Inspectoratul de Politie Constanta

Cercetaţi pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi infracţiuni din sfera proprietăţii intelectuale

Poliţiştii din Constanţa au ridicat 189 de aparate electronice de jocuri de noroc de la 6 administratori de societăţi comerciale din Hârşova, cercetaţi pentru infracţiuni economice,  infracţiuni din sfera proprietăţii intelectuale şi concurenţei neloiale, toate în domeniul jocurilor de noroc, prin care ar fi cauzat un prejudiciu de 5.000.000 de euro şi 202.400 de lei.
 
Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa cercetează 6 persoane (3 bărbaţi şi 3 femei), cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani, reprezentanţi ai trei societăţi comerciale din Hârşova, judeţul Constanţa.
 
Pe numele acestora a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, a unor infracţiuni din sfera proprietăţii intelectuale şi concurenţei neloiale, toate din domeniul jocurilor de noroc de tip slot machine.
În fapt, cele 6 persoane sunt bănuite că, la sediul celor 3 societăţi comerciale, ar fi copiat, fără acordul titularului, programe de joc de noroc de tip „Hot Spot” şi „Gaminator”, care aparţin unei companii din Austria, iar ulterior, ar fi implementat programele pe plăci de joc, pe care le-ar fi folosit în sălile de jocuri de noroc.
Ulterior, aceştia ar fi comercializat aparatele în toată ţara, unde ar fi fost folosite de diverşi organizatori de jocuri de noroc, o parte din acestea fiind utilizate şi de cele trei societăţi din Hârşova în propriile săli, în judeţele Constanţa şi Ialomiţa.
În urma cercetărilor, poliţiştii au ridicat 189 de astfel aparate electronice de jocuri de noroc, care au fost expertizate, concluzionându-se că erau contrafăcute.
Din cercetări a reieşit că, în timp ce un aparat original costă în jur de 12.000 de euro, aparatele contrafăcute ar fi fost vândute de firmele din Hârşova cu aproximativ 3.000 de euro.
În această manieră, administratorul celor 3 societăţi comerciale ar fi produs, comercializat şi exploatat în propriile săli de jocuri de noroc 1.800 de aparate electronice contrafăcute, cauzând un prejudiciu aproximativ 5.000.000 de euro.
 
De asemenea, administratorul societăţilor comerciale este bănuit că nu ar fi evidenţiat în documentele financiar-contabile toate veniturile realizate din vânzarea acestor aparate, cauzând un prejudiciu bugetului de stat de 202.400 de lei, care a fost recuperat în totalitate.
Faţă de cei 6 s-a pus în mişcare acţiunea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, contrafacerea unei mărci, punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu una protejată, concurenţă neloială, oferirea, distribuirea, deţinerea ori depozitarea sau transportul de mărfuri-pirat, promovarea de mărfuri-pirat, reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator.
În cauză, poliţiştii au beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informaţii, al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor şi al Biroului Român de Metrologie Legală.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanţa. Accident rutier pe bulevardul Aurel Vlaicu, zona fabrica de pâine Dobrogea. O fetiţă, lovită de maşină (galerie foto+video)

25 Mar 2019 1865

SNPPC, în instanţă pentru drepturile salariale. Ce au decis judecătorii din Constanţa

25 Mar 2019 755

Constanța. Accident rutier la intersecția străzilor Amurgului cu Liliacului. Un autoturism a ajuns în stâlp și un altul într-un imobil. Trei răniți

24 Mar 2019 1051

Accident rutier pe Aleea Narciselor din Murfatlar, județul Constanța. O femeie a fost rănită. Ce au stabilit anchetatorii

22 Mar 2019 979

UPDATE. Imagini de la eveniment. Accident rutier în lanț pe strada Adamclisi din Constanța. Trei mașini implicate. O victimă (galerie foto+video)

22 Mar 2019 2121

ATV cuprins de flăcări, în faţa staţiei Midia. Un bărbat, rănit (video)

22 Mar 2019 1274

Doliu în Inspectoratul de Poliție Județean Constanța! S-a stins din viaţă un agent şef adjunct

22 Mar 2019 9970

Accident rutier pe strada Ștefăniță Vodă din municipiul Constanța. O persoană a fost rănită

20 Mar 2019 1063

Zeci de șoferi vitezomani sancționați într-o singură zi pe DN22 Constanța-Tulcea. 8 conducători auto au rămas fără permis (galerie foto)

20 Mar 2019 2821

Imagini de la eveniment Carambol rutier în zona Cireșica. Trei mașini, implicate. Două persoane au fost rănite (galerie foto+video)

19 Mar 2019 2279

LIVE TEXT. Poliția Locală Constanța are un nou șef Primarul Decebal Făgădău. ”Îmi doresc ca în mandatul meu Poliția Locală să fie cea mai puternică din România” (galerie foto+ document)

19 Mar 2019 2640

Şapte autoturisme parcate neregulamentar, ridicate de Poliţia Locală în ultimele trei zile

19 Mar 2019 782

Ziua Porților Deschise, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa

18 Mar 2019 512

UPDATE. Accident rutier în județul Constanța. Un căruțaș a fost grav rănit pe DN3. Ce s-a întâmplat

17 Mar 2019 1829

Constanţa. Ieri au fost ridicate două maşini parcate neregulamentar

16 Mar 2019 896