Buletin de presă IPJ

Evenimente rutiere

La data de 13 iulie a.c., ora 21.34, O. I., în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultat de 0.56 mg / l alcool pur în aerul expirat, a condus un autovehicul pe DN 39, pe banda 1, dinspre localitatea Lazu către municipiul Constanţa şi ajungând la km 6+500 m, din cauza nepăstrării distanţei corespunzătoare în mers, a întrat în coliziune faţă – spate cu un autovehicul care încetinise.
 În urma impactului, primul autovehicul a rămas suspendat pe parapetul din beton, ce separă sensurile de mers, iar cel de-al doilea a fost proiectat către dreapta, în afara părţii carosabile.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui O. I. şi a unui pasager aflat în autovehiculul condus de acesta, pe locul din dreapta faţă şi a celuilalt conducător auto, precum şi a unui pasager aflat în cel de-al doilea autovehicul, aflat pe locul din dreapta faţă.
 
La data de 14 iulie a.c., ora 06.10, I. I. a condus un autovehicul pe DN 39, dinspre Eforie Nord către Eforie Sud şi ajungând la km 15, din cauza neatenţiei în conducere, a pierdut controlul direcţiei către dreapta sensului de mers şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui I. I.
 
La aceeaşi dată., ora 09.04, M. L. a condus o autoutilitară pe DN 2A, dinspre Hârşova către municipiul Constanţa şi ajungând la km 162, din cauza neatenţiei în conducere, a pierdut controlul direcţiei de mers către stânga şi s-a răsturnat pe partea carosabilă, pe sensul opus de mers.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui M. L.
           De asemenea, la ora 16.00, M. V. s-a accidentat uşor după ce a condus un autovehicul pe DN 22, dinspre Tulcea către Constanţa şi ajungând la km 278+800m, din cauza vitezei excesive, a pierdut controlul direcţiei de mers, părăsind partea carosabilă şi se răsturnându-se.
           Totodată, la ora 17.40, C. M. a condus o bicicletă pe strada Th. Speranţia, dinspre strada Meşterul Manole, către şoseaua Mangaliei, iar la intersecţie cu strada Liliacului, nu a respectat semnificaţia indicatorului Oprire, pătrunzând în intersecţie, unde a surprins şi accidentat uşor un pieton, care traversa strada pe la colţul intersecţiei, din partea stângă a biciclistului.
 
La data de 14 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Adamclisi l-a depistat şi identificat pe C. A., în vârstă de 48 ani, în timp ce conducea un tractor cu o remorcă pe DN 3 Adamclisi, ambele neînmatriculate şi fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
La aceeaşi dată, aceiaşi poliţişti l-au depistat pe M. C., în vârstă de 52 ani, în timp ce conducea un tractor cu o remorcă pe DN 3 Adamclisi, ambele neînmatriculate.

Recomandări preventive ale poliţiştilor constănţeni

La data de 11 iulie a.c. poliţiştii Secţiei 1 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la ora 16.00, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa unei alte persoane de pe strada Mircea cel Bătrân, cu acordul acesteia, pe motiv că doresc să citească contorul electric şi profitând de neatenţia sa, au sutras de pe un pat aflat în dormitor, suma de 10.600 lei.
Cercetările continuă în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală.

Poliţiştii constănţeni recomandă precauţie la primirea în locuinţă a unor persoane, care pretind a fi lucrători ai unor diferite societăţi, solicitându-le acestora prezentarea unor documente de identitate (legitimaţii vizate şi cărţi de identitate).          În cazul în care există suspiciuni cu privire la calitatea persoanelor respective, să nu permită accesul în locuinţă şi să anunţe Poliţia prin 112.
Aceste activităţi sunt, de obicei, anunţate prin asociaţia de proprietari.

Cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de furt de către poliţiştii Secţiei 4

 La data de 14. iulie a.c., poliţiştii Secţiei 4 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, agenţii de pază ai unei societăţi au reţinut, pe strada Ion Roată, un bărbat, care a sustras, un telefon mobil dintr-un restaurant.
  Deplasaţi cu operativitate la faţa locului, oamenii legii au identificat persoana în cauză, stabilind faptul că, tânărul are vârsta de 28 de ani şi este din municipiul Constanţa.

  Prejudiciul în valoare 500 lei a fost recuperat şi predat persoanei vătămate, în cauză întocmindu-se dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, urmând a se propune soluţie procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Arestaţi preventiv pentru 30 de zile, după ce au fost depistaţi de către poliţiştii Secţiei 3

 În noaptea de 13/14 iulie a.c., ora  01.51, poliţiştii Secţiei 3 au surprins, în flagrant, pe strada Mircea Cel Bătrân, în faţa unui hotel, doi minori cu vârste de 15, respectiv 17 ani şi un tânăr în vârstă de 19 ani, toţi din Constanţa, având asupra lor mai multe bunuri a căror provenienţă nu o puteau justifica.
În urma cercetărilor efectuate de către oamenii legii, aceştia au stabilit faptul că, bunurile (produse alimentare şi articole de îmbrăcăminte) au fost sustrase dintr-un autovehicul, ce era parcat pe aceeaşi stradă, producând un prejudiciu în valoare de 1.500 lei.
Cei 3 au fost prezentaţi instanţei, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 2 dintre ei, cel de-al treilea fiind cercetat în stare de libertate.

Minor, depistat de către poliţiştii din Agigea

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Agigea l-au depistat pe minorul D.G., în vârstă de 15 ani, care figura ca fiind urmărit, întrucât plecase în mod voluntar dintr-un adăpost de zi şi de noapte pentru copiii străzii.
          Acesta a fost predat reprezentanţilor centrului de plasament respectiv.

Identificaţi, la scurt timp de la comiterea faptei, de către poliţiştii din Năvodari

Poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi, la data de 13 iulie a.c., ora 22.23, cu privire la faptul că, persoane necunoscute au sustras dintr-o încăpere, din spatele unui bar din localitate, două poşete în care se găseau ştampila unei societăţi, actul de identitate şi carduri bancare, producând un prejudiciu în valoare de 500 de lei.
            În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti, aceştia au identificat doi tineri, cu vârste de 18 şi 19 ani, ambii din Năvodari, bănuiţi de comiterea faptei.
          Cei doi sunt cercetaţi în stare de libertate.
 
COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ArgeșAcțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni

02 Apr 2024 288

IPJ ArgeșDepistat conducând pe contrasens, deși avea dreptul de a conduce suspendat

22 Mar 2024 368

IPJ ArgeșAcțiuni de reducere a riscului rutier, desfășurate de Biroul Rutier Pitești

08 Mar 2024 372

IPJ SibiuMandat european de arestare, pus în aplicare de polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Mediaș

04 Mar 2024 365

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști cu elevii

08 Feb 2024 443

IPJ Arad Acțiune preventivă în zona Gurahonț

06 Feb 2024 446

IPJ AlbaAccident rutier

12 Jan 2024 503

IPJ Sibiu Buletin de presă

02 Oct 2023 570

IPJ Argeș Buletin de presă

01 Oct 2023 463

IPJ Alba Buletin de presă

29 Sep 2023 512

IPJ Ialomita - Buletin de presa 05.07.2023

05 Jul 2023 596

IPJ Ialomita - Buletin de presa 30.06.2023

30 Jun 2023 722

IPJ Ialomita - Buletin de presa 20.06.2023

20 Jun 2023 716

IPJ Arad Ordin de protecție provizoriu

16 Jun 2023 825

IPJ Buzău Buletin de presa 14.06.2023

14 Jun 2023 426