care participanţii s-au deplasat în zona respectivă.
           Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au identificat ca agresori pe A. Genghiz, I. Ibram, M. Iunuzbei şi I. Orhan, toţi din Mangalia, la spital fiind transportaţi pentru acordarea îngrijirilor medicale S. RIDVAN, I. OZGUN, I. EMIN, I. GHIULGIAN, I. NEGIP şi I. IUSEIN, toţi din Mangalia.
           Faţă de participanţii la scandal se efectuează cercetării pentru săvârşirea infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, loviri şi alte violenţe şi distrugere.
Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia a dispus completarea probatoriului cu noi acte de cercetare penală urmând ca ulterior să se facă propunerile legale.

Ø O minoră a căzut de la etajul 3 al unui bloc de pre strada Ştefan cel Mare
În ziua de 20.05.2010, în jurul orei 19:55, poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi prin Serviciul de Urgenţă 112, despre faptul că, în spatele unui bloc de pe strada Ştefan cel Mare, a căzut de la etaj un copil. Echipa de cercetare ce s-a deplasat la faţa locului, a constatat că pe o alee se află cadavrul unei fetiţe de 3 ani şi 6 luni, din Constanţa. Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că, în timp ce mama fetiţei se afla în locuinţă cu cei doi copii, făcându-i fiicei de 2 ani o injecţie, cealaltă fiică în vârstă de 3 ani şi 6 luni s-a jucat în balcon, a deschis geamul termopan lăsat în poziţia oscilobatant, căzând de la etajul 3. La faţa locului s-a constatat că în balcon, sub una dintre ferestre se află o măsuţă de pe care minora putea ajunge la sistemul de închidere al ferestrei.
Decesul a fost constatat de un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Constanţa. Cadavrul a fost transportat la Morga Cimitirului Central în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului.

    COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 298

LIVE VIDEO-TEXT Alegeri 2024 Este oficial - Stelian Ion și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 593

Oină ONSS 2024 Echipa Școlii nr. 1 Târgușor, a Liceului ,,Ioan Cotovu” Hârșova și a Școlii ,,Grigore Moisil” Năvodari, calificate la fazele finale (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 587

Echipa de robotică AICitizen din Focșani a câştigat campionatul mondial de robotică „First Tech Challenge“ desfășurat la Houston (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 521

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 455

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 603

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 582

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 639

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 430

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța, încă o victorie în campionat (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 495

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 695

Rugby Echipa Under-20 a CSM Constanța, medaliată în Campionatul Național (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 655

CSM Constanța Trei victorii în trei meciuri, iar voleibalistele Under-17 s-au calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 718

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 816

Volei CS Medgidia, calificată matematic în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

21 Apr 2024 606