Inspectoratul de Politie Constanta

Buletin de presa IPJ

În minivacanţa de 1 mai, poliţiştii constănţeni s-au aflat la datorie pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, nefiind înregistrate evenimente deosebite.
 
 Zilnic, peste 400 de poliţişti au acţionat pentru a preveni şi combate producerea oricăror evenimente negative realizând o prezenţă activă, cu precădere în zonele cu fluenţă mare de persoane şi în staţiunile de pe litoralul Mării Negre.
 
În localităţile şi în staţiunile turistice dispozitivele de siguranţă publică au fost redimensionate, fiind angrenate şi alte efective cu atribuţii pe linie de ordine publică. În aceste zone, s-a acordat o atenţie sporită locurilor în care s-au desfăşurat activităţi culturale, sportive şi de agrement.
 
De asemenea, au fost permanent monitorizate unităţile de alimentaţie publică cu program de noapte (discoteci, cluburi şi baruri), în vederea menţinerii unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă, precum şi pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor.
 
Totodată, s-a acţionat în sistem integrat pentru combaterea infracţionalităţii stradale, a traficului şi consumului de droguri, a prostituţiei, proxenetismului, a identificării persoanelor urmărite şi a modului în care se execută paza obiectivelor incluse în itinerariile de patrulare, în special la cele de unde se colectează şi se transportă valori monetare (hipermarketuri, bănci şi societăţi comerciale).
 
Astfel, poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combaterea a Criminalităţii Organizate Constanţa şi ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R., sprijiniţi de poliţişti ai I.P.J. Constanţa, lucrători din cadrul I.J.J Constanţa, G.M.J. Constanţa şi ai Gărzii de Coastă au surprins în flagrant, pe raza staţiunilor de pe litoral, în această perioadă, 40 de tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 34 de ani, care aveau asupra lor ţigări confecţionate artizanal, bile din aluminiu cu cocaină sau cannabis, grindere, foiţe de ţigară şi comprimate Ecstasy, fiindu-le întocmite dosare penale.
Cu ocazia depistărilor, au fost confiscate 100 grame cannabis, 128 comprimate ecstasy, cocaină, speed şi mai multe plicuri cu etnobotanice.
Totodată, poliţiştii Biroului Urmăriri, din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale au depistat 4 persoane dispărute şi 7 persoane pe numele cărora fuseseră emise mandate de executare a pedepselor cu închisoarea.
 
Efectivele de poliţie rutieră au fost prezente pe căile de acces ce converg spre şi dinspre staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre şi în punctele de trecere ale frontierei, în sprijinul poliţiştilor rutieri constănţeni fiind angrenaţi şi 6 poliţişti cu 6 motociclete, de la Brigada Poliţiei Rutiere Bucureşti.
 
Pe principalele drumuri naţionale au fost amplasate 17 autospeciale de poliţie dotate cu aparate radar, pentru combaterea excesului de viteză şi pentru reducerea victimizării populaţiei prin accidente rutiere.
 
Poliţiştii rutieri au asigurat măsuri pentru fluenţa traficului pe Drumul Naţional 39, pe podul rutier de la Agigea şi în zona ocolitoare a oraşului Eforie, unde circulaţia se desfăşoară pe benzi reversibile.
În perioada  01 - 04 mai 2014, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Constanţa au constatat 9 infracţiuni la regimul rutier.
 
EXEMPLE :
 
1. La data de 01.05.2014, ora 18.00, a fost depistat un bărbat, în vârstă  de 32 de ani, din Bucureşti, conducând un autoturism pe bulevardul Mamaia, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat pentru perioada în curs.
 
2. La data de 02.05.2014, ora 13.50, a fost depistată o femeie, în vârstă de 35 ani conducând un autoturism pe str. Matei Basarab, din municipiul Mangalia, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
3. La data de 04.0.52014, ora 03.05, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 29 de ani, conducând un autoturism  în municipiul Mangalia, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
4. La data de 04.0.52014. ora 15.00, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 29 de ani, conducând un autoturism  pe DC 86 la ieşire din Staţiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Poliţiştii au colaborat cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniu, la nivelul tuturor structurilor de Poliţie fiind constituite echipe operative pentru soluţionarea sesizărilor cetăţenilor şi a situaţiilor apărute în zonele de responsabilitate, dar şi rezerve de intervenţie ce au fost activate la nevoie.
 
