Inspectoratul de Politie Constanta

Buletin de presa IPJ

În minivacanţa de 1 mai, poliţiştii constănţeni s-au aflat la datorie pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, nefiind înregistrate evenimente deosebite.
 
 Zilnic, peste 400 de poliţişti au acţionat pentru a preveni şi combate producerea oricăror evenimente negative realizând o prezenţă activă, cu precădere în zonele cu fluenţă mare de persoane şi în staţiunile de pe litoralul Mării Negre.
 
În localităţile şi în staţiunile turistice dispozitivele de siguranţă publică au fost redimensionate, fiind angrenate şi alte efective cu atribuţii pe linie de ordine publică. În aceste zone, s-a acordat o atenţie sporită locurilor în care s-au desfăşurat activităţi culturale, sportive şi de agrement.
 
De asemenea, au fost permanent monitorizate unităţile de alimentaţie publică cu program de noapte (discoteci, cluburi şi baruri), în vederea menţinerii unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă, precum şi pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor.
 
Totodată, s-a acţionat în sistem integrat pentru combaterea infracţionalităţii stradale, a traficului şi consumului de droguri, a prostituţiei, proxenetismului, a identificării persoanelor urmărite şi a modului în care se execută paza obiectivelor incluse în itinerariile de patrulare, în special la cele de unde se colectează şi se transportă valori monetare (hipermarketuri, bănci şi societăţi comerciale).
 
Astfel, poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combaterea a Criminalităţii Organizate Constanţa şi ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R., sprijiniţi de poliţişti ai I.P.J. Constanţa, lucrători din cadrul I.J.J Constanţa, G.M.J. Constanţa şi ai Gărzii de Coastă au surprins în flagrant, pe raza staţiunilor de pe litoral, în această perioadă, 40 de tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 34 de ani, care aveau asupra lor ţigări confecţionate artizanal, bile din aluminiu cu cocaină sau cannabis, grindere, foiţe de ţigară şi comprimate Ecstasy, fiindu-le întocmite dosare penale.
Cu ocazia depistărilor, au fost confiscate 100 grame cannabis, 128 comprimate ecstasy, cocaină, speed şi mai multe plicuri cu etnobotanice.
Totodată, poliţiştii Biroului Urmăriri, din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale au depistat 4 persoane dispărute şi 7 persoane pe numele cărora fuseseră emise mandate de executare a pedepselor cu închisoarea.
 
Efectivele de poliţie rutieră au fost prezente pe căile de acces ce converg spre şi dinspre staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre şi în punctele de trecere ale frontierei, în sprijinul poliţiştilor rutieri constănţeni fiind angrenaţi şi 6 poliţişti cu 6 motociclete, de la Brigada Poliţiei Rutiere Bucureşti.
 
Pe principalele drumuri naţionale au fost amplasate 17 autospeciale de poliţie dotate cu aparate radar, pentru combaterea excesului de viteză şi pentru reducerea victimizării populaţiei prin accidente rutiere.
 
Poliţiştii rutieri au asigurat măsuri pentru fluenţa traficului pe Drumul Naţional 39, pe podul rutier de la Agigea şi în zona ocolitoare a oraşului Eforie, unde circulaţia se desfăşoară pe benzi reversibile.
În perioada  01 - 04 mai 2014, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Constanţa au constatat 9 infracţiuni la regimul rutier.
 
EXEMPLE :
 
1. La data de 01.05.2014, ora 18.00, a fost depistat un bărbat, în vârstă  de 32 de ani, din Bucureşti, conducând un autoturism pe bulevardul Mamaia, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat pentru perioada în curs.
 
2. La data de 02.05.2014, ora 13.50, a fost depistată o femeie, în vârstă de 35 ani conducând un autoturism pe str. Matei Basarab, din municipiul Mangalia, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
3. La data de 04.0.52014, ora 03.05, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 29 de ani, conducând un autoturism  în municipiul Mangalia, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
4. La data de 04.0.52014. ora 15.00, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 29 de ani, conducând un autoturism  pe DC 86 la ieşire din Staţiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Poliţiştii au colaborat cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniu, la nivelul tuturor structurilor de Poliţie fiind constituite echipe operative pentru soluţionarea sesizărilor cetăţenilor şi a situaţiilor apărute în zonele de responsabilitate, dar şi rezerve de intervenţie ce au fost activate la nevoie.
 