Astfel, la data de 04 mai a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Poliție pentru Stațiunea Mamaia au fost sesizați prin SNUAU 112  cu privire la faptul că, 3 bărbaţi au încercat să pătrundă într-o cameră a unei pensiuni. În urma transmiterii semnalmentelor celor trei, o patrulă din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi i-a depistat şi identificat, aceştia având vârste cuprinse între 17 şi 26 de ani, toţi din localitatea Năvodari. În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că, în cursul aceleiași zile, cei trei bărbaţi au pătruns în sediul unei societăţi comerciale, din stațiunea Mamaia, cu intenția de a sustrage bunuri.
Fiind surprinși de către administratorul acesteia, pentru a-şi asigura fuga, au exercitat acte de violenţă asupra celui în cauză şi a unui angajat.
Cei trei au fost reținuţi pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca în ziua de 05.05.2014 să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța și Instanței de Judecată cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la tâlhărie.
 
Astfel, în perioada 01-04.05.2014, la nivelul judeţului Constanţa au fost constatate în total 42 de infracţiuni, dintre care 30 constatate în flagrant, 19 de natură judiciară, 21 la regimul circulaţiei rutiere şi două altfel de infracţiuni.
 
În acelaşi interval, poliţiştii au organizat şi desfăşurat 25 de acţiuni pentru combaterea faptelor antisociale, fiind aplicate 1407 sancţiuni contravenţionale, cu valoare totală de 485.945 lei, totodată, fiind confiscate şi bunuri cu valoare de 1.175 lei.
Dintre acestea, 88 au fost aplicate pentru nerespectarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 80 pentru nerespectarea unor norme privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 7 pentru nerespectarea normelor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 1213 la regimul circulaţiei rutiere şi 19 privind nerespectarea prevederilor altor acte normative.
În această perioadă, polţiştii constănţeni au intervenit la peste 700 de solicitări prin SNUAU 112.
 
 
                  COMPARTIMENT INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

​HC Dobrogea Sud Constanţa va întâlni în primul tur al Cupei EHF o echipă din Turcia

16 Jul 2019 378

Alertă meteo Descărcări electrice, intensificări ale vântului, posibil grindină în județele Constanța și Tulcea

15 Jul 2019 977

Au fost desemnați administratorii provizorii ai Litoral SA

15 Jul 2019 446

Locuitorii din capătul străzii Ion Rațiu din Constanța cer respingerea PUZ-ului inițiat de un investitor. Iată motivul! (documente)

15 Jul 2019 1168

Controale pe litoral. Mai mulți conducători auto au fost prinși drogați și beți la volan

13 Jul 2019 463

Constănțenii și turiștii litoralului, invitați la cel mai mare spectacol aviatic din acest an

13 Jul 2019 1658

UPDATE. Protest în fața sediului ABADL din Constanța. Ce nemulțumiri au protestatarii (galerie foto)

12 Jul 2019 606

Fotbalul judeţului Constanţa Trei victorii în deplasare în etapa a noua a Ligii Old-Boys (galerie foto)

12 Jul 2019 874

Sindicatul Apele Române Litoral, la judecată cu ABADL. Ce revendică angajaţii

12 Jul 2019 606

Revista presei locale

11 Jul 2019 504

Consiliul de Administraţie de la Litoral SA convoacă AGA pentru aprobarea dizolvării şi lichidării societăţii

11 Jul 2019 797

Ediţia inaugurală a Cupei Mării Negre la fotbal se derulează în acest weekend, pe litoral

11 Jul 2019 723

Amenzi de zeci de mii de lei aplicate într-o săptămână de pompierii ISU Dobrogea pe litoral. Vizate, unitățile de turism

10 Jul 2019 425

Dispute pe o licitaţie organizată de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral. Care sunt părţile implicate. Despre ce este vorba

10 Jul 2019 897

Nori înfricoșători la Neptun. Ce au văzut turiștii care au mers la plajă astăzi

09 Jul 2019 5305