Astfel, la data de 04 mai a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Poliție pentru Stațiunea Mamaia au fost sesizați prin SNUAU 112  cu privire la faptul că, 3 bărbaţi au încercat să pătrundă într-o cameră a unei pensiuni. În urma transmiterii semnalmentelor celor trei, o patrulă din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi i-a depistat şi identificat, aceştia având vârste cuprinse între 17 şi 26 de ani, toţi din localitatea Năvodari. În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că, în cursul aceleiași zile, cei trei bărbaţi au pătruns în sediul unei societăţi comerciale, din stațiunea Mamaia, cu intenția de a sustrage bunuri.
Fiind surprinși de către administratorul acesteia, pentru a-şi asigura fuga, au exercitat acte de violenţă asupra celui în cauză şi a unui angajat.
Cei trei au fost reținuţi pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca în ziua de 05.05.2014 să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța și Instanței de Judecată cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la tâlhărie.
 
Astfel, în perioada 01-04.05.2014, la nivelul judeţului Constanţa au fost constatate în total 42 de infracţiuni, dintre care 30 constatate în flagrant, 19 de natură judiciară, 21 la regimul circulaţiei rutiere şi două altfel de infracţiuni.
 
În acelaşi interval, poliţiştii au organizat şi desfăşurat 25 de acţiuni pentru combaterea faptelor antisociale, fiind aplicate 1407 sancţiuni contravenţionale, cu valoare totală de 485.945 lei, totodată, fiind confiscate şi bunuri cu valoare de 1.175 lei.
Dintre acestea, 88 au fost aplicate pentru nerespectarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 80 pentru nerespectarea unor norme privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 7 pentru nerespectarea normelor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 1213 la regimul circulaţiei rutiere şi 19 privind nerespectarea prevederilor altor acte normative.
În această perioadă, polţiştii constănţeni au intervenit la peste 700 de solicitări prin SNUAU 112.
 
 
                  COMPARTIMENT INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Tarzan“ a fost operat Tomitanii, trei luni fără căpitanul de echipă Adrian Ion. Sâmbătă au meci cu Dinamo, la Constanţa (galerie foto)

19 Sep 2019 446

Cum arată proiectul realizat de Lidl România SCS Alei pietonale, spaţii verzi, băncuţe şi un loc de joacă, pe plaja Modern din Constanţa (galerie foto)

19 Sep 2019 279

Trafic deviat pe Autostrada Soarelui

18 Sep 2019 381

Fotbalul judeţului Constanţa Meciul FC Mereni - Sport Prim Oltina s-a încheiat 5-5!

17 Sep 2019 570

BC Athletic Constanţa, un nou turneu câştigat în circuitul de baschet 3×3 Sport Arena Streetball 2019 (galerie foto)

17 Sep 2019 501

Comandamentul Litoral 2019, la final. Zeci de operatori economici au fost nevoiți să-și oprească temporar activitatea (document)

16 Sep 2019 352

Handbalistele de la CSU Neptun, punctaj maxim în Divizia A. Au trecut, în deplasare, și de HC Dinamo București

14 Sep 2019 722

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, eșec la scor în meciul cu CSA Steaua București

14 Sep 2019 1012

Ianis Zicu - „Meci important“ Sâmbătă, cu ASU Poli Timişoara, FC Farul speră să obţină prima victorie în deplasare din acest sezon

14 Sep 2019 775

FC Viitorul, deţinătoarea trofeului, şi-a aflat adversara din 16-imile Cupei României

12 Sep 2019 568

Undă verde Beach bar ridicat de Mitcos Art SRL pe plaja din Faleză Nord

12 Sep 2019 584

Constanţa Sancţiuni pentru comerţul ilicit desfăşurat pe litoral

11 Sep 2019 295

Începe judecata în dosarul drogurilor care au „invadat“ litoralul

11 Sep 2019 450

Bilanţ, la final de sezon Controale ale ISU Dobrogea, în staţiunele de pe litoral. Ce deficienţe au fost constatate

10 Sep 2019 428

Finala din sezonul trecut Duminică, HC Dobrogea Sud Constanța se duelează în campionat cu Dinamo Bucureşti

10 Sep 2019 564